Able2Extract Professional 14 je odlična i povoljna PDF alternativa za Adobeov Acrobat Pro

Able2Extract Professional 14 je odlična i povoljna PDF alternativa za Adobeov Acrobat Pro

Foto: Antonio Jularić

Rad na računalu podrazumijeva mnogo toga u našoj svakodnevici, a PDF dokumenti svakako su jedan od segmenata koji korisnici susreću i s kojima se ipak moraju nositi na razne načine koji nisu toliko jednostavni, što znači da se i konstantno traže načini kako sve skupa pojednostaviti. A taj način mogao bi biti Able2Extract Professional 14.

Dok postoji cijeli niz besplatnih alata za uređivanje i rad s PDF dokumentima, nijedan ne nudi sve na jednom mjestu, zbog čega je ipak naprednijim korisnicima potrebno plaćati kako bi dobili sve što im treba. U toj priči je i Able2Extract Professional, koji nije besplatan, ali za novac ipak daje sve što bi korisniku moglo trebati kad je PDF u pitanju. Da je to tako, može se naučiti već tijekom nekoliko besplatnih dana za probu svega što Able2Extract Professional nudi.

Prilikom instalacije, postavlja i virtualni printer koji automatski omogućava ispisivanje web stranica u PDF obliku, što je poprilično praktično. Osim ovog zgodnog dodatka, Able2Extract Professional nudi lako konvertiranje PDF dokumenata u PPTX, XLSX, DOCX i CSV formate, kao i u one kao Publisher ili AutoCAD. A nije ni to sve, moguće je napraviti image ili razne open source formate. Dakle, mislilo se na sve. A da se ne stane s time, Able2Extract Professional omogućava sve navedeno i sa skeniranim PDF dokumentima, što je dodatni plus.

Naravno, samo kreiranje PDF dokumenta je poprilično lako, Able2Extract Professional sam navodi korisnika u kojem smjeru treba ići i jako se lako snaći. No, konkurencija je također na tom planu jednostavna i ništa manje se nije moglo očekivati od ovog alata. Također, kao i konkurencija, tako i Able2Extract Professional ima OCR (optical character recognition) mogućnost, kao i sve druge dodatke na koje smo kod premium PDF alata navikli - zaštitu dokumenata, postavljanje potpisa, povlačenje teksta iz više PDF dokumenata...

Ali, ono što svakako dodatno izdvaja ovaj alat jesu templejti "pogonjeni umjetnom inteligencijom" pa bolje uspijevaju konvertirati dokumente u iz Excel spreadsheetsa. Prema tvrdnji Investintecha, Able2Extract 14 ima template koji se mogu "trenirati" na način da automatski lociraju i konvertiraju PDF tablice koje sepodudaraju s tablicama pohranjenima u templateu, što čini samo konvertiranje točnim, odnosno, sve "sjedne" na svoje mjesto kako treba.

Na kraju priče, ovaj alat je za cijenu dobar izbor jer nudi jednostavnost i funkcionalnost u svakom smislu. Za stolna računala košta 149,95 američkih dolara, ali moguće je i koristiti se pretplatom koja mjesečno košta 34,95 dolara i vrijedi za jednog korisnika. Osim ovog plana, postoje i oni vezani za servere, developere i slično...

Probnu verziju softvera možete preuzeti ovdje.

Još iz kategorije

Ministarstvo gospodarstva pojašnjava situaciju oko eRačuna

Ministarstvo gospodarstva pojašnjava situaciju oko eRačuna

06.12.2019. komentiraj

Jučerašnja obavijest o nedostupnosti slanja i zaprimanja eRačuna putem servisa 'Moj eRačun', informacijskog posrednika Elektronički računi koju smo uputili kao resorno ministarstvo nadležno za područje razmjene eRačuna, bila je namijenjena isključivo informacijskim posrednicima, kako bi svoje korisnike dobavljače/izdavatelje eRačuna (koji su nam prijavili nemogućnost slanja eRačuna prema korisnicima servisa Moj eRačun) obavijestili o mogućnosti propisanoj Pravilnikom o tehničkim elementima, izdavanju i razmjeni elektroničkog računa i pratećih isprava u javnoj nabavi, ističu iz Ministarstva gospodarstva na upit ICTbusiness.info.

Identyum digitalni identitet od siječnja 2020. dostupan i klijentima Ferratum banke

Identyum digitalni identitet od siječnja 2020. dostupan i klijentima Ferratum banke

06.12.2019. komentiraj

Identyum platforma za digitalni identitet, u vlasništvu hrvatskog Regtech startupa Identity Consortium od iduće godine postaje dostupna i klijentima Ferratum banke. Posljedica je to uspješno dovršenog dugotrajnog i vrlo zahtjevnog procesa testiranja Identyum platforme od strane compliance odjela Ferratum banke, koji je u konačnici rezultirao potpisivanjem ugovora o korištenju Identyum platforme za digitalni identitet. U slijedećoj fazi slijedi implementacija u produkcijsku okolinu Ferratum banke, čiji završetak se očekuje do kraja siječnja 2020. godine.

Moj e-račun ponovno dostupan, otvorena hajka na medije

Moj e-račun ponovno dostupan, otvorena hajka na medije

06.12.2019. komentiraj

Sustav Moj e-račun tvrtke Eltkronički računi ponovno je dostupan i funkcionalan, za ICTbusiness.info potvrdili su iz ove tvrtke. Kako ističu, tvrtka Elektronički računi 5.12. oko 12:30 sati zaprimila obavijest o problemima u isporuci računa s navodom da 21500 računa čeka isporuku na Centralnoj platformi. Prema informacijama iz MINGO-a,  mail koji se citira u članku bio je distribuiran informacijskim posrednicima kao podloga da mogu neposlane račune – uslijed nedostupnosti posrednika, a sukladno Pravilniku – poslati u papirnatom obliku. Ujedno je mail, zaprimljen 5.12. oko 12:30, sati bila i prva prijava problema prema nama zbog čega smo naravno bili iznenađeni jer smo u navedenom periodu zaprimali eRačune s Centralne platforme.