AMD i Samsung dogovorili strateško partnerstvo na području razvoja mobilnih grafičkih čipova

AMD i Samsung dogovorili strateško partnerstvo na području razvoja mobilnih grafičkih čipova

Samsung i AMD sklopili su partnerstvo koje se tiče IP mobilne grafike bazirane na Radeon tehnologiji, koja troši iznimno malo energije i pruža iznimno visoke performanse. Ukratko, novi je to iskorak Samsunga po pitanju razvoja pametnih telefona.

Kao dio partnerstva, Samsung će licencirati AMD grafički aspekt poslovanja te će se fokusirati na napredne grafičke tehnologije i rješenja koja su važna za poticanje inovacija na području mobilnih aplikacija, što uključuje pametne telefone.

"Dok se pripremamo za disruptivne promjene u tehnologiji i otkrivamo nove prilike, partnerstvo s AMD-om omogućit će nam rješenja za "sutrašnje" tržište mobilnih aplikacije", rekao je Inyup Kang, predsjednik Samsungova S.LSI Businessa pa nastavio:

"Radujemo se suradnji s AMD-om i iz razloga što će nam to pomoći ubrzati inovativnost na području tehnologija koje se tiču mobilne grafike, što će nam u budućnosti automatski omogućiti podići mobilno računalstvo na višu razinu."

Naravno, AMD se također raduje ovoj suradnji jer prepoznaje prilike koje nudi Samsung, gigant u tehnološkom svijetu, ali i šire.

"Usvajanje naše Radeon tehnologije na tržištu računala, igračih konzola, clouda i HPC-a u porastu je proteklih godina pa smo zato iznimno uzbuđeni zbog prilike raditi zajedno sa Samsungom, koji je lider u industriji. On će nam pomoći ubrzati inovacije na području grafike i "pogurati" nas na mobilnom tržištu. Samim time, baza korisnika će nam se širiti, a s njom i kompletan Radeon ekosustav", naglasila je Lisa Su, predsjednica i izvršna direktorica AMD-a.

Što se detalja partverstva tiče, Samsung dobiva pravo korištenja AMD-ove tehnologije koja se tiče grafike, kao što je navedeno u samom uvodu, dok će AMD-u odsad svi troškovi licenci, naknada i ostalih troškova vezanih uz korištenje tuđih patenata (eng., royalties). Čini se da su time obje strane na dobitku.

Još iz kategorije

Najuspješnije svjetske kompanije sve češće surađuju s hrvatskim it tvrtkama

Najuspješnije svjetske kompanije sve češće surađuju s hrvatskim it tvrtkama

15.07.2019. komentiraj

Q je trenutno najbrže rastuća softverska agencija u Europi, a u svom portfoliju sadrži najprestižnije svjetske brandove, kao što su The Times, BBC, Facebook, Nestle, Vaillant, Volkswagen, Hilti i mnogi drugi, vole se pohvaliti u kompaniji pod imenom Q.

Digitalna tvornica

Digitalna tvornica

13.07.2019. komentiraj

U Chengduu Siemens upravlja jedna od najmodernijih tvornica u Kini. Ali ne samo to: 2018. je Svjetski gospodarski forum Siemens Electronic Works Chengdu nagradio kao jednu od najmodernijih tvornica svijeta. Tvornica je ogledni primjer za Industriju 4.0 i pokazuje kako digitalizacija potiče inovacije.

Atlantic Grupa uvodi u poslovanje logističke robote Gideon Brothersa

Atlantic Grupa uvodi u poslovanje logističke robote Gideon Brothersa

12.07.2019. komentiraj

Hrvatska tvrtka za robotiku i umjetnu inteligenciju Gideon Brothers pokrenula je svoj drugi pilot projekt do sada s Atlantic Grupom, jednom od vodećih prehrambenih kompanija i distributera robe široke potrošnje u regiji. U sklopu ovog projekta Atlantic Grupa će u svom novom logističko-distributivnom centru u Velikoj Gorici implementirati robote Gideon Brothersa, potpuno autonomne strojeve temeljene na revolucionarnoj tehnologiji vizualne percepcije koja kombinira stereoskopske kamere i duboko učenje.