Čak 70 posto SMB tvrtki planira povećati budžet za IT sigurnost

Čak 70 posto SMB tvrtki planira povećati budžet za IT sigurnost

Zebra Systems, distributer rješenja za IT sigurnost i zaštitu podataka s dodanom vrijednošću, predstavio je najnovije objavljene zaključke temeljene na nekoliko MSP istraživanja. Prema jednom od njih, 82  posto pružatelja upravljanih servisa zabilježilo je porast napada na svoje klijente u 2021. godini, što je rezultiralo planovima SMB korisnika da povećaju proračune za IT sigurnost.

Prema izvješću N-ableovom izvješću State of the Market: The New Threat Landscape, 82 posto MSP-ova bilježi porast napada na svoje klijente s prosječno 14 spriječenih napada mjesečno.

DDoS i ransomware su među vodećim metodama napada koje MSP-ovi otkrivaju, no glavni napad i dalje ostaje phishing. Izvješće kaže i da većina malih i srednjih poduzeća, 7 od 10, planira povećati budžet za sigurnost. Prema Acronisovom globalnom izvješću Cyber Protection Week Global Report 2022, 76 posto organizacija pretrpjelo je zastoju radu te gubitak podataka u 2021. zbog rušenja sustava, ljudske pogreške i kibernetičkih napada. Kao rezultat toga, 61 posto IT timova globalnih organizacija sad izvještava o zahtjevima za integrirana rješenja koja zamjenjuju njihove komplicirane hrpe alata za kibernetičku sigurnost i zaštitu podataka s jednom, objedinjenom konzolom.

Početkom godine, ispitanici istraživanja koje je proveo GFI Software otkrili su da, iako trajno licenciranje i dalje prevladava, potražnja za pretplatom i uslugama u oblaku raste s 37  posto malih i srednjih poduzeća koja preferiraju nove modele licenciranja.

“Svijet oko nas sve više postaje online, a rastući broj kibernetičkih napada hitno zahtijeva više proaktivan no reaktivan “break-fix” stav,” rekao je Nebojša Stankić, regionalni menadžer Zebra Systemsa za Jugoistočnu Europu.

“Ovo je velika prilika za pružatelje usluga MSP-a čiji korisnici planiraju povećati svoje proračune za kibernetičku sigurnost kako bi dobili moćnije i integrirane usluge. Na našoj konferenciji “Be MSP” u svibnju, regionalnim MSP-ovima želimo pokazati dostupne opcije i pogodnosti“, pojašnjava Stankić.

Regionalna online konferencija „Be MSP“ održat će se 5. svibnja i ugostit će pružatelje upravljanih servisa (MSP), kao i tradicionalne IT pružatelje iz regije Adriatics koji planiraju započeti s MSP poslovanjem. Sudionici će dobiti pregled dostupnih MSP alata i usluga kroz live prezentacije starijih predstavnika kompanija Acronis, GFI Software, N-able i Cloudflare, kao i panel diskusiju s vrhunskim gostujućim govornicima.

Još iz kategorije

Snažni Canonovi objektivi za 4K televiziju

Snažni Canonovi objektivi za 4K televiziju

19.05.2022.

Canon Europe objavljuje predstavljanje svog najnovijeg televizijskog objektiva sa zumiranjem UHD DIGISUPER 122AF (UJ122x8.2B AF), koji nudi vrhunsku 4K kvalitetu slike s faktorom uvećanja od 122x što mu omogućava da postigne nevjerojatan raspon žarišne duljine od 8,2 do1000 mm (16,4 – 2000 mm s ugrađenim 2x konverterom).

Sigurnost aplikacija imperativ u svijetu koji funkcionira kao mobile first

Sigurnost aplikacija imperativ u svijetu koji funkcionira kao mobile first

19.05.2022.

S obzirom na 6,6 milijardi korisnika pametnih telefona diljem svijeta, što čini 83,7% ukupne populacije, mobilna industrija je utjecajnija no ikada. Rezultat mobile-first trenda je preko 2,56 milijuna dostupnih aplikacija na Google Play Store-u.

Epson predstavlja svoju najnoviju generaciju ultra-lakih 3LCD projektora visokog lumena na ISE-u

Epson predstavlja svoju najnoviju generaciju ultra-lakih 3LCD projektora visokog lumena na ISE-u

17.05.2022.

Epson lansirao je svoju najnoviju generaciju kompaktnih, učinkovitih i ultra-laganih 3LCD projektora visokog lumena. Projektori će biti izloženi na štandu 3J100 na ISE-u u svibnju.