Canon predstavio fotopisače s ispisom u oblaku

Canon predstavio fotopisače s ispisom u oblaku

Foto: Canon Europe

Canon je predstavio tri nova višefunkcijska tintna pisača s mogućnošću povezivanja s webom, kojima će se obogatiti obnovljena linija kućnih pisača PIXMA. PIXMA MG5550, PIXMA MG6450 i PIXMA MG7150 u kućni ispis unose novu razinu povezivanja jer nude izravan pristup servisima u oblaku i stranicama za društveno umrežavanje te tako maksimalno pojednostavnjuju ispis fotografija i dokumenata.

Sva tri nova modela opremljena su Wi-Fi vezom, što im omogućuje povezivanje s internetskim servisima putem servisa PIXMA Cloud Link. Uz to, nova aplikacija PIXMA Printing Solutions nudi brojne nove mogućnosti ispisa.

Novi i poboljšani servis PIXMA Cloud Link korisnicima nudi jednostavan pristup stranicama za društveno umrežavanje, razmjenu fotografija i pohranu u oblaku izravno s TFT zaslona na pisaču, bez potrebe za računalom ili nekim drugim uređajem, čime se omogućuje ispis fotografija i dokumenata s popularnih servisa kao što su Picasa, Flickr, DropBox, Evernote te s društvenih mreža kao što su Facebook i Twitter. PIXMA Cloud Link omogućuje i izravan pristup kreativnim projektima iz Canonova programa CREATIVE PARK PREMIUM.

Nova aplikacija PIXMA Printing Solutions kompatibilna je sa sva tri nova uređaja, a korisnicima omogućuje upravljanje pisačem PIXMA putem tableta ili pametnog telefona neovisno o lokaciji gdje se nalazili. U aplikaciji se prikazuju svi servisi dostupni na pisaču, pa korisnici mogu ispisivati sadržaj s internetskih albuma, društvenih mreža i web-mjesta za pohranu u oblaku kao da koriste TFT zaslon na samom uređaju. Daljinski pristup servisu PIXMA Cloud Link korisniku omogućuje i provjeru razine tinte u stvarnom vremenu te pristup elektroničkom priručniku za pisač.

Dokumente je moguće slati na ispis s uređaja sa sustavom iOSTM pomoću Appleove značajke AirPrint, a novi modeli podržavaju i Google Cloud Print. Uz Canonov nov način rada s pristupnom točkom korisnici čak mogu i ispisivati i skenirati s povezanog uređaja izravno na pisač, bez potrebe za povezivanjem s Wi-Fi mrežom.

Svi su modeli opremljeni TFT LCD zaslonom u boji. PIXMA MG5550 ima 6,2-centimetarski zaslon, PIXMA MG6450 7,5-centimetarski zaslon, a PIXMA MG7150 8,8-centimetarski dodirni zaslon s inteligentnim dodirnim sustavom koji korisnika vodi kroz sustav te omogućuje još jednostavniji rad bez računala.

PIXMA MG6450 i MG7150 omogućuju jednostavan ispis fotografija izravno s memorijske kartice, a podržavaju i Wi-Fi PictBridge, čime se omogućuje jednostavan ispis fotografija izravno s fotoaparata s podrškom za Wi-Fi PictBridge bez potrebe za kabelima. Sva tri modela imaju i učinkovite značajke za uštedu energije, primjerice automatski obostrani ispis i kopiranje te značajku automatskog uključivanja, koja automatski uključuje pisač kada se na njega pošalje materijal za ispis.

PIXMA MG5550 i MG6450 bit će dostupni diljem Europe, Bliskog istoka i Afrike od listopada, dok će PIXMA MG7150 bit će dostupan diljem Europe, Bliskog istoka i Afrike od rujna.

Još iz kategorije

Stižu novi Canon imagePRESS C10010VP uređaji za komercijalni tisak

Stižu novi Canon imagePRESS C10010VP uređaji za komercijalni tisak

18.09.2020. komentiraj

Canon predstavlja seriju imagePRESS C10010VP koja se temelji na dokazanoj i pouzdanoj tehnološkoj platformi s naprednim mogućnostima automatizacije i rukovanja raznim medijima te postavlja nove standarde u produktivnosti, raznolikosti primjena i kvaliteti.

Novi ultrakompaktni skener DR-S130 iz Canona za male i srednje tvrtke

Novi ultrakompaktni skener DR-S130 iz Canona za male i srednje tvrtke

17.09.2020. komentiraj

Canon predstavlja novi stolni skener koji se lako koristi, s fleksibilnim mogućnostima povezivanja putem USB-a i WiFi-ja kako bi još bolje podržao male tvrtke, bez obzira na to kako je postavljeno njihovo radno okruženje, pojašnjavaju iz kompanije povodom izlaska novog uređaja.

Domaće fiskalne blagajne Sales peritiasa dostupne na tržištu

Domaće fiskalne blagajne Sales peritiasa dostupne na tržištu

15.09.2020. komentiraj

Beskontaktno plaćanje, brza usluga, kratko zadržavanje na blagajnama i kraći red čekanja samo su neki od benefita koje trgovci, ugostitelji te mala i srednja poduzeća, sve češće uvode zbog Covid-19 pandemije, ističu iz Sales peritiasa i dodaju da su njihove „TakoLako“ fiskalne blagajne sada dostupne i na Žutom kliku i u 160 poštanskih ureda Hrvatske pošte.