BlackBerry je i dalje prvi izbor američke vlade

BlackBerry je i dalje prvi izbor američke vlade

Foto: Antun Jastrić

Prošlog ljeta je američka agencija za obranu informacijskih sustava izdala odobrenje prema kojem se nova BlackBerry platforma i uređaji poput BlackBerry Z10 i BlackBerry Q10 telefona mogu koristiti u Ministarstvu obrane.

Prema posljednjim vijestima, BlackBerry je tako postao prvi pružatelj usluga koji je dobio ovakvo odobrenje za svoj sustav upravljanja mobilnim uređajima, stoga će velika većina mobilnih uređaja u Pentagonovom novom obrambenom sustavu biti BlackBerry telefoni.

BlackBerry je ovime napravio velik korak u obrani svoje vodeće pozicije pružatelja mobilnih uređaja i rješenja kada je u pitanju izbor Američke vlade. Unatoč uloženim naporima, Apple i Google nisu uspjeli ugrabiti ovaj velik dio kolača koji bi im zasigurno donio poprilično dobru zaradu.

Prema izjavama iz Pentagona,s početkom ove godine nove mogućnosti će biti dostupne za više od 100 tisuća korisnika iz Ministarstva obrane. Ministarstvo obrane će od 31. siječnja započeti s integracijom sustava, a do kraja fiskalne godine sustav bi trebao biti u mogućnosti podržati do 100 tisuća korisnika.

Prema izvješću, 80 tisuća novih i starih BlackBerry telefona biti će priključeno na novi sustav, dok će s druge strane na sustav biti priključeno sveukupno samo 1800 iOS i Android uređaja.

Još iz kategorije

Monetizacijom podataka i automatizacijom procesa do poslovnog uspjeha

Monetizacijom podataka i automatizacijom procesa do poslovnog uspjeha

14.11.2019. komentiraj

Jedan od vodećih svjetskih proizvođača poslovnog softvera i hardvera, Oracle, jučer je u zagrebačkoj Mimari održao Oracle Modern Business Forum 2019 - najveću regionalnu konferenciju Oracle poslovnih rješenja koja je okupila više od 250 domaćih i stranih stručnjaka iz područja financija, ljudskih resursa (HR), marketinga i prodaje. Konferencija je bila posvećena izazovima koje tvrtke imaju kod prihvaćanja brzog razvoja novih tehnologija, odnosno kako mogu odgovoriti na zahtjeve digitalne transformacije svojih organizacija i pospješiti poslovanje.

Vertiv nagrađen za najbolja rješenja uštede energije

Vertiv nagrađen za najbolja rješenja uštede energije

14.11.2019. komentiraj

Tvrtka Vertiv nagrađena je nagradom „Best Energy Efficiency Solution” za koncept uštede energije pod nazivom Energy Savings as a Service (ESaaS) na desetoj globalnoj radionici Telefónice. Projekt koji je Vertivu donio nagradu je Concepción postrojenje Telefónice u Madridu, u čijim se tehničkim prostorijama potrošnja energije smanjila za 85 posto, što je rezultiralo uštedom čak jednog gigawatta godišnje.

Combis dobitnik Oracle Specialization nagrade

Combis dobitnik Oracle Specialization nagrade

14.11.2019. komentiraj

Combis, regionalna high-tech ICT tvrtka, kao i Oracle Platinum partner, primio je Oracle Specialization Award. Nagradu za stručnost u Virtualized Core Network Systems (VCNS) području dodijelila je poslovna divizija Oracle Communcations EMEA (Europa, Bliski istok i Afrika).