AKD u EU projektu TRACE 2

AKD u EU projektu TRACE 2

Foto: DepositPhotos

AKD kao punopravni član CORTE-a, međunarodne platforme za cestovni prijevoz, sigurnost i zaštitu, je dio EU projekta TRACE 2 (Transport Regulators Align Transport Enforcement). Cilj projekta je učinkovita i usklađena provedba paketa mobilnosti. Novi projekt nadograđuje i prati uspjeh TRACE-a, koji je odigrao važnu ulogu u usklađivanju provedbe pravila EU-a o vremenima vožnje.

TRACE 2 će biti implementiran pod vodstvom CORTE-a i u bliskoj suradnji s partnerima IRU, ETF i SQUARIS Consultants. Rad u okviru projekta podijeljen je na tri teme pravila o vremenima vožnje/odmora i tahografu, Lex Specialis o upućivanju vozača, pravila o pristupu tržištu i profesiji.

TRACE 2 ima za cilj harmonizirati  pravila uvedena u Paketu mobilnosti 1 te će materijali nastali u sklopu projekta biti temelj za provedbu u Europskoj uniji i bazični izvori za Europsku komisiju.

Podsjetimo, AKD na području cestovnog prometa pridonosi razvojem naprednih IT rješenja u području identiteta, sigurnosti i digitalne transformacije, proaktivno sudjeluje u provođenju projekata usko vezanih uz povećanje opsega i izvora podataka, njihovo prikupljanje i obradu te uspostavlja izvještajne sustave u prometu i provodi projekte digitalne razmjene prometnih podataka u EU. Misija CORTE-a je poticanje, promicanje i pomoć u razvoju i provedbi politika cestovnog prometa, cestovne sigurnosti i zaštite u cestovnom prijevozu na međunarodnoj razini.

Još iz kategorije

S jasnom vizijom za budućnost IN2 grupa uvijek je ispred svog vremena

S jasnom vizijom za budućnost IN2 grupa uvijek je ispred svog vremena

30.06.2022.

IN2 grupa slavi 30 godina tijekom kojih je digitalizirala suvremen život svakoga građana Hrvatske. 'Projekti digitalizacije hrvatskog zdravstva, pravosuđa, pomorskog prometa, ali i komercijalni gospodarski IT projekti koji svakodnevno olakšavaju život i rad naših sugrađana, najveće su dostignuće IN2 grupe', naglasio je Denis Jašarević, predsjednik Uprave IN2 grupe.

Span osvojio nagradu 2022 Microsoftov partner u Ukrajini

Span osvojio nagradu 2022 Microsoftov partner u Ukrajini

30.06.2022.

Span je objavio da je osvojio nagradu Microsoft Ukraine Partner of the Year 2022. Tvrtka je nagrađena među svjetskim vrhunskim Microsoftovim partnerima za demonstriranje izvrsnosti u inovacijama i implementaciji korisničkih rješenja temeljenih na Microsoft tehnologiji.

AMD patentirao automatski overclocking memorije u Ryzen procesorima

AMD patentirao automatski overclocking memorije u Ryzen procesorima

29.06.2022.

Nedavni patent koji je predstavio AMD opisuje aplikaciju koja može automatski izvršiti overclocking memorije za Ryzen CPU, odnosno, potencijalno postati pristupačnijim za korištenje entuzijastima.