ICTbusiness TV: CeBIT Istanbul prilika za hrvatske tvrtke

ICTbusiness TV: CeBIT Istanbul prilika za hrvatske tvrtke

Foto: Dražen Tomić

Nakon hannoverskog nama najbliži veliki poslovni informatički sajam, s tržištem koje obuhvaća jednu ogromnu regiju i bogate države svakako je CeBIT u Istanbulu koji se od 11-14 rujna ove godine održava u gradu koji je mnogima poznat po Sulejmanu, Plavoj džamiji, Aja Sofiji i mnogim drugim znamenitostima, to je jedna od tema naše sljedeće ICTbusiness TV emisije. Glavni je to grad Turske koja samo u IT godišnje ulaže oko 25 milijardi dolara i svakako je dobro iskoristiti priliku za nastup, posjet i poslovne prilike u Istanbulu.

Na našem You Tube kanalu možete pogledati prijašnje ICTBusiness TV emisije, a ovu koju sad najavljuje upravo sada vaša ekipa ICTbusiness TV-a priprema iz prostorija press centra na CeBIT-u koji predstavlja samo jedan u nizu velikih sajmova koje organizira tvrtka Deutsche Messe.

Odličnu organizaciju sajma, onu pravu njemačku možemo zahvaliti tvrtki Deutsche Messe koja ukupno organizira gotovo 100 sajmova, točnije 99 i to u Njemačkoj 55 s više od 22 tisuće izlagača, od čega 10 tisuća iz inozemstva i 1,8 milijuna posjetitelja od čega je pak iz inozemstva više od 300 tisuća.

Izvan njemačke organiziraju 54 sajma s više od 16,7 tisuća izlagača i 1,9 milijun posjetitelja. Time kako sami ističu njihovo internacionalno poslovanje je sve važnije iako u ukupnim prihodima od 317 milijuna eura inozemni sajmovi sudjeluju samo s 58 milijuna eura. Među tima sajmovima su CeBIT odnosno njegove inačice u Istanbulu, Sydneyu, Porto Alegreu, te najnoviji u Bangaloreu koji kreće ove godine.

 

Još iz kategorije

Hrvatski sustav za elektroničko glasovanje dostupan svima FairVotes

Hrvatski sustav za elektroničko glasovanje dostupan svima FairVotes

20.11.2019. komentiraj

Hrvatska IT tvrtka IDE3 osmislila je sustav za elektroničko glasovanje FairVotes kako bi svima koji unutar svojih organizacija provode izbore i glasovanja taj postupak učinila jednostavnijim, financijski isplativijim, a istovremeno sigurnim i transparentnim.

Svjetska glazbena industrija koristit će aplikaciju nastalu u Hrvatskoj

Svjetska glazbena industrija koristit će aplikaciju nastalu u Hrvatskoj

20.11.2019. komentiraj

Prvi u svijetu uz Sony Music, hrvatski diskografi okupljeni pod krovom Hrvatske diskografske udruge osmislili su aplikaciju koja će olakšati rad svima uključenima u glazbenu industriju na našim područjima.

Proširena stvarnost poboljšava operativnu učinkovitost uobičajenih aplikacija

Proširena stvarnost poboljšava operativnu učinkovitost uobičajenih aplikacija

20.11.2019. komentiraj

Proširena stvarnost postaje sve popularnija jer korisnicima omogućuje superponiranje tj. vizualno umetanje aktualnih podataka ili virtualnih predmeta na uređaj, opremu, ili pak postrojenje iz stvarnog okruženja. Aplikacije proširene stvarnosti koriste GPS uređaje za praćenje položaja korisnika, kompas za praćenje orijentacije uređaja i kameru za snimanje okruženja. U tom kontekstu, Schneider Electric, predvodnik u digitalnoj transformaciji upravljanja energijom i automatizaciji, lansirao je aplikaciju EcoStruxure Augmented Operator Advisor.