Canon proširuje svoju ponudu referentnih monitora

Canon proširuje svoju ponudu referentnih monitora

Foto: Canon

Oprema za profesionalce gotovo nikada ne izaziva reakciju mainstream medija, ali to ne znači da ona nije zanimljiva i privlačna, barem samo kao predmet maštanja za manji dio publike. Tomu u prilog govori i predstavljanje novih modela referentnih monitora iz Canona čija je uloga isporučiti čistu i uvjerljivu sliku bez posebnih 'dodataka' kakve viđamo u komercijalnim uređajima.

Konkretno, riječ je o dva 4K referentna monitora usklađenih sa standardom 12G-SDI, modelima DP-V2421 i DP-V1711. Canon je uz njih predstavio i ažuriranja softvera koja obogaćuju značajke HDR nadgledanja, optimiziraju tijekove rada i poboljšavaju suradnja s drugim proizvođačima. Uz to, ponudit će i ažuriranje programske podrške uz naplatu za povećanje svjetline 17-inčnih monitora DP-V1711 i DP-V1710.

V2421 je 24-inčni 4K HDR referentni monitor koji nudi visoku svjetlinu od 1200 cd/m2 i duboku crnu boju prikladnu za razne primjene u 4K HDR produkciji. V1711 ima dijagonalu od 17 inča i koristi se za studijski nadzor ili snimateljske kombije za vanjsko emitiranje. Oba monitora imaju bogate HDR funkcionalnosti prikladne za produkciju i dolaze s četiri ulazna priključka prema standardu 12G-SDI koji mogu putem jednog kabela prenositi 4K 50P sadržaje. Reduciranje četiri SDI kabela na samo jedan znatno smanjuje složenost instalacije i resurse, a štedi i prostor u studiju.

Isto tako, oba modela podržavaju značajke Hybrid Log-Gamma (HLG) i Perceptual Quantization (PQ) koje su postale standard u proizvodnji HDR sadržaja. Donose i funkciju podijeljenog zaslona koja omogućuje da se HDR slike uspoređuju s onima s lažnim bojama ili istovremeno jedna kraj druge, a dostupna je i usporedba HDR i SDR sadržaja.

Riječ je dakle o modelima koji svakodnevnu publiku zasigurno neće privući veličinom i raznim oznakama mogućnosti koje mahom služe za dodatno softversko i hardversko uljepšavanje prikaza. No, ova dva modela zasigurno će pronaći brojne ljubitelje među profesionalcima koji, prije svega, traže preciznost i pouzdanost, a vjerujemo i da će postati predmetom želje dijela geekova koji cijene izvedbu i sirovu snagu ispred raznih tehnoloških 'fancy' imena i kratica.

Još iz kategorije

Beč prvi u Austriji uveo električno vozilo za prikupljanje otpada

Beč prvi u Austriji uveo električno vozilo za prikupljanje otpada

14.06.2019. komentiraj

Bečom od ovog tjedna prometuje prvo električno vozilo za prikupljanje otpada. Prvi kamion ove vrste u cijeloj Austriji jučer je javnosti predstavljen u okviru klimatske konferencije R20 koju je pokrenulo slavni hollywoodski glumac austrijskog porijekla Arnold Schwarzengger.

AMD i Samsung dogovorili strateško partnerstvo na području razvoja mobilnih grafičkih čipova

AMD i Samsung dogovorili strateško partnerstvo na području razvoja mobilnih grafičkih čipova

14.06.2019. komentiraj

Samsung i AMD sklopili su partnerstvo koje se tiče IP mobilne grafike bazirane na Radeon tehnologiji, koja troši iznimno malo energije i pruža iznimno visoke performanse. Ukratko, novi je to iskorak Samsunga po pitanju razvoja pametnih telefona.

Verso Altima grupa započela niz konferencija o sigurnosti

Verso Altima grupa započela niz konferencija o sigurnosti

13.06.2019. komentiraj

Verso Altima grupa održala je u zagrebačkom Klubu književnika održala konferenciju o sigurnosti pod nazivom „Secure Your Future Now.“ Na konferenciji je sudjelovalo 60-ak sudionika iz javnog i privatnog sektora iz područja informacijske sigurnosti. Riječ je o prvoj u nizu konferencija koja nakon Zagreba seli u Ljubljanu, potom u Sarajevo kojom će se aktualizirati teme sigurnosti, zakonske regulative te mogućnosti EU financiranja proizvoda i rješenja koji osiguravaju kontinuitet informacijske sigurnosti.