Bosch i APCOA rješavaju problem automatiziranog parkiranja vozila

Bosch i APCOA rješavaju problem automatiziranog parkiranja vozila

Nakon što je automatizirano parkiranje s poslugom odobreno za komercijalnu upotrebu u parkirnoj garaži P6 u zračnoj luci Stuttgart, Bosch i APCOA nastavljaju s novim instaliranjem ove tehnologije u 15 parkirnih garaža u Njemačkoj.

Od Hamburga do Münchena, rad na proširenju infrastrukturnog, automatiziranog i bez vozača SAE sustava parkiranja razine 4 trebao bi započeti 2023. godine.

Kao prvi korak, Bosch i APCOA planiraju napraviti do četiri parkirna mjesta po garaži spremnim za automatizirano parkiranje vozila.

“Proširit ćemo broj takvih parkirnih mjesta na temelju očekivanog povećanja broja vozila s automatskim parkiranjem vozila. Naše iskustvo s mjestima za punjenje električnih vozila pokazuje nam koliko je važno da rast infrastrukture drži korak s tehnologijom. Zajedno s našim partnerom APCOA, sada osiguravamo da će to biti slučaj s automatiziranim parkiranjem vozila,“ kaže Markus Heyn, član upravnog odbora Boscha i predsjednik poslovnog sektora Mobility Solutions.

U godinama koje dolaze, Boschev modularni sustav omogućit će da se broj parkirnih mjesta s ovom infrastrukturnom tehnologijom brzo proširi na do 200 parkirnih mjesta na svakoj od 15 lokacija.

Sporazum je prvi korak prema lansiranju na svjetsko tržište. Cilj je nekoliko stotina parkirnih garaža diljem svijeta opremiti automatiziranim uslugama parkiranja u godinama koje dolaze. "Njemačka je samo početak - očekujemo da ćemo uskoro moći postupno uvoditi automatizirano parkiranje sluga iu drugim zemljama diljem svijeta, nakon što se donesu odgovarajući zakoni", kaže Claudia Barthle, voditeljica globalnog softvera i prodaje usluga u odjelu Cross-Domain Computing Solutions u Boschu i odgovoran je za partnerstvo s APCOA-om.

Njemačka je jedna od rijetkih zemalja koja je već donijela zakone razine 4 koji stvara okvir za sustave kao što je automatizirano parkiranje vozila. Druge zemlje, poput Francuske, spremne su slijediti.

“S automatiziranim rješenjem za parkiranje, možemo ponuditi našim korisnicima parkiranja potpuno novu razinu pogodnosti. Ova je funkcija posebno korisna na mjestima gdje je vrijeme problem, kao što su zračne luke, koncertne dvorane, lokacije događaja i sajmovi. Drugim riječima, naša lokacija u zračnoj luci Stuttgart samo je početak,“ kaže Frank van der Sant, član uprave i glavni komercijalni direktor APCOA PARKING grupe.

Automatizirano parkiranje automobila uskoro će biti dostupno u odabranim garažama u gradovima kao što su Hamburg, Berlin, Köln, Frankfurt i München. Slijede daljnje parkirne garaže u Europi.