ZTE lansirao svoj prvi cybersigurnosni laboratorij u Europi

ZTE lansirao svoj prvi cybersigurnosni laboratorij u Europi

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Kineski ZTE jedna je od najvećih žrtava politike Donalda Trumpa o zabrani poslovanja na području Sjedinjenih Američkih Država, ali to kompaniju ne sprečava da posluje u Europi, što potvrđuje pokretanje prvog laboratorija za kibernetičku sigurnost na Starom kontinentu.

Nalazit će se u Rimu i pomagat će u borbi sa cyber prijetnjama, kriminalom i svime što narušava kvalitetu boravka u online prostoru, bilo pojedincima, bilo manjim, srednjim i većim organizacijama svih tipova. Ujedno, na ovaj način ZTE se trudi promovirati transparentnost i povjerenje sa svim akterima na tržištu, ponajprije onima koje znamo pod pojmom "third party". Čak i slogan ide u tom smjeru, a glasi "Sigurnost u DNK, povjerenje kroz transparentnost" (Security in DNA, Trust through Transparency).

Cilj nije omogućiti sigurnost samo kompanijama u Europi već diljem svijeta, a tiče se usluga, proizvoda, pregleda kodova, mobilnih mreža četvrte i pete generacije, provjeru dokumenata, testiranje crnih kutija... Ukratko, ZTE se obvezao omogućiti sigurnost na praktički svakom području i ima mogućnosti to činiti više nego dobro.

"Ovaj laboratorij je platforma za industriju, otvorena i kooperativna", naglasio je Zhong Hong, ZTE-ov direktor za sigurnost pa nadodao:

"Plan nam je ispuniti ciljeve kroz tri koraka. Prvi, poštovati pravila i kriterije kibernetičke sigurnosti, regulacije, standarde u industriji kao i postojeća pravila licenciranja. Drugi, imati otvoren dijalog kako bismo potaknuli transparentnost i uspostavili suradnju s korisnicima, ali i regulatornim agencijama. Treći, održavati otvorenu suradnju kako bismo doprinijeli standardizaciji kibernetičke sigurnosti."

Kako bi rezultati bilo još i bolji, ZTE se obvezao surađivati u svakom pogledu s najboljim organizacijama na području sigurnosti, kako bi zajedno napravili što bolji posao i omogućili kibernetičku sigurnost najviše razine.

Još iz kategorije

Uz efikasan javni sektor i dobar obrazovni sustav poduzetništvo zajednici može dati još više

Uz efikasan javni sektor i dobar obrazovni sustav poduzetništvo zajednici može dati još više

14.09.2019. komentiraj

Javni sektor i obrazovni sustav trebaju biti zdrav temelj za razvoj poduzetništva. Složili su se oko toga govornici na drugom dijelu jučerašnje konferencije Poduzetnički mindset. Istaknuli su kako birokracija treba biti brza i efikasna, a prosvjeta stvarati buduće poduzetnike i djelatnike za poduzeća budućnosti.

Dugotrajan rast maloprodajnog prometa u EU

Dugotrajan rast maloprodajnog prometa u EU

14.09.2019. komentiraj

Prema podatcima statističkog ureda Eurostat, u srpnju 2019. godine maloprodajni je promet EU (obuhvaća poduzetnike kojima je pretežita djelatnost registrirana u odjeljku G47 – trgovina na malo, osim trgovine motornim vozilima i motociklima) realno bio, prema kalendarski prilagođenim podatcima, 2,6% (u Hrvatskoj 3,5%) veći u odnosu na isti mjesec 2018. godine. Srpanjskim je rastom prometa na razini EU nastavljen uzlazni trend, koji kontinuirano traje od srpnja 2013. godine. U Hrvatskoj se od rujna 2014. godine bilježi diskontinuirani trend realnoga rasta prometa u trgovini na malo, tj. otad su zabilježena samo četiri pada i jedna stagnacija prometa. Pritom su tri od spomenuta četiri godišnja pada (ožujak 2015. -0,7%, lipanj 2016. -0,5%, studeni 2016. -0,2% i svibanj 2019. -1,4%) bili vrlo spore dinamike.

Riješene nesuglasice u OSC-u

Riješene nesuglasice u OSC-u

13.09.2019. komentiraj

Ovog smo tjedna izvijestili o događajima unutar udruge Osijek Software City uoči i nakon konferencije KulenDayz. Cijela je priča dobila zadovoljavajući završetak, odnosno nisu se dogodili veći potresi, a nadamo se da problema neće biti ni u budućnosti.