12 „zapovjedi“ za Ubuntu Phone

12 „zapovjedi“ za Ubuntu Phone

Canonical, krovna organizacija koja nadgleda razvoj jedne od najpopularnijih distribucija Linux operacijskog sustava, nedavno je otvorila prijave za programere zainteresirane za razvoj dvanaest temeljnih aplikacija koje će se isporučivati s nadolazećim Ubuntu Phone operacijskim sustavom za mobilne telefone.

Aplikacije uključuju tri aplikacije za društvene mreže: Facebook, Twitter i YouTube, čitač za RSS kanale te ostale temeljne programe poput kalkulatora, aplikacije za upravljanje elektroničkom poštom, kalendara, sata s alarmom, upravitelja datotekama te kontrolne ljuske (terminal). Programeri koji su zainteresirani za razvoj mogu se prijaviti na MyBalsamiq online servis za grupni razvoj sučelja (www.balsamiq.com) na kojem se već radi na definiciji elemenata i općenitog izgleda sučelja aplikacija.

Iako će Ubuntu Phone u svojoj finalnoj inačici na tržište najvjerojatnije stići tek 2014. godine, prva razvojna inačica će svim zainteresiranim vlasnicima Galaxy Nexus mobilnih telefona biti dostupna za besplatno preuzimanje već ovog mjeseca.

Još iz kategorije

N-able predstavlja N-sight RMM – sve-u-jednom platformu za davatelje upravljanih usluga

N-able predstavlja N-sight RMM – sve-u-jednom platformu za davatelje upravljanih usluga

10.08.2022.

N-able je predstavio svoje novo rješenje N-able N-sight RMM, cjelovito rješenje za rastuće davatelje upravljanih usluga (MSP), s vodećim mogućnostima proizvoda u industriji,tvrde u kompaniji dodaju da povezujuću N-ableov nagrađivani RMM (Remote Monitoring and Management) sustav temeljen na oblaku - N-able Take Control za daljinsku podršku i MSP Manager za automatizaciju profesionalnih usluga - N-sight olakšava davateljima upravljanih usluga da brzo započnu i učinkovito skaliraju po vrlo konkurentnoj cijeni.

Digitalizirajte svoje poslovanje uz A1 Hrvatska

Digitalizirajte svoje poslovanje uz A1 Hrvatska

04.08.2022.

Malim i srednjim poduzetnicima na raspolaganju će uskoro biti bespovratna sredstva za unaprjeđenje digitalnih vještina, digitalnu transformaciju, digitalni marketing, razvoj kibernetičke otpornosti te razvoj ili primjenu složenih digitalnih proizvoda i usluga.

Novi projekt Porschea u segmentu električnih bicikala

Novi projekt Porschea u segmentu električnih bicikala

03.08.2022.

Porsche eBike Performance sa sjedištem u Ottobrunnu u blizini Münchena razvijat će električne pogonske sustave za vozila na dva kotača. To uključuje motore, baterije i potrebnu softversku arhitekturu za rješenja povezivanja.