Budućnost suvremenog SOC-a

Budućnost suvremenog SOC-a

U svijetu kontinuirane evolucije prijetnji, sve veće mobilnosti i digitalizacije - nemoguće je blokirati svaki napad, oslanjajući se isključivo na tehnologiju i sigurnosne politike. Sigurnosni operativni centar (SOC) je u svojoj osnovi drugačija, naprednija vrsta obrane, koja otkriva i reagira na cyber napade u stvarnom vremenu.

Jeste li znali da je u 2021. godini:*

  • ransomware bio najčešća vrsta cyber napada
  • čak 41% cyber napada koristilo phishing za inicijalni pristup podacima
  • broj cyber incidenata koji iskorištavaju ranjivosti povećan za 33%

*Izvor: X-Force Threat Intelligence Index 2022: Executive Summary

Zanima vas kako se zaštititi od cyber prijetnji 24 sata na dan, 365 dana u godini? Pridružite se na eventu „Budućnost suvremenog SOC-a“ koji će se održati 9. lipnja, u restoranu Lido (Zagreb), u organizaciji IBM-a, Tech Date i Spana.

***

AGENDA

9:30 – 10:00

Kava / registracija

10:00 – 10:15

Pozdravni govori

10:15 – 10:45

Budućnost suvremenog SOC-a: IBM Security QRadar XDR

Ivan PetrovićSenior Technology Partner Specialist, IBM Hrvatska

Okosnica današnjih Sigurnosno operativnih centara (SOC) i dalje kreće od kvalitetnog SIEM rješenja, ali se ovisno o potrebama pojedinog korisnika, industrije i tržišta znatno proširuje s nizom pratećih alata te automatizacijskih/AI tehnologija. Takav zaokruženi sigurnosni portfolio IBM naziva QRadar XDR. Koje su komponente tog rješenja i budući smjerovi razvoja suvremenih SOC-ova prezentirat će Ivan Petrović, Senior Technology Partner Specialist, IBM Hrvatska.

10:45 – 11:15

Zašto je analiza događaja važna?

Tomislav MihelićTechnical presales consultant, Tech Data Hrvatska

U ovom predavanju usredotočit ćemo se na samo središte sigurnosnog operativnog centra, odnosno prikupljanje i analizu događaja putem koje otkrivamo stvarne ili potencijalno štetne događaje odnosno ugroze koje negativno utječu na sigurnost računalnih sustava odnosno računalnih mreža.

11:15 – 12:00

Ojačajte sigurnost svoje organizacije uz Span SOC

Matija KalamirSecurity Operations Center Manager Irena GrgićSecurity Pre-sales Specialist, Span

Želite li zaštititi svoje IT okruženje od cyber prijetnji 24x7? Spanov Sigurnosni operativni centar (SOC) cjelovita je i sveobuhvatna usluga koja kontinuirano prati, otkriva i odgovara na cyber prijetnje u stvarnom vremenu. Naši security analitičari koriste napredne tehnologije te metodologiju kako bi i najsofisticiranije prijetnje otkrili najvećom brzom.

12:00

Ručak

***

Učinite prvi korak prema 24x7 zaštiti svog poslovanja

IBM Security QRadar je vodeće rješenje u području upravljanja sigurnosnim informacijama i događajima koje primjenjuje automatiziranu i inteligentnu analitiku nad velikim količinama podataka. ORadar omogućuje sigurnosnim analitičarima, uključujući i SOC analitičare, da brže, bolje i ispravnije donesu odluke i odgovore na potencijalne kritične prijetnje.

Prijavite se na događaj „Budućnost suvremenog SOC-a“.

Još iz kategorije

S jasnom vizijom za budućnost IN2 grupa uvijek je ispred svog vremena

S jasnom vizijom za budućnost IN2 grupa uvijek je ispred svog vremena

30.06.2022.

IN2 grupa slavi 30 godina tijekom kojih je digitalizirala suvremen život svakoga građana Hrvatske. 'Projekti digitalizacije hrvatskog zdravstva, pravosuđa, pomorskog prometa, ali i komercijalni gospodarski IT projekti koji svakodnevno olakšavaju život i rad naših sugrađana, najveće su dostignuće IN2 grupe', naglasio je Denis Jašarević, predsjednik Uprave IN2 grupe.

Span osvojio nagradu 2022 Microsoftov partner u Ukrajini

Span osvojio nagradu 2022 Microsoftov partner u Ukrajini

30.06.2022.

Span je objavio da je osvojio nagradu Microsoft Ukraine Partner of the Year 2022. Tvrtka je nagrađena među svjetskim vrhunskim Microsoftovim partnerima za demonstriranje izvrsnosti u inovacijama i implementaciji korisničkih rješenja temeljenih na Microsoft tehnologiji.

AMD patentirao automatski overclocking memorije u Ryzen procesorima

AMD patentirao automatski overclocking memorije u Ryzen procesorima

29.06.2022.

Nedavni patent koji je predstavio AMD opisuje aplikaciju koja može automatski izvršiti overclocking memorije za Ryzen CPU, odnosno, potencijalno postati pristupačnijim za korištenje entuzijastima.