ZTE i Microsoft postigli sporazum oko licenci za Android

ZTE i Microsoft postigli sporazum oko licenci za Android

ZTE i Microsoft postigli su sporazum oko licenci za tehnologije Microsofta koje se koriste na Android i Chrome operativnim sustavima. Microsoft je potpisao sporazume oko licenciranja s više od 20 drugih proizvođača, uključujući HTC, Samsung i LG.

Microsoft tvrdi da 80 posto prodanih Android uređaja u Americi, te većina prodanih u svijetu koristi neke od njihovih licenci za tehnologije. No, još uvijek postoje tvrtke, od kojih je najpoznatija Googleova Motorola Mobility, koje još nisu postigle sporazum s Microsoftom.

Potpredsjednik i zamjenik glavnog savjetnika u Microsoftu Horacio Gutierrez izjavio je da nastoje postići sporazume i s ostalim tvrtaka, ali do sada te tvrtke nisu bile voljne riješiti pitanja oko licenciranja.

Još nisu poznati detalji sporazuma, ali prema ranijim sporazumima pretpostavljamo da   tvrtke plaćaju tantijeme za svaki prodani smartphone i tablet uređaj. Također je moguće da su tvrtke potpisale cross-licence ugovor poput onog potpisanog između HTC-a i Apple-a.

Još iz kategorije

Payten kupio Gastrobit

Payten kupio Gastrobit

10.08.2020. komentiraj

Tvrtka Payten kupila je 100 postotni udio u Gastrobit Grc Grupi koja se bavi proizvodnjom softverskih rješenja za ugostiteljstvo, trgovinu i financije. Akvizicija je potvrda Paytenove strategije razvoja da tvrtkama iz niza uslužnih grana ponudi najbolja cjelovita tehnološka rješenja u području plaćanja.

Javne nabave u srpnju vrijedne 285 milijuna kuna

Javne nabave u srpnju vrijedne 285 milijuna kuna

10.08.2020. komentiraj

Najnoviji podaci o IT javnim nabavama govore kako je u srpnju ove godine ugovorena vrijednost dosegla 285,04 milijuna kuna, dok je procijenjena vrijednost tih ugovora 300,98 milijuna kuna, govore podaci Tenderi.hr. Prema njihovim podacima najveći ugovaratelj u srpnju bio je APIS IT sa 119,11 milijuna kuna, slijedi na drugom mjestu InfoDom s 22,72 milijuna kuna, a na trećem mjestu je Comping s 22,18 milijuna kuna. Među dobitnicima u srpnju su među prvih pet još i King ICT s 15,11 milijuna kuna, a na petom mjestu je In2 s tek nešto manje od 8 milijuna kuna.

Novi Schneiderov inovacijski centar ovog puta u istočnoj Europi

Novi Schneiderov inovacijski centar ovog puta u istočnoj Europi

08.08.2020. komentiraj

Schneider Electric  otvorio je svoj prvi centar za inovacije u istočnoj Europi, koji je spreman primiti posjetitelje iz svih zemalja regije i šire, ne samo fizičkom posjetom već i virtualno. Inovacijski centar posjeduje pokazni prostor u kojem posjetitelji mogu „uživo“ doživjeti IoT tehnologije, ne samo Schneider Electrica već i ostalih kompanija, objedinjene na otvorenoj IoT i cybersecure platformi EcoStruxure. Nova, pokazna Pametna tvornica nalazi se u Plovdivu u Bugarskoj.