Canon predstavio pisač širokog formata Océ ColorWave 900

Canon predstavio pisač širokog formata Océ ColorWave 900

Foto: Canon Europe

Canon Europe je predstavio novi model pisača širokog formata Océ ColorWave 900. Radi se o digitalnom pisaču u boji koji nudi i do petnaest puta veću brzinu od drugih dostupnih tintnih sustava. Posjetitelji na Canonovu štandu na sajmu FESPA 2013. u Londonu prvi su vidjeli Océ ColorWave 900 na njegovu premijernom predstavljanju.

Océ ColorWave 900 svoje je postojanje započeo kao ogledni proizvod, tzv. Project Velocity, prvi put predstavljen na sajmu Drupa 2012., a danas premošćuje jaz između digitalne tintne i tradicionalne ofsetne tehnologije. Pisač je projektiran posebno za GA, CAD i GIS tržišta, a nudi digitalni tijek rada, produktivnost, manje operativne troškove i veću fleksibilnost pri kraćim i personaliziranim poslovima ispisa.

Océ ColorWave 900 temelji se na Memjetovoj tintnoj tehnologiji, a nudi osnovnu brzinu ispisa veću od 1100 m2/h te za svega pola sata može ispisati količinu koja je duljinom jednaka visini Eiffelova tornja. Uz 3,4 milijarde kapljica od 1,2 pikolitre vodene tinte u sekundi, pisač podržava razlučivost od 1600 x 1600 tpi.

Uz stazu za papir širine 106,7 cm (42 inča), Océ ColorWave 900 nudi isti dokazani kapacitet od šest rola za medije kao i uređaji Océ ColorWave 600/650, pa se tako odlikuje ukupnim ulaznim kapacitetom od 1200 metara (200 metara po roli). Otisnuti materijali režu se i isporučuju – suhi i spremni za korištenje – u jedinicu za slaganje velikog kapaciteta s dvostrukim ladicama za isporuku, koje omogućuju istodoban ispis i odlaganje te tako dodatno povećavaju iskorištenost uređaja i produktivnost.

Fleksibilno upravljanje bojama i profesionalna programska oprema za upravljanje tijekom rada dostupni su putem kontrolera Océ PowerM ili programske opreme za upravljanje ispisnim tijekom rada ONYX Thrive. Pisač uključuje dodirno sučelje koje povećava korisnost i pojednostavnjuje rutinske poslove, čime se štedi vrijeme i smanjuje pojava pogrešaka.

Pisač se može koristiti u brojnim primjenama, primjerice materijale za prodajna mjesta, izložbe i sajmove, materijale na pultovima i podovima, tehničke crteže te karte, Océ ColorWave 900 atraktivno je rješenje za tiskare koji se bave tiskom širokog formata i žele radikalno povećati produkciju te za komercijalne tiskare koje traže snažno – a ipak ekonomično – rješenje za istraživanje novih prihodovnih kanala.

Bart Geraads, direktor odjela European Production Print Group u sektoru Technical Document Systems (TDS) i Display Graphic Systems (DGS) u tvrtki Canon Europe, izjavio je: "Otkad smo prošle godine predstavili ogledni proizvod, dotjerali smo Océ ColorWave 900 da bismo bili sigurni da ćemo ponuditi rješenje koje će davatelje tiskarskih usluga pozicionirati na čelo tržišta tiska širokog formata.

Korisnici su izrazili potrebu za iznimno produktivnim uređajem širokog formata u boji, a ja sam vrlo zadovoljan što sada imamo priliku izložiti svoj odgovor na tu potrebu. Canonov bogat portfelj tehnologija širokog formata čini ga idealnim partnerom za sve davatelje tiskarskih usluga koji žele diferencirati ponudu usluga, istaknuti se u gomili i dugoročno razviti poslovanje."

Još iz kategorije

Huawei našao alternativu za Google Maps u TomTom-u

Huawei našao alternativu za Google Maps u TomTom-u

24.01.2020. komentiraj

Huawei nastavlja marljivo raditi na alternativama za aplikacije iz Android svijeta, odnosno, iz Googleove “radionice”. Pa je tako postignut dogovor s kompanijom koja stoji iza TomTom aplikacije, čime bi Huawei trebao na svojim uređajima ponuditi Google Maps alternativu.

Huawei predstavio HMS Core 4.0

Huawei predstavio HMS Core 4.0

21.01.2020. komentiraj

Huawei je predstavio ažurirani HMS Core 4.0 koji će programerima širom svijeta dati mogućnost za još učinkovitiji razvoj i poslovni uspjeh njihovih aplikacija. Integrirajući otvorene mogućnosti u svoj ekosustav, HMS Core služi kao platforma za osnovne usluge s još većom bazom aplikacija, poboljšanom fleksibilnosti i boljim mogućnostima za poslovni uspjeh.

Huawei razvio umjetnu inteligenciju za zaštitu šuma, pomoć slijepima i održivu proizvodnju hrane

Huawei razvio umjetnu inteligenciju za zaštitu šuma, pomoć slijepima i održivu proizvodnju hrane

20.01.2020. komentiraj

Huawei je razvio program TECH4ALL temeljen na tehnologijama umjetne inteligencije koji je usmjeren spašavanju ugroženih jedinki životinja. Program se naslanja na ciljeve o održivom razvoju Ujedinjenih naroda (UN) i pokušava spriječiti daljnju eroziju biološke raznolikosti koja se negativno održava i na kvalitetu života ljudi na okolnim područjima.