A1 Hrvatska dobitnik nagrade za najreprezentativniji projekt sustava sigurnosti

A1 Hrvatska dobitnik nagrade za najreprezentativniji projekt sustava sigurnosti

Foto: Fotolia

A1 Hrvatska je, u sklopu konferencije Hrvatski dani sigurnosti 2018., osvojila nagradu sigurnosti za implementaciju kompaktnih 3D čitača otisaka prstiju. A1 osvojio je nagradu na području sigurnosti u kategoriji „Najreprezentativniji projekt sustava sigurnosti“, a projekt je izveden u suradnji s tvrtkom Eccos inženjering d.o.o.

U sklopu projekta inkorporiranja najnovijih tehnologija za zaštitu kritične infrastrukture u čemu jezgru sustava tehničke zaštite čini Epsimax, A1 je prvi u svijetu implementirao kompaktne 3D čitače otisaka prstiju.

Unutar jedne sekunde, čitači beskontaktno skeniraju otiske s četiri prsta, jednostavnim prelaskom ruke iznad čitača. Ovakav sustav, namijenjen evidentiranju radnog vremena te ulasku i izlasku zaposlenika iz službenih A1 prostorija u kampusu omogućuje zaposlenicima još brži dolazak do radnog mjesta.

Nagradu je preuzeo Tomislav Brezovec, rukovoditelj korporativne sigurnosti A1 Hrvatska.

„Pružanje i plasiranje inovativnih digitalnih rješenja jedan je od glavnih prioriteta u A1 Hrvatska. Mogućnosti koje pruža beskontaktna biometrijska tehnologija u potpunosti odgovaraju zahtjevima ureda digitalnog doba.“, izjavio je prilikom preuzimanja Brezovec.

Još iz kategorije

Kreću prijave predavanja za WinDays Technology

Kreću prijave predavanja za WinDays Technology

21.01.2019. komentiraj

Konferencija WinDays19 Technology održat će se od srijede do petka, od 3. do 5. travnja, u Amadria Parku u Šibeniku, a sada kreću i prijave za predavanja te je sve otvoreno do kraja ovog mjeseca.

79 partnera iz 21 zemlje sredstvima EU-a razvija platformu za umjetnu inteligenciju

79 partnera iz 21 zemlje sredstvima EU-a razvija platformu za umjetnu inteligenciju

21.01.2019. komentiraj

Ovog mjeseca službeno kreće projekt AI4EU, a prvi sastanak partnera održava se sutra u Barceloni. Projektom se okuplja 79 vrhunskih istraživačkih instituta, MSP-ova i velikih poduzeća iz 21 zemlje u cilju stvaranja središta za resurse za umjetnu inteligenciju (UI), uključujući spremišta podataka, snažna računala, alate i algoritme.

MBA Croatia: Utjecaj IT-a na hrvatsko gospodarstvo

MBA Croatia: Utjecaj IT-a na hrvatsko gospodarstvo

21.01.2019. komentiraj

Podaci govore kako je ukupni prihod IT industrije dosegao 21 milijarda kuna prihoda, no bilo je potrebno čak 6 godina da ukupni prihod dosegne onaj iz 2008. godine, stoji u najnovijoj analizi HGK ali je očito kako je riječ o vrlo stabilnoj industriji. Zbog toga je udruga MBA Croatia za  prvo predavanje u 2019. odlučila napraviti na temu IT firmi u Hrvatskoj. Razloga ima više. Jedan je to što je ta tema izabrana među najzanimljivijima u anketi koju su naši gosti popunjavali u zadnjih par mjeseci, ističe predsjednik MBA Croatia Aco Momčilović i dodaje kako smatraju da je IT područje jako interesantno iz perspektive strategije i razvoja firmi – prvi gosti su iz tvrtki Infinum, Repsly i Ingemark.