Bez kontakta na Terraneo festival

Bez kontakta na Terraneo festival

Foto: Fotolia (ilustracija)

Prvi put u Hrvatskoj jedan festival uvodi plaćanje posebnom festivalskom karticom, čime Terraneo staje uz bok najvećih svjetskih festivala. Ovakva vrsta plaćanja postala je standard na svim većim svjetskim festivalima, čime se smanjuju gužve, čekanje u redovima, a za razliku od korištenja tokena, može se izvršiti povrat novca s kartice - sve s ciljem da kupnja bude jednostavnija, brža i učinkovitija. Na ovaj način utječe se i na sigurnost festivala i posjetitelja jer sa sobom ne moraju nositi veće količine gotovine, čime se smanjuje mogućnost krađe.

Bez telekomunikacijskih veza ovo beskontaktno plaćanje ne bi bilo moguće za što se pobrinuo drugi po veličini domaći telekomunikacijski operater Vipnet koji je podržao festival osiguravanjem internetske veze za uspješnu realizaciju sustava beskontaktnog plaćanja koji Terraneo čini tehnološki najnaprednijim događajem ove vrste u zemlji.

Terraneo kartica služi samo za plaćanje tijekom festivala, a plaćanje karticom je brzo i jednostavno - karticu je dovoljno samo prisloniti na čitač. Svi posjetitelji ovogodišnjeg festivala Terraneo svoju će karticu moći kupiti na jednom od 16 punktova koliko će ih biti na festivalskom prostoru i u Terraneo kampu.

Kartica će se kupovati na festivalu, a depozit koji ste utrošili pri kupnji kartice moći ćete dobiti natrag vraćanjem kartice nakon završetka festivala. Kartica će se dopunjavati na Top up mjestima, pri čemu će posjetitelji moći sami odlučiti koliko novca žele uplatiti.

Sve je ovo moguće zahvaljujući MasterCard Europe, Erste Card Clubu i Erste banci koji su Terraneo festival ove godine pretvorili kako samo tvrde u tehnološki najnapredniji događaj ovakve vrste u Hrvatskoj i prvi festival u Hrvatskoj koji uvodi posebnu festivalsku karticu i beskontaktno plaćanje MasterCard i Maestro beskontaktnim karticama.

„Presretni smo što smo u MasterCard Europe i Erste banci našli prave partnere za ovakav pothvat. Željeli smo posjetiteljima festivala olakšati plaćanje te im time dodatno učiniti boravak na Terraneo festivalu jedinstvenim ljetnim i glazbenim iskustvom, a bezkontaktno plaćanje pokazalo se kao idealno rješenje te se nadamo da će u budućnosti ovaj partnerski odnos postati još jači“, izjavio je Tomo Ricov, direktor Terraneo festivala.

„Ponosni smo što MasterCard Europe sudjeluje u ovom projektu i što prvi put predstavljamo ovakav način plaćanja u Hrvatskoj. Imamo brojna iskustva s bezkontaknim plaćanjima na festivalima u Europi želimo svu jednostavnost korištenja naših kartica prenijeti i na festivalsko iskustvo kako bi se posjetitelji prepustili zabavi i zaboravili na redove i čekanje jer je korištenje MasterCard i Maestro kartica brzo, sigurno i zabavno“, rekla je Aleksandra Babić, Direktorica marketinga za Centralno-istočnu Europu, MasterCard.

„Erste Card Club je sa zadovoljstvom partner Terraneo festivala jer Hrvatsku stavljamo na mapu svjetskih festivala koji koriste ovakve sustave, a posebno nas raduje što ćemo, upravo na Terraneo festivalu, ovo rješenje predstaviti prvi put.  Uvođenje beskontaktnog plaćanja na Terraneo festivalu je logičan nastavak projekta Erste Card Cluba i Erste banke „Prisloni i plati“ – izdavanja i prihvata MasterCard i Maestro PayPass beskontaktnih kartica“, rekao je Igor Sobota, direktor Sektora razvoja Erste Card Cluba.

Još iz kategorije

Stižu novi Canon imagePRESS C10010VP uređaji za komercijalni tisak

Stižu novi Canon imagePRESS C10010VP uređaji za komercijalni tisak

18.09.2020. komentiraj

Canon predstavlja seriju imagePRESS C10010VP koja se temelji na dokazanoj i pouzdanoj tehnološkoj platformi s naprednim mogućnostima automatizacije i rukovanja raznim medijima te postavlja nove standarde u produktivnosti, raznolikosti primjena i kvaliteti.

Novi ultrakompaktni skener DR-S130 iz Canona za male i srednje tvrtke

Novi ultrakompaktni skener DR-S130 iz Canona za male i srednje tvrtke

17.09.2020. komentiraj

Canon predstavlja novi stolni skener koji se lako koristi, s fleksibilnim mogućnostima povezivanja putem USB-a i WiFi-ja kako bi još bolje podržao male tvrtke, bez obzira na to kako je postavljeno njihovo radno okruženje, pojašnjavaju iz kompanije povodom izlaska novog uređaja.

Domaće fiskalne blagajne Sales peritiasa dostupne na tržištu

Domaće fiskalne blagajne Sales peritiasa dostupne na tržištu

15.09.2020. komentiraj

Beskontaktno plaćanje, brza usluga, kratko zadržavanje na blagajnama i kraći red čekanja samo su neki od benefita koje trgovci, ugostitelji te mala i srednja poduzeća, sve češće uvode zbog Covid-19 pandemije, ističu iz Sales peritiasa i dodaju da su njihove „TakoLako“ fiskalne blagajne sada dostupne i na Žutom kliku i u 160 poštanskih ureda Hrvatske pošte.