ch-aviation započeo s praćenjem naleta komercijalnih zrakoplova

ch-aviation započeo s praćenjem naleta komercijalnih zrakoplova

Foto: Fotolia

Švicarska tvrtka s podružnicom u Zagrebu ch-aviation objavila je novi modul pod nazivom “fleets advanced”. Pomoću njega pretplatnicima omogućava pretraživanje detalja na više od 50,000 komercijalnih zrakoplova.

Baza podataka sadržava informacije o tehničkim specifikacijama, vlasništvu i broju sjedala na svakom pojedinom serijskom broju zrakoplova, a od sada i podatke o mjesečnom naletu zrakoplova. Pretplatnicima ch-aviationa na raspolaganje su stavljene i predikcije o budućem korištenju i naletu.

“Prije nekoliko tjedana u bazu su uneseni podaci za 50,000. zrakoplova. Prirodna nadogradnja postojećem setu su novi podaci, koji do sada nisu bili dostupni u bazi, a koji uključuju nalet. Time smo omogućili uvid u broj sati leta i ciklusa pojedinog zrakoplova, prosječnu dužinu trajanja leta, te dnevni i godišnji nalet i cikluse za pojedini zrakoplov. Pažljivo slušamo potrebe naših kupaca i rezultat toga je ovaj novi modul. Ponosan sam na rad ch-aviation tima koji je uz pomoć proizvođača i prijevoznika omogućio novi set podataka", izjavio je generalni direktor tvrtke Thomas Jager.

Korisnici “fleets advanced” modula imaju stalan pristup detaljnoj bazi komercijalnih zrakoplova u kojoj mogu postaviti potrebne parameter pretrage i filtrirati relevantne informacije. Korisnici mogu pristupiti podacima o narudžbama zrakoplova koje objavljuju Airbus, Boeing, Bombardier, COMAC, Embraer i Irkut, kao i pretraživanju povijesnih i budućih podataka o naletu zrakoplova.

Još iz kategorije

Louis Vuitton odabrao Sigfox za globalno praćenje prtljage

Louis Vuitton odabrao Sigfox za globalno praćenje prtljage

21.06.2019. komentiraj

Kao najraniji korisnici novih tehnologija, u Louisu Vuittonu su ugradili novu tehnologiju Monarch kako bi svojim kupcima ponudili korisne uređaje za praćenje njihove prtljage na interkontinentalnim letovima. Povezane obavijesti o prtljazi šalju se izravno na korisnikov smartphone nakon slijetanja. Informiraju korisnike gdje im se nalazi prtljaga, pa čak i je li tijekom putovanja bila otvarana.

Novi IBM-ovi sustavi za pohranu

Novi IBM-ovi sustavi za pohranu

19.06.2019. komentiraj

Kako bi ponudio napredna rješenja za poslovne i tehnološke izazove 21. stoljeća, IBM i hrvatskim poslovnim korisnicima nudi unaprijeđen portfelj za pohranu podataka unutar IBM Storage obitelji. Direktori i voditelji poslovanja u velikim, ali i malim poduzećima, trebaju sigurnu, fleksibilnu i funkcionalnu IT infrastrukturu vrhunskih performansi koja je ujedno i cjenovno prihvatljiva kako bi mogli uspješno poslovati te ići ukorak s poslovanjem 21. stoljeća.

IBM zajedno sa Sigfoxom uvodi praćenje kontejnera za PSA Grupu

IBM zajedno sa Sigfoxom uvodi praćenje kontejnera za PSA Grupu

18.06.2019. komentiraj

Jednostavnije praćenje pošiljki za PSA Grupu biti će moguće uz korištenje IBM i Sigfoxove tehnologije. Novo rješenje Track&Trace namijenjeno je digitalizaciji praćenja paketa (kontejnera) između dobavljača i montažnih pogona.