Canon u Nizozemskoj održao svoj godišnji događaj za korisnike

Canon u Nizozemskoj održao svoj godišnji događaj za korisnike

Foto: Canon

Tvrtka Canon Europe u svom je centru za korisnička iskustva u nizozemskom gradu Venlo organizirala godišnji događaj za korisnike „Cutting Edge“. Na tom su događaju predstavljene inovacije u ponudi rješenja za tisak na pojedinačne listove i održane demonstracije rada i utjecaja na rast poslovanja.

Kao demonstraciju snage tiska u višekanalnim kampanjama za robne marke, korisnici su mogli vidjeti kako se na licu mjesta proizvode visokokvalitetni materijali za promotivnu komunikaciju u vidu podrške za knjigu „Speed“ s fotografijama britanskih supkulturnih skupina iz zadnja dva desetljeća, koje je napravio fotoreporter Horst A. Friedrichs. Materijali za kampanju Speed, od izravne pošte, letaka i razglednica, preko kalendara i bannera, do magaloga, brošura i knjiga, pokazali su širinu mogućih primjena i demonstrirali kako vlasnici robnih marki i izdavači mogu tiskom produbiti angažiranost u odnosu prema robnoj marki i potaknuti prodaju.

Materijali za tu kampanju Speed proizvodili su se  uživo na događaju na raznim Canonovim rješenjima za tisak na pojedinačne listove, uključujući dva tiskarska stroja u boji s tonerom: nedavno predstavljenu seriju imagePRESS C910 koja proizvodi omote knjiga, razglednice i knjižice te stroj sa samog vrha ponude, imagePRESS C10000VP. I-serija Océ VarioPrint tiskarskih strojeva u boji izrađivala je magaloge, izravnu poštu, fakture, knjižne oznake, kalendare i postere, dok su crno-bijeli strojevi Océ VarioPrint 6000 TITAN i Océ varioPRINT 140 tiskali stranice knjige.

Sudionici su se mogli prijaviti na razne radionice sa stručnjacima za razvoj poslovanja, inovatorima, tehničkim konzultantima, predavačima i Canonovim korisnicima. Na predavanjima fokusiranima na poslovanje razmatrane su mogućnosti rasta uz tintne tehnologije, kako tisak dodaje vrijednost današnjem digitalnom svijetu i automatizacija procesa. Tehničke radionice bile su fokusirane na upravljanje bojama, proizvodnju knjiga na zahtjev i kako robne marke mogu unaprijediti komunikaciju s korisnicima radi profitabilnog rasta.

Još iz kategorije

Aplikacija za komunikaciju unutar tvrtke

Aplikacija za komunikaciju unutar tvrtke

02.06.2020. komentiraj

Zagrebačka softverska i dizajnerska agencija Q odlučila je da u želji da radna atmosfera bude još bolja i da zaposlenici međusobno više komuniciraju, osmisliti Jenz. To je aplikacija koju su prvo testirali među sobom, a sada ju planiraju pustiti „u svijet“.

Bosch predstavio novi senzor za pozicioniranje za mobitele i pametne satove

Bosch predstavio novi senzor za pozicioniranje za mobitele i pametne satove

01.06.2020. komentiraj

Bosch Sensortec je najavio BMP390, novi barometarski senzor za pritisak visoke točnosti, ali i za praćenje visine u pametnim telefonima, ali i u nosivim te uređajima za reprodukciju zvuka. Novi senzor može mjeriti razlike u visini i do ispod deset centimetara, što se može zahvaliti poboljšanjoj rezoluciji. Samim time, točniji je 50 posto od prethodnika i Bosch na to može biti ponosan, ponajprije jer upravo takva osjetna poboljšanja stvaraju i održavaju odanu bazu korisnika.

Trendovi koji će oblikovati budućnost poslovanja

Trendovi koji će oblikovati budućnost poslovanja

29.05.2020. komentiraj

COVID-19 je pokrenuo najveću virtualizaciju u svijetu poslovanja. Preko noći su se organizacije, timovi i pojedinci morali prilagoditi novom normalnom načinu rada. Od sredine ožujka 2020. godine više od 90% radne populacije u svijetu prisiljeno je raditi od doma, dok prema podacima iz State of Global Workforce istraživanja, tijekom 2019. godine s udaljenih lokacija radilo je tek 20% zaposlenika. Ključno pitanje u ovom trenutku je kako će posao izgledati u budućnosti.