AI U OBLAKU I PRAKSI

AWS i NVIDIA za kombiniranje generativne umjetne inteligencije i inovacije u oblaku

AWS i NVIDIA za kombiniranje generativne umjetne inteligencije i inovacije u oblaku
Depositphotos

Amazon Web Services i NVIDIA najavili su da će donijeti najnovije generativne AI tehnologije poduzećima diljem svijeta. Kombinirajući AI i računalstvo u oblaku, osnivač i izvršni direktor NVIDIA Jensen Huang pridružio se izvršnom direktoru AWS-a Adamu Selipskyju i najavio nove projekte suradnje na pozornici AWS re:Invent 2023 u Venetian Expo Centru u Las Vegasu.

Selipsky je rekao da je oduševljen što može najaviti proširenje partnerstva između njihovih tvrtki s više ponuda koje će isporučiti naprednu grafiku, strojno učenje i generativnu infrastrukturu umjetne inteligencije. Njih dvoje su najavili da će AWS biti prvi pružatelj usluga oblaka koji će usvojiti najnoviji NVIDIA GH200 NVL32 Grace Hopper Superchip s novom tehnologijom NVLink s više čvorova, da AWS donosi NVIDIA DGX Cloud u AWS i da je AWS integrirao neke od NVIDIA-inih najpopularnijih softvera knjižnicama.

Partnerstvo otvara AWS milijunima programera i gotovo 40.000 tvrtki koje koriste te biblioteke, rekao je Huang, dodajući da je sjajno vidjeti da AWS proširuje svoje ponude instanci u oblaku kako bi uključio NVIDIA-ine nove L4, L40S i, uskoro, H200 GPU-ove. Selipsky je zaključio razgovor objavom da će instance temeljene na GH200 i DGX Cloud biti dostupne na AWS-u sljedeće godine.