ICTbusiness TV: CeBIT Istanbul prilika za hrvatske tvrtke

ICTbusiness TV: CeBIT Istanbul prilika za hrvatske tvrtke

Foto: Dražen Tomić

Nakon hannoverskog nama najbliži veliki poslovni informatički sajam, s tržištem koje obuhvaća jednu ogromnu regiju i bogate države svakako je CeBIT u Istanbulu koji se od 11-14 rujna ove godine održava u gradu koji je mnogima poznat po Sulejmanu, Plavoj džamiji, Aja Sofiji i mnogim drugim znamenitostima, to je jedna od tema naše sljedeće ICTbusiness TV emisije. Glavni je to grad Turske koja samo u IT godišnje ulaže oko 25 milijardi dolara i svakako je dobro iskoristiti priliku za nastup, posjet i poslovne prilike u Istanbulu.

Na našem You Tube kanalu možete pogledati prijašnje ICTBusiness TV emisije, a ovu koju sad najavljuje upravo sada vaša ekipa ICTbusiness TV-a priprema iz prostorija press centra na CeBIT-u koji predstavlja samo jedan u nizu velikih sajmova koje organizira tvrtka Deutsche Messe.

Odličnu organizaciju sajma, onu pravu njemačku možemo zahvaliti tvrtki Deutsche Messe koja ukupno organizira gotovo 100 sajmova, točnije 99 i to u Njemačkoj 55 s više od 22 tisuće izlagača, od čega 10 tisuća iz inozemstva i 1,8 milijuna posjetitelja od čega je pak iz inozemstva više od 300 tisuća.

Izvan njemačke organiziraju 54 sajma s više od 16,7 tisuća izlagača i 1,9 milijun posjetitelja. Time kako sami ističu njihovo internacionalno poslovanje je sve važnije iako u ukupnim prihodima od 317 milijuna eura inozemni sajmovi sudjeluju samo s 58 milijuna eura. Među tima sajmovima su CeBIT odnosno njegove inačice u Istanbulu, Sydneyu, Porto Alegreu, te najnoviji u Bangaloreu koji kreće ove godine.

 

Još iz kategorije

Canon predstavio seriju crno-bijelih višefunkcijskih pisača formata A3 imageRUNNER 2425

Canon predstavio seriju crno-bijelih višefunkcijskih pisača formata A3 imageRUNNER 2425

31.07.2020. komentiraj

Canon CEE je predstavio seriju crno-bijelih višefunkcijskih pisača formata A3 – imageRUNNER 2425. Ti pouzdani pisači visoke funkcionalnosti koji se lako koriste istinski su nasljednik iznimno dobro prodavane serije imageRUNNER 2520, nude veću produktivnost i mogućnosti povezivanja, naprednu sigurnost te nizak ukupan trošak posjedovanja, što ih čini sjajnim dodatkom manjim i srednjim uredima koji trebaju ispis i skeniranje u većem obimu.

Novi regionalni projekt IN2 grupe za OTP Osiguranje

Novi regionalni projekt IN2 grupe za OTP Osiguranje

30.07.2020. komentiraj

Za OTP Osiguranje u Srbiji IN2 grupa završava implementaciju rješenja INsurance2 Front Office za prodaju proizvoda osiguranja u poslovnicama Vojvođanske banke. Ova implementacija je uvod i priprema za predstojeću integraciju OTP banke i Vojvođanske banke koja slijedi u svibnju 2021. godine. Integracijom će nastati druga komercijalna banka po veličini u Srbiji, a broj poslovnica koje koriste ovo rješenje povećat će se sa sadašnjih 90 na 210.

Usmjerenost na elektroničke usluge i digitalno poslovanje stavlja kibernetičku sigurnost na vrh liste prioriteta

Usmjerenost na elektroničke usluge i digitalno poslovanje stavlja kibernetičku sigurnost na vrh liste prioriteta

22.07.2020. komentiraj

Hrvatska pošta krenula je u veliki proces digitalizacije svojih usluga, a jedna od ključnih stvari na koje pritom treba paziti svakako je cbyer sigurnost, osiguranje kontinuiteta poslovanja, ističe u razgovoru za ICTbusiness.info voditeljica odjela cyber sigurnosti Hrvatske pošte Danijela Marijanović.