Canonovi novi projektori XEED Compact

Canonovi novi projektori XEED Compact

Foto: Canon Europe

Canon Europe predstavio je novu paletu kompaktnih ugradbenih projektora. Nova serija Canon XEED Compact Installation integratorima sustava omogućit će da korisnicima ponude kvalitetnu sliku na kompaktnom projektoru uz istodobno zadržavanje značajki i performansi kakve su obično dostupne samo na ugradbenim modelima pune veličine.

Nova serija sastoji se od dva standardna (XEED WUX450 i XEED WX520) i dva kratkodometna modela (XEED WUX400ST i XEED WX450ST).

Modeli XEED WUX450 i XEED WX520 imaju projektorski objektiv sa zumom od 1,8x, koji nudi gotovo istu svjetlinu u čitavom rasponu zumiranja. Novi projektorski objektiv ima konstantni otvor blende od F2,8, pa zahvaljujući tome gotovo i nema gubitka svjetline na telefoto kraju raspona zumiranja (maksimalni gubitak je pet posto). Te performanse izravan su rezultat Canonovih stručnih znanja na području dizajna objektiva i pete generacije optičkog sustava AISYS, kojim se maksimiziraju performanse LCOS ploča (Liquid Crystal on Silicon – tekući kristali na siliciju). Tehnologija LCOS daje precizne, detaljne slike bez efekta rešetke, kakav se ponekad susreće na drugim projektorima.

Spoj tehnologije LCOS i konstantne svjetline jedinstven je za Canon, a integratorima sustava nudi maksimalnu fleksibilnost koja omogućuje korištenje uređaja s različitih projekcijskih udaljenosti bez smanjenja kvalitete i sjajnosti slike. Projektori su osmišljeni za maksimalnu fleksibilnost, a nude i trapeznu korekciju u četiri kuta, čime se olakšava konfiguracija jasnog prikaza slike iz svih projekcijskih kutova.

„U ovom tržišnom segmentu ništa se ne može ni izdaleka usporediti s kvalitetom i svjetlinom koje nudi nova serija XEED Compact Installation. Naši partneri sada u svoju ponudu mogu uvrstiti kompaktni projektor sa značajkama i performansama usporedivima s onima većih ugradbenih modela, čime se postiže dodatna fleksibilnost pri ispunjavanju potreba korisnika.", izjavio je Julian Rutland, Canonov direktor strategije i planiranja zadužen za projektorske proizvode.

Još iz kategorije

Infodom razvio platformu za digitalnu transformaciju poduzeća

Infodom razvio platformu za digitalnu transformaciju poduzeća

06.07.2020. komentiraj

Tvrtka InfoDom iz Zagreba, ugovorila je dodjelu bespovratnih sredstava za projekt Razvoj novog i inovativnog proizvoda DEP (Digital Enterprise Platform) za digitalnu transformaciju poduzeća, koji se financira iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014. – 2020. Ukupna vrijednost projekta iznosi 9,14 milijuna kuna, od čega su bespovratna sredstva 5,5 milijuna kuna. Projekt je započeo s provedbom 1. rujna 2017., a završava 31. kolovoza 2020. godine.

Prepoznavanje rukopisa i prezentacija podataka

Prepoznavanje rukopisa i prezentacija podataka

06.07.2020. komentiraj

Polako se približavamo kraju Megatrendovog digitalnog eventa Power of Data Spring 2020 Regional, a ovog tjedna su dva nova webinara. Prvi webinar je 7. srpnja na temu Visual recognition and processing of handwritten text, a u svijet umjetne inteligencije koja svakim danom postaje sve bitnija tema govori podatkovni znanstvenik Domagoj Marić.

Atos implementira ključnu IoT platformu za Hrvatski Telekom

Atos implementira ključnu IoT platformu za Hrvatski Telekom

02.07.2020. komentiraj

Atos potpisao je ugovor s Hrvatskim Telekomom, vodećim telekomom u Hrvatskoj, za implementaciju centralne IoT platforme. Lokalni tim Atosovih stručnjaka odradit će instalaciju, integraciju, konfiguraciju i puštanje nove platforme u produkcijski rad, a bit će zaduženi i za njezino održavanje. Platformu je razvila njemačka tvrtka Software AG. Implementacija projekta je započela u svibnju, a početak komercijalne upotrebe platforme očekuje se u listopadu ove godine.