Canon proširuje svoju ponudu referentnih monitora

Canon proširuje svoju ponudu referentnih monitora

Foto: Canon

Oprema za profesionalce gotovo nikada ne izaziva reakciju mainstream medija, ali to ne znači da ona nije zanimljiva i privlačna, barem samo kao predmet maštanja za manji dio publike. Tomu u prilog govori i predstavljanje novih modela referentnih monitora iz Canona čija je uloga isporučiti čistu i uvjerljivu sliku bez posebnih 'dodataka' kakve viđamo u komercijalnim uređajima.

Konkretno, riječ je o dva 4K referentna monitora usklađenih sa standardom 12G-SDI, modelima DP-V2421 i DP-V1711. Canon je uz njih predstavio i ažuriranja softvera koja obogaćuju značajke HDR nadgledanja, optimiziraju tijekove rada i poboljšavaju suradnja s drugim proizvođačima. Uz to, ponudit će i ažuriranje programske podrške uz naplatu za povećanje svjetline 17-inčnih monitora DP-V1711 i DP-V1710.

V2421 je 24-inčni 4K HDR referentni monitor koji nudi visoku svjetlinu od 1200 cd/m2 i duboku crnu boju prikladnu za razne primjene u 4K HDR produkciji. V1711 ima dijagonalu od 17 inča i koristi se za studijski nadzor ili snimateljske kombije za vanjsko emitiranje. Oba monitora imaju bogate HDR funkcionalnosti prikladne za produkciju i dolaze s četiri ulazna priključka prema standardu 12G-SDI koji mogu putem jednog kabela prenositi 4K 50P sadržaje. Reduciranje četiri SDI kabela na samo jedan znatno smanjuje složenost instalacije i resurse, a štedi i prostor u studiju.

Isto tako, oba modela podržavaju značajke Hybrid Log-Gamma (HLG) i Perceptual Quantization (PQ) koje su postale standard u proizvodnji HDR sadržaja. Donose i funkciju podijeljenog zaslona koja omogućuje da se HDR slike uspoređuju s onima s lažnim bojama ili istovremeno jedna kraj druge, a dostupna je i usporedba HDR i SDR sadržaja.

Riječ je dakle o modelima koji svakodnevnu publiku zasigurno neće privući veličinom i raznim oznakama mogućnosti koje mahom služe za dodatno softversko i hardversko uljepšavanje prikaza. No, ova dva modela zasigurno će pronaći brojne ljubitelje među profesionalcima koji, prije svega, traže preciznost i pouzdanost, a vjerujemo i da će postati predmetom želje dijela geekova koji cijene izvedbu i sirovu snagu ispred raznih tehnoloških 'fancy' imena i kratica.

Još iz kategorije

Infodom razvio platformu za digitalnu transformaciju poduzeća

Infodom razvio platformu za digitalnu transformaciju poduzeća

06.07.2020. komentiraj

Tvrtka InfoDom iz Zagreba, ugovorila je dodjelu bespovratnih sredstava za projekt Razvoj novog i inovativnog proizvoda DEP (Digital Enterprise Platform) za digitalnu transformaciju poduzeća, koji se financira iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014. – 2020. Ukupna vrijednost projekta iznosi 9,14 milijuna kuna, od čega su bespovratna sredstva 5,5 milijuna kuna. Projekt je započeo s provedbom 1. rujna 2017., a završava 31. kolovoza 2020. godine.

Prepoznavanje rukopisa i prezentacija podataka

Prepoznavanje rukopisa i prezentacija podataka

06.07.2020. komentiraj

Polako se približavamo kraju Megatrendovog digitalnog eventa Power of Data Spring 2020 Regional, a ovog tjedna su dva nova webinara. Prvi webinar je 7. srpnja na temu Visual recognition and processing of handwritten text, a u svijet umjetne inteligencije koja svakim danom postaje sve bitnija tema govori podatkovni znanstvenik Domagoj Marić.

Atos implementira ključnu IoT platformu za Hrvatski Telekom

Atos implementira ključnu IoT platformu za Hrvatski Telekom

02.07.2020. komentiraj

Atos potpisao je ugovor s Hrvatskim Telekomom, vodećim telekomom u Hrvatskoj, za implementaciju centralne IoT platforme. Lokalni tim Atosovih stručnjaka odradit će instalaciju, integraciju, konfiguraciju i puštanje nove platforme u produkcijski rad, a bit će zaduženi i za njezino održavanje. Platformu je razvila njemačka tvrtka Software AG. Implementacija projekta je započela u svibnju, a početak komercijalne upotrebe platforme očekuje se u listopadu ove godine.