Zoom postavlja svoju platformu na Oracle Cloud

Zoom postavlja svoju platformu na Oracle Cloud

Foto: Zoom

Oracle se pohvalio da je započeo partnerstvo s Zoom Video Communications, čija je platforma u samo četiri mjeseca od deset milijuna aktivnih korisnika stigla do njih više od 300 milijuna.

Naravno, to ne bi uspjelo bez inovativnosti, kreativnosti, originalnosti i kvalitete, što korisnici prepoznaju. Samim time, prepoznali su to investitori, ali i brojne velike kompanije koje kopiraju Zoom. Ili, kao Oracle, traže načine kako sklopiti partnerstvo na nekoj od razina.

Dakle, od utorka 28. travnja, Oracle će biti ključni poslužitelj cloud infrastrukture za Zoom. Koji se dosad oslanjao ponajprije na Amazon Web Services (AWS) i Microsoft Azure. Samo partnerstvo dogovaralo se punih šest tjedana, koliko su trajala testiranja, integracija i općenito pregled kompletnog mogućeg poslovanja dviju kompanija.

"Morali smo uvelike povećati kapacitet naših usluga jer suočili smo se s porastom broja korisnika koji nismo planirali ni prognozirali ni u najoptimističnijim analizama. Zato partnerstvo s Oracleom vidimo kao veliki dobitak za nas", istaknuo je izvršni direktor Zooma Eric Yuan.

Iz Oraclea se nisu posebno oglašavali na ovu temu, osim da su u kompaniji ponosni što imaju priliku raditi s tako potentnim klijentom. Niti je objavljeno koliko će cijeli zajedničko posao biti vrijedan. No, zna se da Zoom trenutno transferira bazu u Oracle Cloud Infrastructure i zna se da je riječ o sedam petabajta, što je ekvivalent prikazivanju HD video sadržaja u trajanju od 93 godine.

Također, ono na čemu Zoom trenutno radi paralelno s raznim novitetima za platformu i integracijom cloud infrastrukture, jesu sigurnosna rješenja. U njih se premalo ulagalo posljednjih mjeseci i godina pa zaostaju, što se prepoznalo kroz neke propuste. No, Yuan je obećao poboljšanja i ona stižu do 1. srpnja najkasnije. Odnosno, 90 dana, koliko je obećano da će trebati za njihovu implementaciju.

Još iz kategorije

Huawei dosad prodao preko 15 milijuna 5G mobitela

Huawei dosad prodao preko 15 milijuna 5G mobitela

31.05.2020. komentiraj

Huawei se pohvalio iznimnim rezultatom, vezanima za tržište pametnih telefona i tehnologiju mobilnih mreža pete generacije (5G). Naime, tijekom 2019. i prva tri mjeseca, isporučio je više od 15 milijuna 5G pametnih telefona!

Shift dev konferencija odgođena za sredinu rujna, a do tada – shift (na) remote

Shift dev konferencija odgođena za sredinu rujna, a do tada – shift (na) remote

29.05.2020. komentiraj

Deveto izdanje konferencije Shift Dev koje se trebalo održati u lipnju, odgađa se za 14. i 15. rujna zbog globalne situacije s koronavirusom. Organizatori najveće developerske konferencije u regiji za rujan planiraju standardno sjajan Shift Dev uživo, na impozantnoj pozornici splitskog HNK. Sve kupljene ulaznice za Shift Dev u lipnju vrijede za novi rujanski termin konferencije.

Tehnološke inovacije su ključne za održivost

Tehnološke inovacije su ključne za održivost

29.05.2020. komentiraj

Najnoviji Ericssonov ConsumerLab izvještaj otkriva nove uvide u stavove korisnika o izazovima održivosti te o potencijalu tehnologije kao podrške u povećavanju vlastitog pozitivnog učinka. Utemeljen na studiji provedenoj na 12.000 korisnika interneta iz cijelog svijeta, izvještaj otkriva trenutačne korisničke stavove o okolišno održivim stilovima života.