ch-aviation započeo s praćenjem naleta komercijalnih zrakoplova

ch-aviation započeo s praćenjem naleta komercijalnih zrakoplova

Foto: Fotolia

Švicarska tvrtka s podružnicom u Zagrebu ch-aviation objavila je novi modul pod nazivom “fleets advanced”. Pomoću njega pretplatnicima omogućava pretraživanje detalja na više od 50,000 komercijalnih zrakoplova.

Baza podataka sadržava informacije o tehničkim specifikacijama, vlasništvu i broju sjedala na svakom pojedinom serijskom broju zrakoplova, a od sada i podatke o mjesečnom naletu zrakoplova. Pretplatnicima ch-aviationa na raspolaganje su stavljene i predikcije o budućem korištenju i naletu.

“Prije nekoliko tjedana u bazu su uneseni podaci za 50,000. zrakoplova. Prirodna nadogradnja postojećem setu su novi podaci, koji do sada nisu bili dostupni u bazi, a koji uključuju nalet. Time smo omogućili uvid u broj sati leta i ciklusa pojedinog zrakoplova, prosječnu dužinu trajanja leta, te dnevni i godišnji nalet i cikluse za pojedini zrakoplov. Pažljivo slušamo potrebe naših kupaca i rezultat toga je ovaj novi modul. Ponosan sam na rad ch-aviation tima koji je uz pomoć proizvođača i prijevoznika omogućio novi set podataka", izjavio je generalni direktor tvrtke Thomas Jager.

Korisnici “fleets advanced” modula imaju stalan pristup detaljnoj bazi komercijalnih zrakoplova u kojoj mogu postaviti potrebne parameter pretrage i filtrirati relevantne informacije. Korisnici mogu pristupiti podacima o narudžbama zrakoplova koje objavljuju Airbus, Boeing, Bombardier, COMAC, Embraer i Irkut, kao i pretraživanju povijesnih i budućih podataka o naletu zrakoplova.

Još iz kategorije

Aplikacija za komunikaciju unutar tvrtke

Aplikacija za komunikaciju unutar tvrtke

02.06.2020. komentiraj

Zagrebačka softverska i dizajnerska agencija Q odlučila je da u želji da radna atmosfera bude još bolja i da zaposlenici međusobno više komuniciraju, osmisliti Jenz. To je aplikacija koju su prvo testirali među sobom, a sada ju planiraju pustiti „u svijet“.

Bosch predstavio novi senzor za pozicioniranje za mobitele i pametne satove

Bosch predstavio novi senzor za pozicioniranje za mobitele i pametne satove

01.06.2020. komentiraj

Bosch Sensortec je najavio BMP390, novi barometarski senzor za pritisak visoke točnosti, ali i za praćenje visine u pametnim telefonima, ali i u nosivim te uređajima za reprodukciju zvuka. Novi senzor može mjeriti razlike u visini i do ispod deset centimetara, što se može zahvaliti poboljšanjoj rezoluciji. Samim time, točniji je 50 posto od prethodnika i Bosch na to može biti ponosan, ponajprije jer upravo takva osjetna poboljšanja stvaraju i održavaju odanu bazu korisnika.

Trendovi koji će oblikovati budućnost poslovanja

Trendovi koji će oblikovati budućnost poslovanja

29.05.2020. komentiraj

COVID-19 je pokrenuo najveću virtualizaciju u svijetu poslovanja. Preko noći su se organizacije, timovi i pojedinci morali prilagoditi novom normalnom načinu rada. Od sredine ožujka 2020. godine više od 90% radne populacije u svijetu prisiljeno je raditi od doma, dok prema podacima iz State of Global Workforce istraživanja, tijekom 2019. godine s udaljenih lokacija radilo je tek 20% zaposlenika. Ključno pitanje u ovom trenutku je kako će posao izgledati u budućnosti.