AMD i Samsung dogovorili strateško partnerstvo na području razvoja mobilnih grafičkih čipova

AMD i Samsung dogovorili strateško partnerstvo na području razvoja mobilnih grafičkih čipova

Samsung i AMD sklopili su partnerstvo koje se tiče IP mobilne grafike bazirane na Radeon tehnologiji, koja troši iznimno malo energije i pruža iznimno visoke performanse. Ukratko, novi je to iskorak Samsunga po pitanju razvoja pametnih telefona.

Kao dio partnerstva, Samsung će licencirati AMD grafički aspekt poslovanja te će se fokusirati na napredne grafičke tehnologije i rješenja koja su važna za poticanje inovacija na području mobilnih aplikacija, što uključuje pametne telefone.

"Dok se pripremamo za disruptivne promjene u tehnologiji i otkrivamo nove prilike, partnerstvo s AMD-om omogućit će nam rješenja za "sutrašnje" tržište mobilnih aplikacije", rekao je Inyup Kang, predsjednik Samsungova S.LSI Businessa pa nastavio:

"Radujemo se suradnji s AMD-om i iz razloga što će nam to pomoći ubrzati inovativnost na području tehnologija koje se tiču mobilne grafike, što će nam u budućnosti automatski omogućiti podići mobilno računalstvo na višu razinu."

Naravno, AMD se također raduje ovoj suradnji jer prepoznaje prilike koje nudi Samsung, gigant u tehnološkom svijetu, ali i šire.

"Usvajanje naše Radeon tehnologije na tržištu računala, igračih konzola, clouda i HPC-a u porastu je proteklih godina pa smo zato iznimno uzbuđeni zbog prilike raditi zajedno sa Samsungom, koji je lider u industriji. On će nam pomoći ubrzati inovacije na području grafike i "pogurati" nas na mobilnom tržištu. Samim time, baza korisnika će nam se širiti, a s njom i kompletan Radeon ekosustav", naglasila je Lisa Su, predsjednica i izvršna direktorica AMD-a.

Što se detalja partverstva tiče, Samsung dobiva pravo korištenja AMD-ove tehnologije koja se tiče grafike, kao što je navedeno u samom uvodu, dok će AMD-u odsad svi troškovi licenci, naknada i ostalih troškova vezanih uz korištenje tuđih patenata (eng., royalties). Čini se da su time obje strane na dobitku.

Još iz kategorije

Trendovi koji će oblikovati budućnost poslovanja

Trendovi koji će oblikovati budućnost poslovanja

29.05.2020. komentiraj

COVID-19 je pokrenuo najveću virtualizaciju u svijetu poslovanja. Preko noći su se organizacije, timovi i pojedinci morali prilagoditi novom normalnom načinu rada. Od sredine ožujka 2020. godine više od 90% radne populacije u svijetu prisiljeno je raditi od doma, dok prema podacima iz State of Global Workforce istraživanja, tijekom 2019. godine s udaljenih lokacija radilo je tek 20% zaposlenika. Ključno pitanje u ovom trenutku je kako će posao izgledati u budućnosti.

Nova Canonova tehnologija UVgel spremna je unijeti revoluciju u tisak širokog formata

Nova Canonova tehnologija UVgel spremna je unijeti revoluciju u tisak širokog formata

29.05.2020. komentiraj

Stvari se vrlo brzo mijenjaju u branši digitalnog tiska širokog formata. Ova tehnologija se sve češće koristi i izvan uobičajenih segmenata tradicionalnog oglašavanja i znakova velikog formata. Uz rast tiska tapeta i dekoracija interijera, tržište grafike širokog formata postaje uzbudljivije nego ikad.

Prilagođena poslovna rješenja uz visoku razinu sigurnosti

Prilagođena poslovna rješenja uz visoku razinu sigurnosti

27.05.2020. komentiraj

Poslovanje u oblaku, osiguranje kontinuiteta poslovanja u krizi samo su neke od tema koje su se nametnule posljednjih tjedana i mjeseci kada je svijet pogodila jedna velika kriza, a pritom Zagreb još i potres i to su teme o kojima smo porazgovarali s voditeljem informacijske sigurnosti u Setcoru Vedranom Vujasinovićem.