AMD i Samsung dogovorili strateško partnerstvo na području razvoja mobilnih grafičkih čipova

AMD i Samsung dogovorili strateško partnerstvo na području razvoja mobilnih grafičkih čipova

Samsung i AMD sklopili su partnerstvo koje se tiče IP mobilne grafike bazirane na Radeon tehnologiji, koja troši iznimno malo energije i pruža iznimno visoke performanse. Ukratko, novi je to iskorak Samsunga po pitanju razvoja pametnih telefona.

Kao dio partnerstva, Samsung će licencirati AMD grafički aspekt poslovanja te će se fokusirati na napredne grafičke tehnologije i rješenja koja su važna za poticanje inovacija na području mobilnih aplikacija, što uključuje pametne telefone.

"Dok se pripremamo za disruptivne promjene u tehnologiji i otkrivamo nove prilike, partnerstvo s AMD-om omogućit će nam rješenja za "sutrašnje" tržište mobilnih aplikacije", rekao je Inyup Kang, predsjednik Samsungova S.LSI Businessa pa nastavio:

"Radujemo se suradnji s AMD-om i iz razloga što će nam to pomoći ubrzati inovativnost na području tehnologija koje se tiču mobilne grafike, što će nam u budućnosti automatski omogućiti podići mobilno računalstvo na višu razinu."

Naravno, AMD se također raduje ovoj suradnji jer prepoznaje prilike koje nudi Samsung, gigant u tehnološkom svijetu, ali i šire.

"Usvajanje naše Radeon tehnologije na tržištu računala, igračih konzola, clouda i HPC-a u porastu je proteklih godina pa smo zato iznimno uzbuđeni zbog prilike raditi zajedno sa Samsungom, koji je lider u industriji. On će nam pomoći ubrzati inovacije na području grafike i "pogurati" nas na mobilnom tržištu. Samim time, baza korisnika će nam se širiti, a s njom i kompletan Radeon ekosustav", naglasila je Lisa Su, predsjednica i izvršna direktorica AMD-a.

Što se detalja partverstva tiče, Samsung dobiva pravo korištenja AMD-ove tehnologije koja se tiče grafike, kao što je navedeno u samom uvodu, dok će AMD-u odsad svi troškovi licenci, naknada i ostalih troškova vezanih uz korištenje tuđih patenata (eng., royalties). Čini se da su time obje strane na dobitku.

Još iz kategorije

Nova rješenja iz Schneider Electrica predstavljena u Barceloni

Nova rješenja iz Schneider Electrica predstavljena u Barceloni

15.10.2019. komentiraj

Schneider Electric okupio je  2. i 3. listopada u Barceloni, na Innovation Summitu više od 3.500 klijenata, partnera, dobavljača i influencera te značajan broj ljudi koji su događaj pratili virtualno. Bila je to prilika da svi oni čuju najnovije smjernice ka digitalizaciji gospodarstva te upravljanju energetskim resursima, kao i o ključnim globalnim temama poput samoodrživosti, energetskoj i operativnoj učinkovitosti, povezivosti i sigurnosti.

Cloud rješenje za upravljanje energentima i opremom

Cloud rješenje za upravljanje energentima i opremom

14.10.2019. komentiraj

EcoStruxure Facility Expert moćno je softversko rješenje osmišljeno kako bi pojednostavilo  poslovanje, učinilo ga učinkovitijim i povoljnijim te povećalo pouzdanost procesa i imovine, tvrde njegovi proizvođači i dodaju da svoju široku primjenu nalazi u komercijalnim objektima poput shopping centara i različitih trgovačkih lanaca ili pak kompleksnih industrijskih i proizvodnih pogona.

Uvedeno plaćanje kriptovalutama na Billy fiskalnim blagajnama

Uvedeno plaćanje kriptovalutama na Billy fiskalnim blagajnama

14.10.2019. komentiraj

Tvrtka Billy POS, članica ETRANET Grupe, kao vodeći hrvatski pružatelj usluga fiskalizacije prisutna na hrvatskom, slovenskom i češkom tržištu, omogućila je plaćanje kriptovalutama na preko 15.000 Billy fiskalnih blagajni.