Canonical uveo besplatnu Ubuntu Pro pretplatu za do 5 računala

Canonical uveo besplatnu Ubuntu Pro pretplatu za do 5 računala

Foto: Antonio Jularić

Ubuntu Pro je proširena pretplata za održavanje sigurnosti i usklađenosti u Linux okruženju, a po novome se nudi u besplatnoj javnoj beta verziji za podatkovne centre i radne stanice, potvrdio je Canonical.

Konkretnije, osigurat će besplatne pakete za osobnu i malu komercijalnu upotrebu u skladu s opredjeljenjem zajednice i misijom kompanije da open source učini lakšim za korištenje svima.

"Otkako smo prvi put pokrenuli Ubuntu LTS, s petogodišnjim besplatnim sigurnosnim pokrićem za glavni OS, naši poslovni korisnici tražili su od nas da pokrijemo više mogućnost i samim time bolje ispunimo potencijal open sourcea pod privatnim komercijalnim ugovorima. Stoga smo uzbuđeni što možemo ponuditi prednosti tog rada besplatno, bilo kome u svijetu, uz besplatnu osobnu pretplatu na Ubuntu Pro", rekao je Mark Shuttleworth, izvršni direktor (CEO) Canonicala.

Nadalje, Ubuntu Pro proširuje sigurnosnu pokrivenost za kritične, visoke i srednje uobičajene ranjivosti i izloženosti (CVE) na tisuće aplikacija i lanaca alata, uključujući Ansible, Apache Tomcat, Apache Zookeeper, Docker, Drupal, Nagios, Node.js, phpMyAdmin, Puppet, PowerDNS, Python 2, Redis, Rust, WordPress i više.

Dostupan je za svaki Ubuntu LTS od 16.04 LTS i već je u proizvodnji za velike klijente koji nude globalne usluge.

"Posljednje desetljeće Google je surađivao s Canonicalom u promicanju usvajanja open source usvajanja. Nudeći Ubuntu Pro na Google Compute Engineu pomažemo korisnicima da poboljšaju sigurnost i usklađenost za njihova proizvodna radna opterećenja", izjavio je Derry Cheng, voditelj proizvoda za Compute Engine.

Korisnici mogu dobiti besplatnu osobnu pretplatu na Ubuntu Pro na ubuntu.com/pro za do pet računala i preporuča se da zainteresirani što prije provjere što sve im se nudi i što mogu od toga iskoristiti za svoje potrebe.

Još iz kategorije

Osvježeni brend za digitalnu stvarnost

Osvježeni brend za digitalnu stvarnost

28.11.2022.

Digital Realty i Interxion spojili su se 2020. godine, a snažna kombinacija dviju kompanija uz globalni rast Digital Realtyja u posljednje dvije godine rezultirala je tvrtkom koja nudi najveću globalnu platformu za podatkovne centre na svijetu – PlatformDIGITAL.

Vrijeme hibridnog rada ostaje kao i uredi bez papira

Vrijeme hibridnog rada ostaje kao i uredi bez papira

28.11.2022.

Najnovije istraživanje tvrtke Canon Europe otkrilo je da velika većina europskih tvrtki još uvijek nije spremna za suočavanje s izazovima informacijske sigurnosti povezanih s radom na daljinu i hibridnim radom, ističe za ICTbusiness.info Angelina Vučković koja vodi Canonovo B2B poslovanje u regiji i hrvatski ured Canona.

Poslovna inteligencija i Legit otvaraju ured u Osijeku

Poslovna inteligencija i Legit otvaraju ured u Osijeku

24.11.2022.

Poslovna inteligencija i Legit jučer su i službeno otvorile svoj zajednički ured u Osijeku. Pored zagrebačkoga sjedišta u kojem dvije kompanije također dijele prostor, Osijek im je druga lokacija u Hrvatskoj, a Poslovnoj inteligenciji 9. sveukupno.