ZTE i Microsoft postigli sporazum oko licenci za Android

ZTE i Microsoft postigli sporazum oko licenci za Android

ZTE i Microsoft postigli su sporazum oko licenci za tehnologije Microsofta koje se koriste na Android i Chrome operativnim sustavima. Microsoft je potpisao sporazume oko licenciranja s više od 20 drugih proizvođača, uključujući HTC, Samsung i LG.

Microsoft tvrdi da 80 posto prodanih Android uređaja u Americi, te većina prodanih u svijetu koristi neke od njihovih licenci za tehnologije. No, još uvijek postoje tvrtke, od kojih je najpoznatija Googleova Motorola Mobility, koje još nisu postigle sporazum s Microsoftom.

Potpredsjednik i zamjenik glavnog savjetnika u Microsoftu Horacio Gutierrez izjavio je da nastoje postići sporazume i s ostalim tvrtaka, ali do sada te tvrtke nisu bile voljne riješiti pitanja oko licenciranja.

Još nisu poznati detalji sporazuma, ali prema ranijim sporazumima pretpostavljamo da   tvrtke plaćaju tantijeme za svaki prodani smartphone i tablet uređaj. Također je moguće da su tvrtke potpisale cross-licence ugovor poput onog potpisanog između HTC-a i Apple-a.

Još iz kategorije

Ericsson nastavio rast

Ericsson nastavio rast

25.01.2020. komentiraj

Prema financijskim pokazateljima Ericsson je zabilježio rast prodaje na 6,3 milijarde eura što kada se prodaja prilagodi za usporedne stavke i tečaj porasla je 1%. Smanjenje u Sjevernoj Americi nadoknađeno je rastom na ostalim tržištima, prvenstveno na Srednjem istoku i u Sjevernoj Aziji. Objavljena prodaja porasla je 4%.

PC gameri sve više odustaju od Intela i okreću se AMD-u

PC gameri sve više odustaju od Intela i okreću se AMD-u

24.01.2020. komentiraj

Intel posljednjih godinu do dvije muku muči na tržištu kojim je nekad dominirao jer AMD ubire svoj udio gdje god stigne, pa tako i među gamerima koji u povećoj mjeri izabiru upravo njegove proizvode. Konkretno, 41 posto PC gamera okrenulo se AMD-u i stigao je trenutak da se Intel zabrine.

Settle se širi po Hrvatskoj

Settle se širi po Hrvatskoj

22.01.2020. komentiraj

Norveška tvrtka Auka, autori aplikacije za mobilno plaćanje Settle, i vodeći ponuđač rješenja za plaćanje u ugostiteljstvu u Hrvatskoj, tvrtka Remaris, potpisali su sporazum o distribucijskom i tehnološkom partnerstvu kojim je svim korisnicima Remarisova sustava omogućeno da potencijalno i u svojem ugostiteljskom objektu – kafiću, restoranu, bistrou – počnu prihvaćati Settle kao način plaćanja.