Canon proširuje seriju UVgel tiskarskih strojeva novim uređajem Océ Colorado 1650

Canon proširuje seriju UVgel tiskarskih strojeva novim uređajem Océ Colorado 1650

Canon Europe predstavlja novi tiskarski stroj Océ Colorado 1650, proširujući seriju uređaja velikog formata za tisak na role s tehnologijom Canon UVgel. Océ Colorado 1650 predstavlja novu svestranu tintu i Océ FLXfinish, odgovarajući na potrebe kupaca koji žele veću svestranost medija radi rasta poslovanja.

Novi 64-inčni produkcijski tiskarski stroj naslanja se na revolucionarnu produktivnost, kvalitetu izlaznih materijala i fleksibilnost medija uređaja Océ Colorado 1640 uz isporuku optimalnih performansi za davatelje usluga tiska (PSP-ove) koji nude razne primjene, kao što su samoljepljivi vinil, zidne obloge, platna, meki natpisi i grafika s prednjim i pozadinskim osvjetljenjem, koje traže veliku razinu fleksibilnosti pri montaži i uokvirivanju.

Océ Colorado 1650 funkcionira s novom verzijom tinte Canon UVgel namijenjene maksimalnoj fleksibilnosti povećavanjem „rastezljivosti“ svake fiksirane kapljice tinte. Materijali koji izlaze iz tiskarskog stroja mogu se savijati u skladu s primjenama mekih natpisa bez opasnosti od pucanja.

Uz to, Océ Colorado 1650 uključuje Océ FLXfinish – novi pristup LED fiksiranju koji omogućuje korisnicima izbor između mat ili sjajnog načina rada za svaki pojedinačni otisak radi postizanja estetski različitog dojma bez potrebe za zamjenom tinte ili medija. Sjajna završna obrada daje poseban vizualni dojam aplikacijama kao što su natpisi i posteri, dok je mat izgled posebno privlačan za visokokvalitetne primjene u zatvorenim prostorima koje se gledaju pod umjetnim svjetlom, kao što su zidne obloge ili premium materijali za trgovine.

Tehnologija Océ FLXfinish omogućuje i tisak na porozne medije poput papira bez premaza i na meke materijale za natpise kao što su tkanina i grafika sa silikonskim rubovima tako što omogućuje da se svaka kapljica tinte fiksira odmah nakon nanošenja, sprječavajući da je podloga upije.

Seriju Colorado krasi precizno pozicioniranje, što omogućuje gotovo savršenu registraciju za dvostrani i „obrnuti“ tisak kod namotanih medija čija je površina za tisak okrenuta prema unutra. Time se dodatno povećavaju produktivnost i svestranost.

“Kad smo 2017. predstavili Océ Colorado 1640 na sajmu FESPA, bili smo uvjereni da je naša tehnologija Canon UVgel platforma za proširenu liniju proizvoda koji će korisnicima ponuditi optimalan spoj visoke produktivnosti, široke lepeze boja, širokog raspona primjena i niskih troškova vlasništva“, ističe Michele Tuscano, potpredsjednik za grafiku velikog formata u Canonu EMEA

„Na temelju pozitivnih povratnih informacija korisnika i partnera usmjerili smo u protekle dvije godine svoja istraživačka i razvojna nastojanja na konstruiranje drugog 64-inčnog tiskarskog stroja koji maksimizira vrlo popularne proizvodne prednosti tehnologije s gelom uz istovremeno unaprjeđenje performansi s medijima i primjenama kao što su samoljepljivi vinil, na koji otpada sve veći udio klijentskih zahtjeva.“

Tuscano je dodao: “Činjenica da sada na dodir gumba možemo ponuditi i dodatni izbor između mat i sjajnog tiska vrlo je uzbudljiva i predstavlja važan napredak za proizvođače grafike, omogućujući im otvaranje novih poslovnih prilika u sferi premium otisaka za trgovine i ukrasnih elemenata na samo jednom tiskarskom stroju i bez promjene medija ili tinti.“

Nekoliko je postojećih korisnika tehnologije Canon UVgel iz regije EMEA testiralo Océ Colorado 1650 i izvijestili su o izvrsnim rezultatima u cijelom nizu primjena, uključujući zidne obloge, naljepnice i promotivnu grafiku.

