Auka i 24sata potpisali strateški sporazum o distribuciji aplikacije za mobilno plaćanje Settle

Auka i 24sata potpisali strateški sporazum o distribuciji aplikacije za mobilno plaćanje Settle

Norveška tvrtka Auka, autori aplikacije za mobilno plaćanje Settle, i vodeća medijska kuća u Hrvatskoj, 24sata, potpisali su danas sporazum o strateškoj suradnji. U sklopu ovog sporazuma, 24sata će promovirati Settle kao aplikaciju za mobilna plaćanja na svim svojim platformama te će javnosti približiti prednosti korištenja ovog rješenja za slanje i primanje novca od obitelji i prijatelja te za jednostavno plaćanje kod trgovaca. Settle je pritom uvijek besplatan za korisnike.

„Vrlo smo sretni što se 24sata danas pridružio našoj mreži distribucijskih partnera. Zajedno ćemo raditi na tome da mobilno plaćanje dovedemo u Hrvatsku te da pomognemo korisnicima i tvrtkama da shvate koje su prednosti ovakvih rješenja kako bi pomoću njega mogli bolje upravljati svojim financijama i brže – samo jednim potezom prsta – obavljati financijske transakcije“, ističe Daniel Döderlein, glavni izvršni direktor Auke.

Objava ovog strateškog partnerstva slijedi nakon nedavnog službenog predstavljanja aplikacije Settle u Hrvatskoj, čime je Settle postao dostupan svim hrvatskim građanima starijim od 16 godina, neovisno o tome koju banku, mobilnog operatora ili mobilni uređaj koriste, pa čak i imaju li račun u banci. Tom je prilikom Auka također objavila partnerstvo s jednom hrvatskom bankom – Sberbankom.

„Mobilna plaćanja preduvjet su za koncept tzv. 'bezgotovinskog društva' u kojem je građanima, trgovcima i svima ostalima znatno olakšano obavljanje transakcija i upravljanje financijama. Uz to znatno se smanjuje i stopa kriminala te povećava sigurnost društva u cjelini. Primjerice, smanjuje se broj pljački, otežava se trgovina drogom i oružjem, krivotvorenje itd. Skandinavske zemlje prve su prepoznale prednosti te će u roku iduće tri godine iz gotovo svih sfera eliminirati korištenje gotovine. 24sata mobilna plaćanja vidi kao svojevrsni akcelerator digitalne transformacije društva koje je nužno za zdravi gospodarski rast te prosperitet svih hrvatskih građana“, izjavio je Zoran Turković, član uprave 24sata.

Ovaj korak dio je strategije Auke u stvaranju mreže korisnika, tvrtki i distribucijskih partnera. Settle je najbrži i najjednostavniji način da pojedinci pošalju ili prime novac, odnosno plate trgovcima, čime uklanja nepraktičnost gotovinskih transakcija i komplikacije s dugačkim brojevima bankovnih računa. Korisnici mogu platiti, poslati ili primiti novac korištenjem samo mobilnog telefona; također mogu poslati novac sa svojih debitnih i kreditnih kartica, kao i sa svojih bankovnih računa, znajući pritom samo telefonski broj primatelja. Primljeni novac odmah je na raspolaganju u korisničkom računu u Settleu te se može automatski ili ručno preusmjeriti na bankovni račun. Settle je najbolji način za pojedinačne korisnike, ali i tvrtke i poduzetnike, koji žele bolje upravljati svojim novcem i razvijati svoje poslovanje.

Budući da se još uvijek velik dio hrvatskih građana jako oslanja na gotovinu prilikom financijskih transakcija, Settle je prilika za prihvaćanje novih i inovativnih tehnologija. Partnerstvo Auke i 24sata značajno će proširiti broj pojedinačnih korisnika i tvrtki koje koriste Settle u Hrvatskoj.

Još iz kategorije

Vertiv proširuje svoj napredni Customer Experience centar

Vertiv proširuje svoj napredni Customer Experience centar

26.02.2020. komentiraj

Vertiv najavio je da početkom ove godine planira proširiti svoj AC Power Customer Experience centar u Bologni. Plan izgradnje uključivat će potpuno novu, 4 MVA energetsku infrastrukturu za poboljšanje mogućnosti testiranja i učinkovitosti. Ovo unaprjeđenje pomoći će pri praćenju trendova većih podatkovnih centara i industrijskih postrojenja, kao i rastućeg potraživanja klijenata za više offsite testiranja u svrhu ubrzanja procesa implementacije.

Kingstonova enkriptirana IronKey serija D300 ostvaruje NATO certifikaciju ograničene razine

Kingstonova enkriptirana IronKey serija D300 ostvaruje NATO certifikaciju ograničene razine

25.02.2020. komentiraj

Kingston Digital Europe  objavio je da je njegova IronKey D300 enkriptirana serija USB Flash Drive ostvarila NATO certifikaciju ograničene razine. To ukazuje da su nakon detaljnog postupka provjere, Kingston IronKey D300, IronKey D300S i IronKey D300SM uvršteni u NATO-ov Information Assurance Product Catalogue (NIAPC) koji ispunjavaju operativne zahtjeve civilnih i vojnih tijela NATO zemalja.

Novi Canonovi printeri za poslovne korisnike

Novi Canonovi printeri za poslovne korisnike

25.02.2020. komentiraj

Bilo gdje se nalazili na svom putu digitalne transformacije, Canonovi novi uređaji korisnicima mogu pomoći da lako integriraju ispis i digitalni svijet, unaprjeđujući produktivnost i oslobađajući vrijedne IT resurse ističu iz kompanije za svoju novu liniju imageRUNNER ADVANCE DX. Canon je zato unaprijedio svoj portfelj tako da ne nudi puke tehnologije ispisa i skeniranja, stvorivši prilagodljiva središta digitalne transformacije.