APIS IT modernizira legacy aplikacije i projekte s Red Hat OpenShiftom

APIS IT modernizira legacy aplikacije i projekte s Red Hat OpenShiftom

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Red Hat je objavio da je APIS IT modernizirao svoje poslovanje migracijom naslijeđenih sustava u jedinstveno, standardizirano okruženje izgrađeno na Red Hat OpenShiftu. Ovom modernizacijom i usvajanjem zajedničkog  DevOps  pristupa, APIS IT može učinkovitije i dosljednije raditi na razvoju i uvođenju novih usluga u skladu s propisima Europske unije.

S Red Hat OpenShiftom, vodećom Kubernetes platformom u industriji, APIS IT modernizira 20 godina naslijeđenih (legacy) javnih IT sustava. ¬Legacy  sustavi dio su složenog okruženja koje uključuje monolitne Cobol mainframe aplikacije te enterprise Java i Microsoft.NET aplikacijske okvire. Migrirajući svoja raznolika  legacy okruženja na Red Hat OpenShift, APIS IT timovi mogu koristiti isto okruženje i tehnologiju, standardizirane razvojne procese i dokumentaciju.

APIS IT danas izvodi više od 100  produkcijskih aplikacija na Red Hat OpenShiftu. Te su aplikacije dio informacijskog sustava Carinske uprave, geografskog informacijskog sustava (GIS), te informacijskog sustava podrške izborima. Osim toga, dijelovi informacijskog sustava Porezne uprave također su prešli na Red Hat OpenShift. Trenutno je u tijeku migracija više od 200  legacy Java aplikacija i usluga.

S Red Hat OpenShiftom, APIS IT je stvorio je DevOps okruženje za poboljšanu dosljednost i transparentnost. Standardizacija upravljanja životnim ciklusom aplikacije s Red Hat OpenShiftom pomogla je timovima APIS IT-a da usvoje  učinkovitiji DevOps razvojni proces koji omogućuje ranije izoliranim programerima i operativnom osoblju suradnju u dosljednom infrastrukturnom okruženju. APIS IT u partnerstvu s Red Hatom postao je finalist DevOps Industry Awards 2021. godine u kategoriji "Najuspješnija kulturna transformacija."

Uz to poboljšao je potporu GDPR-u i drugim usklađenostima. Digitalni suverenitet ključno je područje za APIS IT. Red Hat OpenShift pomaže otvoriti jasan put za digitalnu neovisnost kroz nacionalnu cloud strategiju  uz poštivanje GDPR-a.

Apis IT također je poboljšao je privlačenje talenata korištenjem inovativnih rješenja. Red Hat OpenShift stvara moderno IT okruženje koje može pomoći APIS IT-u u privlačenju traženih, kvalificiranih talenata, kako na početnim tako i na seniorskim pozicijama. Nastavkom migracije naslijeđenih sustava na Red Hat OpenShift APIS IT moći će stvoriti transparentan IT model.

"Red Hat sa zadovoljstvom surađuje s APIS IT-om, organizacijom koja se smatra pionirom u OpenShift usvajanju u Hrvatskoj. Zahvaljujući APIS IT-ovim stručnjacima, uspješno smo stvorili temelje za rast Red Hat OpenShifta u  cijeloj regiji“, ističe Filip Dalek, voditelj prodajnog kanala, Jadranska regija, Srednja i Istočna Europa, Red Hat.

"Svijet otvorenog koda je mjesto gdje se inovacije događaju. Kada je Red Hat, velika tvrtka otvorenog koda, odabrala Kubernetes kao temelj za Red Hat OpenShift, shvatili smo da je to dobitna kombinacija. Zajednice otvorenog koda su izvrsne za razvojne inovacije, ali enterprise potpora od vitalnog je značaja. S Red Hat-om imamo sigurnost stručne podrške i jasan, transparentan plan razvoja budućih funkcionalnosti“, objašnjava Robert Stanko, direktor IT-a, APIS IT.

Još iz kategorije

Prošle godina obilježena automatizacijom IT procesa i informacijskom sigurnošću

Prošle godina obilježena automatizacijom IT procesa i informacijskom sigurnošću

19.01.2022.

Ova kriza pokazala je prednosti hibridnih infrastruktura u računalnom oblaku, a s druge, povećanu potražnju za rješenjima koja automatiziraju IT procese i obradu informacija, kao i informacijsku sigurnost izvan tradicionalnih okvira, pojašnjava za ICTbusiness.info Tomislav Balun, Country Leader, IBM Croatia.

GlobalLogic lansirao akcelerator mikroservisne platforme OpeNgine

GlobalLogic lansirao akcelerator mikroservisne platforme OpeNgine

17.01.2022.

GlobalLogic, tvrtka Hitachi grupe, objavila je dostupnost verzije OpeNgine 2.1. OpenNgine, dio GlobalLogicovog paketa Digital Accelerators,  automatizira kritične elemente životnog ciklusa DevOps-a – uključujući CI/CD, konfiguraciju skupa alata i pružanje infrastrukture u oblaku – za platforme mikroservisa.

Worldline je lansirao prvu SoftPOS aplikaciju na hrvatsko tržište

Worldline je lansirao prvu SoftPOS aplikaciju na hrvatsko tržište

16.01.2022.

SoftPOS aplikacija, tvrtke Worldline, prva u Hrvatskoj omogućuje pretvaranje vašeg pametnog telefona u POS uređaj. Aplikacija SoftPos može se instalirati na pametne telefone i zato je idealna za dostavljače, taksiste, ugostitelje, mikro poduzetnike, freelancere, kozmetičke salone i mnoge druge uslužne djelatnosti. Osim za male poduzetnike funkcionira i za velike trgovce koji provode plaćanja putem Android sustava (kao što su željeznice u Poljskoj ili poštanske usluge u Španjolskoj).