RJEŠENJA U OBLAKU

AXA i AWS razvijaju prvu globalnu B2B platformu za upravljanje rizikom i prevenciju

AXA i AWS razvijaju prvu globalnu B2B platformu za upravljanje rizikom i prevenciju
Depositphotos

AXA i Amazon Web Services objavili su svoju namjeru da zajednički razviju i izgrade AXA digitalnu komercijalnu platformu (DCP) i povezane softverske usluge kako bi omogućili upravljanje rizikom sljedeće generacije.

AXA DCP je sigurna platforma za upravljanje rizikom koja kombinira industrijske, poslovne i podatke o okolišu s geoprostornom analitikom i tehnologijama genske umjetne inteligencije koja pomaže klijentima na globalnoj razini da nadziru svoju imovinu i upravljaju složenim i međusobno povezanim rizicima, uključujući prirodne katastrofe, prekide opskrbnog lanca i kibernetičke prijetnje.

Iskorištavanjem analitičkih mogućnosti AWS-a, AXA namjerava, tijekom sljedeće dvije godine, učiniti dostupnim brojne usluge za postojeće klijente i za milijune globalnih klijenata AWS-a putem AWS Marketplacea i AWS Data Exchangea.

Komentirajući Scott Gunter, glavni izvršni direktor AXA XL, rekao je: „Globalno se klijenti bore s ekstremnim vremenskim uvjetima, kibernetičkim napadima i drugim šokovima i poremećajima. Vjerujemo da je izgradnja otpornosti bitnija nego ikad. Zato smo uzbuđeni što radimo s AWS-om, kombinirajući njihove tehnološke mogućnosti s AXA-inom stručnošću u komercijalnom osiguranju kako bismo razvili sljedeću generaciju uvida i usluga upravljanja rizikom kako bismo pomogli klijentima da otključaju svoj puni potencijal.”

Za isporuku DCP-a, AXA će koristiti Amazon Bedrock, uslugu koja nudi izbor modela temelja visokih performansi vodećih AI tvrtki, kako bi korporativnim klijentima pružila podatke i analitiku u stvarnom vremenu, uključujući opsežne skupove povijesnih podataka za prepoznavanje i procjenu čimbenika koji bi mogli poremetiti rad ili utjecati na ugled, sigurnost, sigurnost ili financijski učinak.

Ti će uvidi zauzvrat pomoći AXA-inim uslugama prevencije rizika i stručnjacima za osiguranje i odštetne zahtjeve da bolje predvide ishode i umanje rizik prilikom razvoja proizvoda osiguranja.

Komentirajući partnerstvo Alexander Vollert, glavni operativni direktor Grupe, glavni izvršni direktor, AXA Group Operations, rekao je: „Amazon donosi dubinu iskustva i širok portfelj usluga koje su nam potrebne kako bismo klijentima pružili mogućnosti svjetske klase za pomoć u upravljanju njihovim rizicima. Suradnja AXA-e s AWS-om sastavni je dio naše poslovne transformacije, koja uključuje evoluciju tradicionalnog osiguranja u prevenciju i ublažavanje rizika. To će nam pomoći da brže iskoristimo nove tržišne prilike, ojačamo sigurnost i postanemo još osjetljiviji na potrebe klijenata.”

Kathrin Renz, potpredsjednica AWS Industries, rekla je: “AXA je tvrtka usmjerena na klijente i uzbuđeni smo što ćemo s njima surađivati na razvoju novih poslovnih modela, koristeći mogućnosti AWS-a, koji će tvrtkama diljem svijeta pomoći da posluju s većim povjerenjem. AWS će pomoći AXA-i da podrži svoje poslovne klijente, stvarajući sigurne, usklađene nove usluge i mogućnosti potaknute naprednim tehnologijama poput generativne umjetne inteligencije. Amazonovo iskustvo u izgradnji, radu i skaliranju tržišta također će pomoći AXA-i da iskoristi inovacije tvrtki izvan industrije financijskih usluga, nudeći više načina za planiranje u slučaju neizvjesnosti.”