Able2Extract Professional 14 je odlična i povoljna PDF alternativa za Adobeov Acrobat Pro

Able2Extract Professional 14 je odlična i povoljna PDF alternativa za Adobeov Acrobat Pro

Foto: Antonio Jularić

Rad na računalu podrazumijeva mnogo toga u našoj svakodnevici, a PDF dokumenti svakako su jedan od segmenata koji korisnici susreću i s kojima se ipak moraju nositi na razne načine koji nisu toliko jednostavni, što znači da se i konstantno traže načini kako sve skupa pojednostaviti. A taj način mogao bi biti Able2Extract Professional 14.

Dok postoji cijeli niz besplatnih alata za uređivanje i rad s PDF dokumentima, nijedan ne nudi sve na jednom mjestu, zbog čega je ipak naprednijim korisnicima potrebno plaćati kako bi dobili sve što im treba. U toj priči je i Able2Extract Professional, koji nije besplatan, ali za novac ipak daje sve što bi korisniku moglo trebati kad je PDF u pitanju. Da je to tako, može se naučiti već tijekom nekoliko besplatnih dana za probu svega što Able2Extract Professional nudi.

Prilikom instalacije, postavlja i virtualni printer koji automatski omogućava ispisivanje web stranica u PDF obliku, što je poprilično praktično. Osim ovog zgodnog dodatka, Able2Extract Professional nudi lako konvertiranje PDF dokumenata u PPTX, XLSX, DOCX i CSV formate, kao i u one kao Publisher ili AutoCAD. A nije ni to sve, moguće je napraviti image ili razne open source formate. Dakle, mislilo se na sve. A da se ne stane s time, Able2Extract Professional omogućava sve navedeno i sa skeniranim PDF dokumentima, što je dodatni plus.

Naravno, samo kreiranje PDF dokumenta je poprilično lako, Able2Extract Professional sam navodi korisnika u kojem smjeru treba ići i jako se lako snaći. No, konkurencija je također na tom planu jednostavna i ništa manje se nije moglo očekivati od ovog alata. Također, kao i konkurencija, tako i Able2Extract Professional ima OCR (optical character recognition) mogućnost, kao i sve druge dodatke na koje smo kod premium PDF alata navikli - zaštitu dokumenata, postavljanje potpisa, povlačenje teksta iz više PDF dokumenata...

Ali, ono što svakako dodatno izdvaja ovaj alat jesu templejti "pogonjeni umjetnom inteligencijom" pa bolje uspijevaju konvertirati dokumente u iz Excel spreadsheetsa. Prema tvrdnji Investintecha, Able2Extract 14 ima template koji se mogu "trenirati" na način da automatski lociraju i konvertiraju PDF tablice koje sepodudaraju s tablicama pohranjenima u templateu, što čini samo konvertiranje točnim, odnosno, sve "sjedne" na svoje mjesto kako treba.

Na kraju priče, ovaj alat je za cijenu dobar izbor jer nudi jednostavnost i funkcionalnost u svakom smislu. Za stolna računala košta 149,95 američkih dolara, ali moguće je i koristiti se pretplatom koja mjesečno košta 34,95 dolara i vrijedi za jednog korisnika. Osim ovog plana, postoje i oni vezani za servere, developere i slično...

Probnu verziju softvera možete preuzeti ovdje.

Još iz kategorije

Tamnih je podataka u tvrtkama danas više od 50 posto pa predstavljaju primamljiv cilj za hakere i ucjenjivače

Tamnih je podataka u tvrtkama danas više od 50 posto pa predstavljaju primamljiv cilj za hakere i ucjenjivače

26.06.2019. komentiraj

Globalne tvrtke i dalje na svojoj računalnoj i mrežnoj infrastrukturi čuvaju velike količine „tamnih podataka“ (dark data) – podataka za koje ne znaju što sadrže – a što privlači cyberkriminalce, otkrilo je novo istraživanje čije je rezultate predstavio Veritas Technologies, vodeća tvrtka na tržištu rješenja za zaštitu podataka u poslovnim okruženjima i softverskih rješenja za pohranu podataka.

Louis Vuitton odabrao Sigfox za globalno praćenje prtljage

Louis Vuitton odabrao Sigfox za globalno praćenje prtljage

21.06.2019. komentiraj

Kao najraniji korisnici novih tehnologija, u Louisu Vuittonu su ugradili novu tehnologiju Monarch kako bi svojim kupcima ponudili korisne uređaje za praćenje njihove prtljage na interkontinentalnim letovima. Povezane obavijesti o prtljazi šalju se izravno na korisnikov smartphone nakon slijetanja. Informiraju korisnike gdje im se nalazi prtljaga, pa čak i je li tijekom putovanja bila otvarana.

Novi IBM-ovi sustavi za pohranu

Novi IBM-ovi sustavi za pohranu

19.06.2019. komentiraj

Kako bi ponudio napredna rješenja za poslovne i tehnološke izazove 21. stoljeća, IBM i hrvatskim poslovnim korisnicima nudi unaprijeđen portfelj za pohranu podataka unutar IBM Storage obitelji. Direktori i voditelji poslovanja u velikim, ali i malim poduzećima, trebaju sigurnu, fleksibilnu i funkcionalnu IT infrastrukturu vrhunskih performansi koja je ujedno i cjenovno prihvatljiva kako bi mogli uspješno poslovati te ići ukorak s poslovanjem 21. stoljeća.