Auka i 24sata potpisali strateški sporazum o distribuciji aplikacije za mobilno plaćanje Settle

Auka i 24sata potpisali strateški sporazum o distribuciji aplikacije za mobilno plaćanje Settle

Norveška tvrtka Auka, autori aplikacije za mobilno plaćanje Settle, i vodeća medijska kuća u Hrvatskoj, 24sata, potpisali su danas sporazum o strateškoj suradnji. U sklopu ovog sporazuma, 24sata će promovirati Settle kao aplikaciju za mobilna plaćanja na svim svojim platformama te će javnosti približiti prednosti korištenja ovog rješenja za slanje i primanje novca od obitelji i prijatelja te za jednostavno plaćanje kod trgovaca. Settle je pritom uvijek besplatan za korisnike.

„Vrlo smo sretni što se 24sata danas pridružio našoj mreži distribucijskih partnera. Zajedno ćemo raditi na tome da mobilno plaćanje dovedemo u Hrvatsku te da pomognemo korisnicima i tvrtkama da shvate koje su prednosti ovakvih rješenja kako bi pomoću njega mogli bolje upravljati svojim financijama i brže – samo jednim potezom prsta – obavljati financijske transakcije“, ističe Daniel Döderlein, glavni izvršni direktor Auke.

Objava ovog strateškog partnerstva slijedi nakon nedavnog službenog predstavljanja aplikacije Settle u Hrvatskoj, čime je Settle postao dostupan svim hrvatskim građanima starijim od 16 godina, neovisno o tome koju banku, mobilnog operatora ili mobilni uređaj koriste, pa čak i imaju li račun u banci. Tom je prilikom Auka također objavila partnerstvo s jednom hrvatskom bankom – Sberbankom.

„Mobilna plaćanja preduvjet su za koncept tzv. 'bezgotovinskog društva' u kojem je građanima, trgovcima i svima ostalima znatno olakšano obavljanje transakcija i upravljanje financijama. Uz to znatno se smanjuje i stopa kriminala te povećava sigurnost društva u cjelini. Primjerice, smanjuje se broj pljački, otežava se trgovina drogom i oružjem, krivotvorenje itd. Skandinavske zemlje prve su prepoznale prednosti te će u roku iduće tri godine iz gotovo svih sfera eliminirati korištenje gotovine. 24sata mobilna plaćanja vidi kao svojevrsni akcelerator digitalne transformacije društva koje je nužno za zdravi gospodarski rast te prosperitet svih hrvatskih građana“, izjavio je Zoran Turković, član uprave 24sata.

Ovaj korak dio je strategije Auke u stvaranju mreže korisnika, tvrtki i distribucijskih partnera. Settle je najbrži i najjednostavniji način da pojedinci pošalju ili prime novac, odnosno plate trgovcima, čime uklanja nepraktičnost gotovinskih transakcija i komplikacije s dugačkim brojevima bankovnih računa. Korisnici mogu platiti, poslati ili primiti novac korištenjem samo mobilnog telefona; također mogu poslati novac sa svojih debitnih i kreditnih kartica, kao i sa svojih bankovnih računa, znajući pritom samo telefonski broj primatelja. Primljeni novac odmah je na raspolaganju u korisničkom računu u Settleu te se može automatski ili ručno preusmjeriti na bankovni račun. Settle je najbolji način za pojedinačne korisnike, ali i tvrtke i poduzetnike, koji žele bolje upravljati svojim novcem i razvijati svoje poslovanje.

Budući da se još uvijek velik dio hrvatskih građana jako oslanja na gotovinu prilikom financijskih transakcija, Settle je prilika za prihvaćanje novih i inovativnih tehnologija. Partnerstvo Auke i 24sata značajno će proširiti broj pojedinačnih korisnika i tvrtki koje koriste Settle u Hrvatskoj.

Još iz kategorije

Nova rješenja iz Schneider Electrica predstavljena u Barceloni

Nova rješenja iz Schneider Electrica predstavljena u Barceloni

15.10.2019. komentiraj

Schneider Electric okupio je  2. i 3. listopada u Barceloni, na Innovation Summitu više od 3.500 klijenata, partnera, dobavljača i influencera te značajan broj ljudi koji su događaj pratili virtualno. Bila je to prilika da svi oni čuju najnovije smjernice ka digitalizaciji gospodarstva te upravljanju energetskim resursima, kao i o ključnim globalnim temama poput samoodrživosti, energetskoj i operativnoj učinkovitosti, povezivosti i sigurnosti.

Cloud rješenje za upravljanje energentima i opremom

Cloud rješenje za upravljanje energentima i opremom

14.10.2019. komentiraj

EcoStruxure Facility Expert moćno je softversko rješenje osmišljeno kako bi pojednostavilo  poslovanje, učinilo ga učinkovitijim i povoljnijim te povećalo pouzdanost procesa i imovine, tvrde njegovi proizvođači i dodaju da svoju široku primjenu nalazi u komercijalnim objektima poput shopping centara i različitih trgovačkih lanaca ili pak kompleksnih industrijskih i proizvodnih pogona.

Uvedeno plaćanje kriptovalutama na Billy fiskalnim blagajnama

Uvedeno plaćanje kriptovalutama na Billy fiskalnim blagajnama

14.10.2019. komentiraj

Tvrtka Billy POS, članica ETRANET Grupe, kao vodeći hrvatski pružatelj usluga fiskalizacije prisutna na hrvatskom, slovenskom i češkom tržištu, omogućila je plaćanje kriptovalutama na preko 15.000 Billy fiskalnih blagajni.