Apple kupio još jednog proizvođača čipova

Apple kupio još jednog proizvođača čipova

Foto: Fotolia (ilustracija)

Proizvođač svjetski poznatih uređaja kao što su to iPhone, iPad i Mac Apple, nedavno je kupio novu tvrtku koja proizvodi čipove - Passif Semiconductor. Konkretnije, radi se o kalifornijskoj tvrtki koja proizvodi niskoenergetski bežični hardver, ali isto tako i internetski softver.

Ova tvrtka koja se bavi proizvodnjom čipova posljednja je kupovina ovog tehnologijskog giganta. Apple je tako kupio 2010. godine Intrinsity, a 2008. godine P.A. Semi. Navedene kupovine su bile značajne jer su povećale Appleov interes za stvaranjem vlastitih procesora svojih prijenosnih uređaja. Ipak, posljednja kupnja pokazatelj je kako bi Apple mogao proširiti svoju djelatnost na bežične i komunikacijske tehnologije. Odnosno, radi se o područjima gdje se Apple oduvijek oslanjao na tvrtke poput Qualcomma i Broadcoma.

Nešto ranije ove godine, Appleov izvršni direktor, Tim Cook, izjavio je kako je Apple do sada kupovao tvrtke svakih mjesec ili dva. Nedavno su tako kupili dvije tvrtke specijalizirane za mapiranje i lociranje: HopStop i Locationary. Vjerojatno se razlog ovakvih kupnji krije u Appleovoj ustrajnosti kako bi unaprijedili vlastiti softver za mapiranje koji je imao poprilično burno lansiranje prošle godine.

Još iz kategorije

Stižu novi Canon imagePRESS C10010VP uređaji za komercijalni tisak

Stižu novi Canon imagePRESS C10010VP uređaji za komercijalni tisak

18.09.2020. komentiraj

Canon predstavlja seriju imagePRESS C10010VP koja se temelji na dokazanoj i pouzdanoj tehnološkoj platformi s naprednim mogućnostima automatizacije i rukovanja raznim medijima te postavlja nove standarde u produktivnosti, raznolikosti primjena i kvaliteti.

Novi ultrakompaktni skener DR-S130 iz Canona za male i srednje tvrtke

Novi ultrakompaktni skener DR-S130 iz Canona za male i srednje tvrtke

17.09.2020. komentiraj

Canon predstavlja novi stolni skener koji se lako koristi, s fleksibilnim mogućnostima povezivanja putem USB-a i WiFi-ja kako bi još bolje podržao male tvrtke, bez obzira na to kako je postavljeno njihovo radno okruženje, pojašnjavaju iz kompanije povodom izlaska novog uređaja.

Domaće fiskalne blagajne Sales peritiasa dostupne na tržištu

Domaće fiskalne blagajne Sales peritiasa dostupne na tržištu

15.09.2020. komentiraj

Beskontaktno plaćanje, brza usluga, kratko zadržavanje na blagajnama i kraći red čekanja samo su neki od benefita koje trgovci, ugostitelji te mala i srednja poduzeća, sve češće uvode zbog Covid-19 pandemije, ističu iz Sales peritiasa i dodaju da su njihove „TakoLako“ fiskalne blagajne sada dostupne i na Žutom kliku i u 160 poštanskih ureda Hrvatske pošte.