Canon će novo rješenje izložiti ovog tjedna na izložbi FESPA Global Print Expo 2019 u Münchenu (štand B5-E30) uz demonstraciju proizvodnje zidnih obloga i samoljepljivog vinila.

Bit će izložen i model Océ Colorado 1640 koji proizvodi materijale za trgovine kao što su posteri uz automatizirano integrirano rezanje pomoću tehnologije Canonova partnera za završnu obradu Fotoba (vidi zasebnu obavijest s pregledom Canonovih aktivnosti na sajmu FESPA 2019).

Tiskarski stroj Océ Colorado 1640 preporučen je izbor za davatelje usluga tiska koji ponajviše rade podnu grafiku i natpise te grafiku za automobile, koje zahtijevaju najrobusnije performanse. Korisnici će moći uživati u prednostima kraćeg vremena potrebnog za izradu pojedinih rješenja jer su otisci napravljeni tehnologijom Canon UVgel odmah suhi, a veći izbor medija omogućuje proizvodnju materijala visoke kvalitete za zatvorene prostore pomoću offset papira sa strojno nanesenim premazom. Originalna tinta nudi veliku trajnost uz iznimnu podrazumijevanu otpornost na ogrebotine, abraziju, pranje i trljanje, ali i kemikalije i otapala, bez potrebe za laminiranjem.

Do danas ima više od 800 implementacija tiskarskog stroja Océ Colorado 1640 širom svijeta, od kojih je 500 u regiji EMEA, a više od 25 korisnika ima nekoliko uređaja. Podaci iz korisničke baze pokazuju da svaki stroj Colorado tiska u prosjeku više od 14 600 četvornih metara godišnje pri čemu 12 % uređaja proizvodi i više od 25 000 četvornih metara. To ukazuje na izvanrednu produktivnost koja je moguća s tim tiskarskim strojevima zahvaljujući spoju iznimne brzine rada, automatiziranog održavanja sapnica i jednostavnosti umetanja medija.

Još iz kategorije

Nema više laktarenja za šankom, umjetna inteligencija prati red

Nema više laktarenja za šankom, umjetna inteligencija prati red

19.08.2019. komentiraj

Izlasci u noćne klubove i kafiće u kojima je velika gužva znaju biti poprilično stresni u trenucima kad pokušavate naručiti piće, ali konobari vas ne primjećuju ili se netko bezobrazan gura preko reda. Srećom, moderno doba staje na kraj i takvoj situaciji, a sve zahvaljujući umjetnoj inteligenciji!

Dell predstavlja novi portfelj Dell EMC PowerEdge servera s AMD EPYC procesorima druge generacije

Dell predstavlja novi portfelj Dell EMC PowerEdge servera s AMD EPYC procesorima druge generacije

10.08.2019. komentiraj

Dell Technologies ponudit će cjelovit portfelj Dell EMC PowerEdge servera s AMD EPYC procesorima druge generacije. Kroz optimizirani dizajn, novi Dell EMC PowerEdge poslužitelji u potpunosti će utjecati na AMD-ovu tehnologiju nove generacije procesora.

Canon i McAfee zajednički za sigurnost

Canon i McAfee zajednički za sigurnost

06.08.2019. komentiraj

Svjestan da je sigurnost glavni prioritet za svaku tvrtku, Canon se udružio sa stručnjacima za kibernetičku sigurnost - tvrtkom McAfee - kako bi korisnicima pružio zaštitu ne samo od postojećih, nego i od budućih sigurnosnih prijetnji.