ch-aviation započeo s praćenjem naleta komercijalnih zrakoplova

ch-aviation započeo s praćenjem naleta komercijalnih zrakoplova

Foto: Fotolia

Švicarska tvrtka s podružnicom u Zagrebu ch-aviation objavila je novi modul pod nazivom “fleets advanced”. Pomoću njega pretplatnicima omogućava pretraživanje detalja na više od 50,000 komercijalnih zrakoplova.

Baza podataka sadržava informacije o tehničkim specifikacijama, vlasništvu i broju sjedala na svakom pojedinom serijskom broju zrakoplova, a od sada i podatke o mjesečnom naletu zrakoplova. Pretplatnicima ch-aviationa na raspolaganje su stavljene i predikcije o budućem korištenju i naletu.

“Prije nekoliko tjedana u bazu su uneseni podaci za 50,000. zrakoplova. Prirodna nadogradnja postojećem setu su novi podaci, koji do sada nisu bili dostupni u bazi, a koji uključuju nalet. Time smo omogućili uvid u broj sati leta i ciklusa pojedinog zrakoplova, prosječnu dužinu trajanja leta, te dnevni i godišnji nalet i cikluse za pojedini zrakoplov. Pažljivo slušamo potrebe naših kupaca i rezultat toga je ovaj novi modul. Ponosan sam na rad ch-aviation tima koji je uz pomoć proizvođača i prijevoznika omogućio novi set podataka", izjavio je generalni direktor tvrtke Thomas Jager.

Korisnici “fleets advanced” modula imaju stalan pristup detaljnoj bazi komercijalnih zrakoplova u kojoj mogu postaviti potrebne parameter pretrage i filtrirati relevantne informacije. Korisnici mogu pristupiti podacima o narudžbama zrakoplova koje objavljuju Airbus, Boeing, Bombardier, COMAC, Embraer i Irkut, kao i pretraživanju povijesnih i budućih podataka o naletu zrakoplova.

Još iz kategorije

Nema više laktarenja za šankom, umjetna inteligencija prati red

Nema više laktarenja za šankom, umjetna inteligencija prati red

19.08.2019. komentiraj

Izlasci u noćne klubove i kafiće u kojima je velika gužva znaju biti poprilično stresni u trenucima kad pokušavate naručiti piće, ali konobari vas ne primjećuju ili se netko bezobrazan gura preko reda. Srećom, moderno doba staje na kraj i takvoj situaciji, a sve zahvaljujući umjetnoj inteligenciji!

Dell predstavlja novi portfelj Dell EMC PowerEdge servera s AMD EPYC procesorima druge generacije

Dell predstavlja novi portfelj Dell EMC PowerEdge servera s AMD EPYC procesorima druge generacije

10.08.2019. komentiraj

Dell Technologies ponudit će cjelovit portfelj Dell EMC PowerEdge servera s AMD EPYC procesorima druge generacije. Kroz optimizirani dizajn, novi Dell EMC PowerEdge poslužitelji u potpunosti će utjecati na AMD-ovu tehnologiju nove generacije procesora.

Canon i McAfee zajednički za sigurnost

Canon i McAfee zajednički za sigurnost

06.08.2019. komentiraj

Svjestan da je sigurnost glavni prioritet za svaku tvrtku, Canon se udružio sa stručnjacima za kibernetičku sigurnost - tvrtkom McAfee - kako bi korisnicima pružio zaštitu ne samo od postojećih, nego i od budućih sigurnosnih prijetnji.