Canon predstavio mrežnu kameru ME20F-SH za snimanje u uvjetima slabog osvjetljenja

Canon predstavio mrežnu kameru ME20F-SH za snimanje u uvjetima slabog osvjetljenja

Foto: Canon

Europska podružnica tvrtka Canon predstavila je mrežnu kameru ME20F-SH namijenjenu snimanju u uvjetima slabog osvjetljenja. Kao sestrinski proizvod kameri ME20F-SH, model ME20F-SHN koji se sada može povezati s mrežom dodatno proširuje Canonovu ponudu svenamjenskih kamera za snimanje slika s vjernim bojama i u Full HD razlučivosti i u uvjetima slabog osvjetljenja.

Kamera ME20F-SHN opremljena je Full Frame 35-milimetarskim CMOS senzorom razlučivosti 2,26 MP i procesorom DIGIC DV 4, pa i u uvjetima vrlo slabog osvjetljenja nudi oštre Full HD videozapise u boji s niskom razinom šuma. Pikseli senzora i sklopovi za očitavanje koriste Canonove vlasničke tehnologije kako bi smanjili šum i ponudili iznimno veliku osjetljivost.

Uz maksimalan ISO veći od 4 milijuna (+75 db) ME20F-SHN može snimiti objekte osvijetljene s manje od 0,0005 luksa. Uklanjanjem filtra za rezanje infracrvenog svjetla pri snimanju u infracrvenom načinu rada pri slabom se osvjetljenju mogu snimiti i još sitniji detalji.

Kao kod Canonove linije Cinema EOS, ova mrežna kamera na izborniku Custom Picture (Prilagođena slika) nudi Canon Log i Wide DR koji omogućuju širok dinamički raspon do 12 stupnjeva (800 %), a time i slike visoke kvalitete u cijelom rasponu osvijetljenosti. Izbornik Custom Picture nadograđen je funkcijom za oštru sliku koja u dobro osvijetljenim okruženjima omogućuje oštru sliku, a nisku razinu šuma pri slabom svjetlu.

ME20F-SHN ima priključke Ethernet, 3G/HD-SDI i HDMI, pa odgovara raznim uređajima s različitim videoizlazima i razne korisničke primjene. Za lokalni nadzor ME20F-SHN ima priključke 3G/HD-SDI i HDMI, dok Ethernet priključak omogućuje daljinsko upravljanje postavkama kamere, nadzor i snimanje preko web-preglednika, mobilnih uređaja ili nekog drugog softvera za upravljanje videozapisima. Utor za microSD karticu podržava snimanje i reprodukciju izravno s microSD kartice.

Za jeftiniji automatski nadzor (bez ljudske intervencije) tu je šest ugrađenih funkcija za analizu videozapisa, dok ulazno-izlazno sučelje za alarm omogućuje aktivaciju automatiziranog snimanja i izlaza na vanjske uređaje prepoznavanjem pokreta i ulaznih podataka alarma.

Uz funkciju smanjenja količine podataka specifičnog za područje (Area-specific Data Size Reduction, ADSR) ME20F-SHN nudi korisnicima snimanje apsolutnih detalja u određenim područjima od posebne važnosti uz istovremeno smanjenje razlučivosti na drugim područjima slike radi smanjenja mrežnog opterećenja. Za laku integraciju s postojećim sustavima za videonadzor, ME20F-SHN podržava cijelu lepezu softvera za upravljanje videozapisima preko protokola Canon WebView i ONVIF.

Operateri mogu odabrati objektiv za sve scenarije snimanja i prateću opremu, pazeći na detalje kao što su kut gledanja i razina svjetline. Uz EF nosač sa sustavom pričvršćivanja Cinema Lock, kamera ME20F-SHN kompatibilna je s cijelim nizom objektiva iz Canonove ponude, uključujući one za zumiranje, s fiksnom fokalnom duljinom te odabrane objektive Cine Servo radi što veće kontrole.

Podrška za PoE+ omogućuje da se prijenos podataka preko Etherneta i napajanje električnom energijom odvijaju preko jednog LAN kabela, što pak olakšava jednostavnu i brzu montažu kamere, koju odlikuje kompaktno kućište i lagan dizajn.

Još iz kategorije

Online osiguranje i pomoć na cesti za strane turiste u Hrvatskoj

Online osiguranje i pomoć na cesti za strane turiste u Hrvatskoj

17.06.2018. komentiraj

Kako bi svim inozemnim gostima koji dolaze u Hrvatsku ponudili više sigurnosti na prometnicama, HAK-Usluge i ODINA Asistencija zajednički su razvili projekt pod nazivom “Sigurno kroz Hrvatsku”. Stranice su zasad dostupne na hrvatskom jeziku, a na njemačkom i engleskom su u kontrolnoj fazi i bit će dostupne od sljedećeg tjedna.

Kako transformirati Dubrovnik u pametni grad

Kako transformirati Dubrovnik u pametni grad

16.06.2018. komentiraj

Racionalno planiranje i programiranje pametne tehnološke platforme zasnovane na strateškim planovima i stvarnim potreba urbane sredine prethodi bilo kakvoj nabavi i implementaciji pojedinačnih pametnih rješenja, osnovni je zaključak održanog stručnog predavanja Pametan Grad Dubrovnik.

Novo UPS rješenje za male i srednje tvrtke

Novo UPS rješenje za male i srednje tvrtke

15.06.2018. komentiraj

Tvrtka Schneider Electric krenula je s prodajom novog proizvoda Easy UPS 3S u Europi, na Bliskom Istoku, u Africi i Latinskoj Americi. Easy UPS 3S je uređaj za besprekidno napajanje energijom (UPS) od 10-do-40kVA robusnih karakteristika i kompaktnog dizajna, a olakšana ugradnja, korištenje i održavanje ovog novog uređaja omogućavaju kontinuitet u poslovanju malih i srednjih poduzeća.