Apple omogućio 90 dana besplatnog korištenja svog profesionalnog video i audio softvera

Apple omogućio 90 dana besplatnog korištenja svog profesionalnog video i audio softvera

Foto: DepositPhotos

Apple se priključio drugim kompanijama koje su u trenucima pandemije koronavirusa odlučile korisnicima darovati jeftinije ili besplatne usluge na određeno vrijeme, kako bi im olakšali boravak u izolaciji. I ne samo to, kako bi se promovirao brend ili neka od usluga u ponudi.

Pa tako jedna od najbogatijih kompanija svijeta nudi sjajnu priliku, besplatno iskušati dvije profesionalne aplikacije - Final Cut Pro X i Logic Pro X. Riječ je o softveru koji vrijedi i nekoliko stotina američkih dolara pa je iznimno korisno onima koji ga ne plaćaju isprobati što se točno nudi.

Najprije, Final Cut Pro X već je imao u ponudi besplatnih 30 dana isprobavanja onoga što nudi, ali Apple je taj period produljio na 90 dana i to nije beznačajno. Ipak, kad taj probni rok završi, za daljnje korištenje potrebno je platiti 300 dolara.

Ali, kroz 90 dana svi već itekako dobro mogu znati jesu li spremni platiti taj novac, odnosno, isplati se platiti toliko za profesionalnu aplikaciju namijenjenu editiraju video sadržaja. I to popularnu jer je jednostavna te nudi mnoštvo alata potrebnih profesionalcima i entuzijastima.

Da bi se koristila ova pogodnost, dovoljno je otići na Appleovu web stranicu (LINK: https://www.apple.com/final-cut-pro/trial/) i preuzeti Final Cut Pro X te početi svoj probni rok od 90 dana. Čak i oni koji su već u međuvremenu započeli probni rok od 30 dana mogu jednostavno preuzeti ovu novu verziju i brojat će im se 90 dana probnog roka.

Što se pak tiče Logic Pro X, prvi put dobiva besplatni probni rok. I to odmah od 90 dana, što je pohvalno. Inače, ovaj softver za editiranje video sadržaja košta 200 dolara. Samo, problem je u tome što se još ne zna kad će biti dostupan, ali zasigurno u tjednima koji dolaze.

Još iz kategorije

Energetska učinkovitost podatkovnih centara

Energetska učinkovitost podatkovnih centara

04.06.2020. komentiraj

Schneider Electric sklopio je partnerstvo s EcoDataCenterom radi izgradnje podatkovnog centra s ultra-niskim ugljičnim otiskom u središtu svoje HPC kolokacije u Falunu u Švedskoj, a kako samo tvrde želeći postati jedan od najodrživijih podatkovnih centara u skandinavskim zemljama, Schneider Electricov EcoStruxure Building Operation, Galaxy VX UPS s litij-ionskim napajanjem i MasterPact MTZ samo su neka od rješenja koja objektu za kolokaciju omogućuju predanost postizanju klimatske pozitivnosti. Uz to, umreženi servisni centar tvrtke Schneider Electric osigurava daljinski nadzor i 24/7 pristup središtu EcoDataCentra.

Aplikacija za komunikaciju unutar tvrtke

Aplikacija za komunikaciju unutar tvrtke

02.06.2020. komentiraj

Zagrebačka softverska i dizajnerska agencija Q odlučila je da u želji da radna atmosfera bude još bolja i da zaposlenici međusobno više komuniciraju, osmisliti Jenz. To je aplikacija koju su prvo testirali među sobom, a sada ju planiraju pustiti „u svijet“.

Bosch predstavio novi senzor za pozicioniranje za mobitele i pametne satove

Bosch predstavio novi senzor za pozicioniranje za mobitele i pametne satove

01.06.2020. komentiraj

Bosch Sensortec je najavio BMP390, novi barometarski senzor za pritisak visoke točnosti, ali i za praćenje visine u pametnim telefonima, ali i u nosivim te uređajima za reprodukciju zvuka. Novi senzor može mjeriti razlike u visini i do ispod deset centimetara, što se može zahvaliti poboljšanjoj rezoluciji. Samim time, točniji je 50 posto od prethodnika i Bosch na to može biti ponosan, ponajprije jer upravo takva osjetna poboljšanja stvaraju i održavaju odanu bazu korisnika.