Canon proširuje svoju ponudu referentnih monitora

Canon proširuje svoju ponudu referentnih monitora

Foto: Canon

Oprema za profesionalce gotovo nikada ne izaziva reakciju mainstream medija, ali to ne znači da ona nije zanimljiva i privlačna, barem samo kao predmet maštanja za manji dio publike. Tomu u prilog govori i predstavljanje novih modela referentnih monitora iz Canona čija je uloga isporučiti čistu i uvjerljivu sliku bez posebnih 'dodataka' kakve viđamo u komercijalnim uređajima.

Konkretno, riječ je o dva 4K referentna monitora usklađenih sa standardom 12G-SDI, modelima DP-V2421 i DP-V1711. Canon je uz njih predstavio i ažuriranja softvera koja obogaćuju značajke HDR nadgledanja, optimiziraju tijekove rada i poboljšavaju suradnja s drugim proizvođačima. Uz to, ponudit će i ažuriranje programske podrške uz naplatu za povećanje svjetline 17-inčnih monitora DP-V1711 i DP-V1710.

V2421 je 24-inčni 4K HDR referentni monitor koji nudi visoku svjetlinu od 1200 cd/m2 i duboku crnu boju prikladnu za razne primjene u 4K HDR produkciji. V1711 ima dijagonalu od 17 inča i koristi se za studijski nadzor ili snimateljske kombije za vanjsko emitiranje. Oba monitora imaju bogate HDR funkcionalnosti prikladne za produkciju i dolaze s četiri ulazna priključka prema standardu 12G-SDI koji mogu putem jednog kabela prenositi 4K 50P sadržaje. Reduciranje četiri SDI kabela na samo jedan znatno smanjuje složenost instalacije i resurse, a štedi i prostor u studiju.

Isto tako, oba modela podržavaju značajke Hybrid Log-Gamma (HLG) i Perceptual Quantization (PQ) koje su postale standard u proizvodnji HDR sadržaja. Donose i funkciju podijeljenog zaslona koja omogućuje da se HDR slike uspoređuju s onima s lažnim bojama ili istovremeno jedna kraj druge, a dostupna je i usporedba HDR i SDR sadržaja.

Riječ je dakle o modelima koji svakodnevnu publiku zasigurno neće privući veličinom i raznim oznakama mogućnosti koje mahom služe za dodatno softversko i hardversko uljepšavanje prikaza. No, ova dva modela zasigurno će pronaći brojne ljubitelje među profesionalcima koji, prije svega, traže preciznost i pouzdanost, a vjerujemo i da će postati predmetom želje dijela geekova koji cijene izvedbu i sirovu snagu ispred raznih tehnoloških 'fancy' imena i kratica.

Još iz kategorije

Dell predstavlja novi portfelj Dell EMC PowerEdge servera s AMD EPYC procesorima druge generacije

Dell predstavlja novi portfelj Dell EMC PowerEdge servera s AMD EPYC procesorima druge generacije

10.08.2019. komentiraj

Dell Technologies ponudit će cjelovit portfelj Dell EMC PowerEdge servera s AMD EPYC procesorima druge generacije. Kroz optimizirani dizajn, novi Dell EMC PowerEdge poslužitelji u potpunosti će utjecati na AMD-ovu tehnologiju nove generacije procesora.

Canon i McAfee zajednički za sigurnost

Canon i McAfee zajednički za sigurnost

06.08.2019. komentiraj

Svjestan da je sigurnost glavni prioritet za svaku tvrtku, Canon se udružio sa stručnjacima za kibernetičku sigurnost - tvrtkom McAfee - kako bi korisnicima pružio zaštitu ne samo od postojećih, nego i od budućih sigurnosnih prijetnji.

Epson uspostavio kompletni asortiman EcoTank jednobojnih pisača

Epson uspostavio kompletni asortiman EcoTank jednobojnih pisača

04.08.2019. komentiraj

Nastavno na uspjeh EcoTank asortimana, Epson je objavio dva nova modela kako bi kompletirao svoj portfelj jednobojnih tintnih pisača (M1170, M2170). Pružajući svu korist laserskog pisača, ali s impresivnom uštedom EcoTank asortimana, ovi izdržljivi, brzi i energetski učinkoviti pisači su stvoreni za korisnike i tvrtke kojima je potrebno rješenje za jeftini ispis velikog broja jednobojnih dokumenata, ističu u Epsonu.