ICTbusiness TV: CeBIT Istanbul prilika za hrvatske tvrtke

ICTbusiness TV: CeBIT Istanbul prilika za hrvatske tvrtke

Foto: Dražen Tomić

Nakon hannoverskog nama najbliži veliki poslovni informatički sajam, s tržištem koje obuhvaća jednu ogromnu regiju i bogate države svakako je CeBIT u Istanbulu koji se od 11-14 rujna ove godine održava u gradu koji je mnogima poznat po Sulejmanu, Plavoj džamiji, Aja Sofiji i mnogim drugim znamenitostima, to je jedna od tema naše sljedeće ICTbusiness TV emisije. Glavni je to grad Turske koja samo u IT godišnje ulaže oko 25 milijardi dolara i svakako je dobro iskoristiti priliku za nastup, posjet i poslovne prilike u Istanbulu.

Na našem You Tube kanalu možete pogledati prijašnje ICTBusiness TV emisije, a ovu koju sad najavljuje upravo sada vaša ekipa ICTbusiness TV-a priprema iz prostorija press centra na CeBIT-u koji predstavlja samo jedan u nizu velikih sajmova koje organizira tvrtka Deutsche Messe.

Odličnu organizaciju sajma, onu pravu njemačku možemo zahvaliti tvrtki Deutsche Messe koja ukupno organizira gotovo 100 sajmova, točnije 99 i to u Njemačkoj 55 s više od 22 tisuće izlagača, od čega 10 tisuća iz inozemstva i 1,8 milijuna posjetitelja od čega je pak iz inozemstva više od 300 tisuća.

Izvan njemačke organiziraju 54 sajma s više od 16,7 tisuća izlagača i 1,9 milijun posjetitelja. Time kako sami ističu njihovo internacionalno poslovanje je sve važnije iako u ukupnim prihodima od 317 milijuna eura inozemni sajmovi sudjeluju samo s 58 milijuna eura. Među tima sajmovima su CeBIT odnosno njegove inačice u Istanbulu, Sydneyu, Porto Alegreu, te najnoviji u Bangaloreu koji kreće ove godine.

 

Još iz kategorije

Huawei razvio umjetnu inteligenciju za zaštitu šuma, pomoć slijepima i održivu proizvodnju hrane

Huawei razvio umjetnu inteligenciju za zaštitu šuma, pomoć slijepima i održivu proizvodnju hrane

20.01.2020. komentiraj

Huawei je razvio program TECH4ALL temeljen na tehnologijama umjetne inteligencije koji je usmjeren spašavanju ugroženih jedinki životinja. Program se naslanja na ciljeve o održivom razvoju Ujedinjenih naroda (UN) i pokušava spriječiti daljnju eroziju biološke raznolikosti koja se negativno održava i na kvalitetu života ljudi na okolnim područjima.

Širenje hibridnih modela obrade podataka jedan je od novih trendova podatkovnih centara

Širenje hibridnih modela obrade podataka jedan je od novih trendova podatkovnih centara

18.01.2020. komentiraj

Nova godina donosi brojne nove trendove u svim područjima poslovanja. Posljednjih godina intenzivirale su se rasprave o efektivnosti clouda, što je rezultiralo zaključkom da je optimalno rješenje hibridan model koji inkorporira javne i privatne cloud modele i edge assets u postojeću jezgru. Ovakav inovativni pristup upravljanju podacima jedan je od pet novih trendova podatkovnih centara koje su identificirali stručnjaci iz Vertiva, globalnog pružatelja usluga kritične digitalne infrastrukture.

Combis izabran za Palo Alto Networks NextWave Platinum Innovator partnera

Combis izabran za Palo Alto Networks NextWave Platinum Innovator partnera

15.01.2020. komentiraj

Jedna od najvećih domaćih ICT tvrtki Combis, u vlasništvu HT-a, postala je Palo Alto Networks NextWave Platinum Innovator. Tako se Combis priključio izabranoj grupi Channel Partner kompanija koje zadovoljavaju Platinum Innovator performanse, sposobnosti i poslovne zahtjeve Palo Alto Networks NextWave Channel Partner programa.