12 „zapovjedi“ za Ubuntu Phone

12 „zapovjedi“ za Ubuntu Phone

Canonical, krovna organizacija koja nadgleda razvoj jedne od najpopularnijih distribucija Linux operacijskog sustava, nedavno je otvorila prijave za programere zainteresirane za razvoj dvanaest temeljnih aplikacija koje će se isporučivati s nadolazećim Ubuntu Phone operacijskim sustavom za mobilne telefone.

Aplikacije uključuju tri aplikacije za društvene mreže: Facebook, Twitter i YouTube, čitač za RSS kanale te ostale temeljne programe poput kalkulatora, aplikacije za upravljanje elektroničkom poštom, kalendara, sata s alarmom, upravitelja datotekama te kontrolne ljuske (terminal). Programeri koji su zainteresirani za razvoj mogu se prijaviti na MyBalsamiq online servis za grupni razvoj sučelja (www.balsamiq.com) na kojem se već radi na definiciji elemenata i općenitog izgleda sučelja aplikacija.

Iako će Ubuntu Phone u svojoj finalnoj inačici na tržište najvjerojatnije stići tek 2014. godine, prva razvojna inačica će svim zainteresiranim vlasnicima Galaxy Nexus mobilnih telefona biti dostupna za besplatno preuzimanje već ovog mjeseca.

Još iz kategorije

Nema više laktarenja za šankom, umjetna inteligencija prati red

Nema više laktarenja za šankom, umjetna inteligencija prati red

19.08.2019. komentiraj

Izlasci u noćne klubove i kafiće u kojima je velika gužva znaju biti poprilično stresni u trenucima kad pokušavate naručiti piće, ali konobari vas ne primjećuju ili se netko bezobrazan gura preko reda. Srećom, moderno doba staje na kraj i takvoj situaciji, a sve zahvaljujući umjetnoj inteligenciji!

Dell predstavlja novi portfelj Dell EMC PowerEdge servera s AMD EPYC procesorima druge generacije

Dell predstavlja novi portfelj Dell EMC PowerEdge servera s AMD EPYC procesorima druge generacije

10.08.2019. komentiraj

Dell Technologies ponudit će cjelovit portfelj Dell EMC PowerEdge servera s AMD EPYC procesorima druge generacije. Kroz optimizirani dizajn, novi Dell EMC PowerEdge poslužitelji u potpunosti će utjecati na AMD-ovu tehnologiju nove generacije procesora.

Canon i McAfee zajednički za sigurnost

Canon i McAfee zajednički za sigurnost

06.08.2019. komentiraj

Svjestan da je sigurnost glavni prioritet za svaku tvrtku, Canon se udružio sa stručnjacima za kibernetičku sigurnost - tvrtkom McAfee - kako bi korisnicima pružio zaštitu ne samo od postojećih, nego i od budućih sigurnosnih prijetnji.