ZTE i Microsoft postigli sporazum oko licenci za Android

ZTE i Microsoft postigli sporazum oko licenci za Android

ZTE i Microsoft postigli su sporazum oko licenci za tehnologije Microsofta koje se koriste na Android i Chrome operativnim sustavima. Microsoft je potpisao sporazume oko licenciranja s više od 20 drugih proizvođača, uključujući HTC, Samsung i LG.

Microsoft tvrdi da 80 posto prodanih Android uređaja u Americi, te većina prodanih u svijetu koristi neke od njihovih licenci za tehnologije. No, još uvijek postoje tvrtke, od kojih je najpoznatija Googleova Motorola Mobility, koje još nisu postigle sporazum s Microsoftom.

Potpredsjednik i zamjenik glavnog savjetnika u Microsoftu Horacio Gutierrez izjavio je da nastoje postići sporazume i s ostalim tvrtaka, ali do sada te tvrtke nisu bile voljne riješiti pitanja oko licenciranja.

Još nisu poznati detalji sporazuma, ali prema ranijim sporazumima pretpostavljamo da   tvrtke plaćaju tantijeme za svaki prodani smartphone i tablet uređaj. Također je moguće da su tvrtke potpisale cross-licence ugovor poput onog potpisanog između HTC-a i Apple-a.

Još iz kategorije

Tisak uvodi Aircash u svoje poslovanje

Tisak uvodi Aircash u svoje poslovanje

06.12.2019. komentiraj

Prepoznali smo potencijal Aircash usluge, zbog niza mogućnosti koje nudi, te smatramo kako će se naši kupci uvjeriti u isto, ističe za ICTbusiness.info Hrvoje Herceg, pomoćnik rukovoditelja informacijskih tehnologija u Tisku i dodaje kako će širiti portfelj usluga koje prate napredne tehnologije.

Njemačka nezaobilazan partner hrvatskim tvrtkama

Njemačka nezaobilazan partner hrvatskim tvrtkama

06.12.2019. komentiraj

„Njemačka je naš najveći inozemni partner i treći investitor u Hrvatsku, no moramo ozbiljno poraditi na robnom deficitu kojeg imamo s tom zemljom“, rekao je potpredsjednik HGK za međunarodne poslove i EU Ivan Barbarić na stručnom skupu Njemačka kao poslovna destinacija, koji je održan u Zagrebu u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore.

Novih 54 milijuna kuna za ICT projekte

Novih 54 milijuna kuna za ICT projekte

06.12.2019. komentiraj

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat dodijelio je danas 168 Odluka o financiranju u sklopu Poziva „Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP kroz informacijske i komunikacijske tehnologije (IKT – faza II)“, ukupne vrijednosti dodijeljene potpore 54 milijuna kuna. Do sada su u sklopu IKT 2 Poziva donesene 679 Odluke o financiranju ukupne vrijednosti dodijeljene potpore 256 milijuna kuna.