Zašto startupi preferiraju Python

Zašto startupi preferiraju Python

Foto: DepositPhotos

Programski jezik Python već je iznimno popularan, ali ujedno je i najbrže rastući na tržištu jer ga developeri itekako preferiraju, posebno kad su dio nekog od startupa. Nije to ništa čudno, radi se o vrlo jednostavnom i korisnom programskom jeziku, što mu je i omogućilo ponosnu brojku od 40 milijuna developera koji se njime služe diljem svijeta.

Ali, zašto je Python baš toliko koristan za startupe? Postoji više odgovora i ponudit ćemo ih u nastavku teksta te možda pomoći nekome da se odluči upravo za ovaj programski jezik u svom radu.

1. Prijateljski nastrojen

Python ima jednostavnu sintakstu, iznimno je čitljiv i samim time početnicima idealan. Ovaj programski jezik može gotovo sve, a pomaže i činjenica što ima ugrađen poseban rječnik strukture podataka (eng., dictionary data structure). S njime se radi na web aplikacijama, korisničkim sučeljima, analizi podataka, statistici...

2. Brzina i produktivnost

S obzirom da Python ima dizajn koji je orijentiran oko samog objekta, omogućava bolju kontrolu procesa i bolju integraciju, što povećava produktivnost, ali i brzinu samog rada. Samim time se preferira i za rad na kompleksnim mrežnim aplikacijama.

3. Pomaže suočiti se s kompleksnim zadaćama

Većina startupa bazirano je na webu, a s obzirom da Python nudi integraciju s raznim sustavima, skraćuje vrijeme i direktno pomaže u rješavanju kompleksnih zadaća. Uz sve, Python nudi skalabilnost, koja je bitna za širenje poslovanja u budućnosti.

4. Mali timovi su dovoljni

Lako je sačuvati rad ili dokumentirati sami koncept u nastajanju te se okretati novim idejama ukoliko se čini da prvotna neće moći biti izvedena kako je zamišljeno. Idealno za manje timove, koji mogu na ovaj način istovremeno raditi na više stvari odjednom i biti bezbrižniji.

5. Prilika za bržu zaradu

Vrijeme je novac, s obzirom da je Python brz, nudi priliku za bržu zaradu.

6. Podrška

Na vrhunskoj je razini i to je ono što developeri ističu kad rade s Pythonom i naiđu na neki od tehničkih problema.

7. Lakše kreiranje prototipa poslovanja

Uz Python je lakše raditi preko već postojećeg rada, a s obzirom da već ima postojeći prototip kako startup treba funkcionirati, lakše je početi. Osim ako ne želite ići potpuno svojim putem. Ali, u današnjem svijetu najbitnije je što prije podići startup na noge, a Python nudi uistinu idealnu priliku za to, čak i onima s manje iskustva.

Još iz kategorije

Ericsson Nikola Tesla nagrađen na Bledu za WaterQ projekt

Ericsson Nikola Tesla nagrađen na Bledu za WaterQ projekt

17.06.2018. komentiraj

Međunarodni Bledski festival vode još jednom se pokazao kao odlična platforma za povezivanje različitih javnih i privatnih organizacija te stručnjaka vezanih uz tematiku očuvanja i održivog korištenja voda. Dodjela nagrada u kategorijama korporativnih, nacionalnih i pojedinačnih projekata, među kojima je nagrada za velike tvrtke pripala Ericssonu Nikoli Tesli, otkrila je najbolje inovacije i prakse u vezi vode te projekte koje bi trebalo slijediti.

Nova generacija obiteljskih tvrtki

Nova generacija obiteljskih tvrtki

17.06.2018. komentiraj

Prema novom istraživanju Centra za obiteljske tvrtke u Deloitteu: Nova generacija voditelja obiteljskih tvrtki – istraživanje poslovnih ekosustava, brojne obiteljske tvrtke koje žele napredovati u današnjem dinamičnom, složenom poslovnom okruženju moraju pomno razmotriti vrste poslovnih odnosa koji mogu proizvesti dodanu vrijednost.

Hrvatski poslodavci optimistični glede zapošljavanja u trećem kvartalu 2018.

Hrvatski poslodavci optimistični glede zapošljavanja u trećem kvartalu 2018.

15.06.2018. komentiraj

Čini se kako će oni koji traže posao u Hrvatskoj uskoro dobiti priliku pronaći novi posao. Ako je suditi po istraživanju tvrtke ManpowerGroup o prognozama zapošljavanja, koje je u Hrvatskoj provedeno po drugi put, možemo očekivati dosta aktivno tržište rada u sljedeća tri mjeseca.