Canon predstavlja liniju za tisak na široke formate Océ ColorWave 3000

Canon predstavlja liniju za tisak na široke formate Océ ColorWave 3000

Foto: Canon

Tvrtka Canon predstavila je novu liniju strojeva za tisak na velike formate Océ ColorWave 3000. Ona je namijenjena korisnicima koji su specijalizirani za CAD, GIS i kratkotrajne grafičke umjetničke primjene.

Novi sustavi odgovaraju na zahtjeve tiska u područjima arhitekture, inženjerstva, građevine i proizvodnje te u korporativnim okruženjima. Uz liniju Océ ColorWave 3000 korisnici imaju slobodu jednostavnog tiska široke lepeze primjena, od crno-bijele tehničke dokumentacije, crteža i karata, do kratkotrajne grafike u boji za unutrašnje i vanjske primjene kao što su posteri i sklopivi natpisi. Nova linija sastoji se od modela ColorWave 3500 i ColorWave 3700. Oba zadovoljavaju potrebe tvrtki koje tiskaju srednje velike količine materijala.

Novi tiskarski strojevi sadrže tehnologiju CrystalPoint koja se dokazala u proteklih 10 godina, a kombinira najbolje od tonera i tinte u ulošcima TonerPearls. Oni se tope u tonerski gel koji se kristalizira na mediju. Od predstavljanja tehnologije 2008. Canon je širom svijeta instalirao više od 10 000 strojeva koji je podržavaju. CrystalPoint omogućuje korisnicima rad s jeftinijim medijima bez kompromisa u kvaliteti. Otisci napravljenitom  tehnologijom odmah su suhi, pa se mogu odmah uzimati, slagati i preklapati.

Liniju ColorWave 3000 karakterizira i Océ PAINT (piezoakustična integrirana tehnologija sapnica) koja pomaže u letu prevladati kvar sapnice radi predvidljive i dosljedne kvalitete tiska uz smanjenje vremena koje je dnevno potrebno utrošiti na održavanje. ColorWave 3500 ima kapacitet medija do četiri role, a korisnici mogu automatski prelaziti s jednog medija na drugi radi brže proizvodnje. ColorWave 3700 ima kapacitet medija do šest rola tiskajući na maksimalno 1200 m, dok u brzom načinu rada može otisnuti 368 m² postera dnevno. Nova linija dolazi sa softverskim paketom ClearConnect koji pomaže u upravljanju složenim poslovima tiska.

Još iz kategorije

NASA je blizu finalizacije svojeg sustava za upravljanje prometom dronovima u gradovima

NASA je blizu finalizacije svojeg sustava za upravljanje prometom dronovima u gradovima

22.02.2019. komentiraj

Američka svemirska agencija (NASA) spremna je za posljednje detaljne testove vezane uz upravljanje dronovima i izvest će ga u Nevadi. Bit će to konačni dokaz koliko se isplatio rad na novoj tehnologiji kroz posljednje četiri godine, i to sve u suradnji sa Saveznom upravom za civilno zrakoplovstvo (FAA).

Zagrebački Q Software otvorio ured u New Yorku

Zagrebački Q Software otvorio ured u New Yorku

21.02.2019. komentiraj

Zagrebačka IT tvrtka Q Software, jedna od najbrže rastućih IT kompanija u Europi prema Deloitteu, od početka ove godine posluje i na novoj lokaciji. Svoj šesti globalni ured otvorili su u New Yorku, digitalnom hubu istočne obale Sjedinjenih Američkih Država. Ured se nalazi u središtu New Yorka, točnije na Manhattanu, a osim te lokacije Q posluje još i iz Züricha, Osla, Belfasta, Los Angelesa te Zagreba, gdje se nalazi sjedište kompanije.

Startup iz Hrvatske može se natjecati s američkim startupima

Startup iz Hrvatske može se natjecati s američkim startupima

19.02.2019. komentiraj

Tijekom proteklih nekoliko godina, Repsly je evoluirao iz Field Team Management rješenja u Retail Execution Optimization rješenje, prema CEO-u Repsly Matu Brogieu. On je siguran da s naglaskom na umjetnu inteligenciju, prepoznavanje slike i strojno učenje mogu dodati veću vrijednost svojim klijentima.