BlackBerry je i dalje prvi izbor američke vlade

BlackBerry je i dalje prvi izbor američke vlade

Foto: Antun Jastrić

Prošlog ljeta je američka agencija za obranu informacijskih sustava izdala odobrenje prema kojem se nova BlackBerry platforma i uređaji poput BlackBerry Z10 i BlackBerry Q10 telefona mogu koristiti u Ministarstvu obrane.

Prema posljednjim vijestima, BlackBerry je tako postao prvi pružatelj usluga koji je dobio ovakvo odobrenje za svoj sustav upravljanja mobilnim uređajima, stoga će velika većina mobilnih uređaja u Pentagonovom novom obrambenom sustavu biti BlackBerry telefoni.

BlackBerry je ovime napravio velik korak u obrani svoje vodeće pozicije pružatelja mobilnih uređaja i rješenja kada je u pitanju izbor Američke vlade. Unatoč uloženim naporima, Apple i Google nisu uspjeli ugrabiti ovaj velik dio kolača koji bi im zasigurno donio poprilično dobru zaradu.

Prema izjavama iz Pentagona,s početkom ove godine nove mogućnosti će biti dostupne za više od 100 tisuća korisnika iz Ministarstva obrane. Ministarstvo obrane će od 31. siječnja započeti s integracijom sustava, a do kraja fiskalne godine sustav bi trebao biti u mogućnosti podržati do 100 tisuća korisnika.

Prema izvješću, 80 tisuća novih i starih BlackBerry telefona biti će priključeno na novi sustav, dok će s druge strane na sustav biti priključeno sveukupno samo 1800 iOS i Android uređaja.

Još iz kategorije

Bosch predstavio novi senzor za pozicioniranje za mobitele i pametne satove

Bosch predstavio novi senzor za pozicioniranje za mobitele i pametne satove

01.06.2020. komentiraj

Bosch Sensortec je najavio BMP390, novi barometarski senzor za pritisak visoke točnosti, ali i za praćenje visine u pametnim telefonima, ali i u nosivim te uređajima za reprodukciju zvuka. Novi senzor može mjeriti razlike u visini i do ispod deset centimetara, što se može zahvaliti poboljšanjoj rezoluciji. Samim time, točniji je 50 posto od prethodnika i Bosch na to može biti ponosan, ponajprije jer upravo takva osjetna poboljšanja stvaraju i održavaju odanu bazu korisnika.

Trendovi koji će oblikovati budućnost poslovanja

Trendovi koji će oblikovati budućnost poslovanja

29.05.2020. komentiraj

COVID-19 je pokrenuo najveću virtualizaciju u svijetu poslovanja. Preko noći su se organizacije, timovi i pojedinci morali prilagoditi novom normalnom načinu rada. Od sredine ožujka 2020. godine više od 90% radne populacije u svijetu prisiljeno je raditi od doma, dok prema podacima iz State of Global Workforce istraživanja, tijekom 2019. godine s udaljenih lokacija radilo je tek 20% zaposlenika. Ključno pitanje u ovom trenutku je kako će posao izgledati u budućnosti.

Nova Canonova tehnologija UVgel spremna je unijeti revoluciju u tisak širokog formata

Nova Canonova tehnologija UVgel spremna je unijeti revoluciju u tisak širokog formata

29.05.2020. komentiraj

Stvari se vrlo brzo mijenjaju u branši digitalnog tiska širokog formata. Ova tehnologija se sve češće koristi i izvan uobičajenih segmenata tradicionalnog oglašavanja i znakova velikog formata. Uz rast tiska tapeta i dekoracija interijera, tržište grafike širokog formata postaje uzbudljivije nego ikad.