Zarada Tumblra pod pritiskom

Zarada Tumblra pod pritiskom

Mikroblogerska platforma i web društvena stranica - Tumblr danas stoji uz bok najvećim web-elitama u broju korisnika, ali 6 godina star blogerski medij ipak daleko zaostaje iza Facebooka i Twittera u pogledu zarade. Kompanija je to pokušala promijeniti u prethodnih šest mjeseci te se postepeno okrenula agresivnijoj strategiji kako bi privukla oglašivače.

Vođen tim ciljem, Tumblr je prije mjesec dana objavio oglase na svojim mobilnim aplikacijama. Korisnici koji pristupe aplikaciji na svojim iOS ili Android uređajima imati će priliku vidjeti oglase dok pregledavaju početnu stranicu Tumblra. Oglasi su prilagođeni verziji Tumblr Radara i organizirani u jedinice poput onih na Twitteru ili Facebooku.

David Karp ističe kako je strategija Tumblra ipak drugačija od one koju prakticiraju velike društvene mreže koje pokušavaju kopirati Googleov oglašivački put – doslovno bacanje oglasa na stranicu s linkovima na koje korisnici moraju klikati. Za razliku od toga, Karp želi pružiti slobodu oglašivačima da naprave oglase koji će “osvajati nagrade”, a smatra kako upravo takvo oglašavanje nije prisutno na internetu danas, te zaključuje kako je danas gotovo nemoguće napraviti takav oglas koji će itko zapamtiti na Twitteru ili Facebooku.

Priznaje kako je oglašavanje ostalo i dalje jedno od najvećih izazova s kojima se Tumblr susreće u posljednje vrijeme, ali da vidi napredak u tom segmentu , te je dao naslutiti kako se upravo neki od najvećih oglašivača upravo okreću Tumblru.

Još iz kategorije

Ericsson nastavio rast

Ericsson nastavio rast

25.01.2020. komentiraj

Prema financijskim pokazateljima Ericsson je zabilježio rast prodaje na 6,3 milijarde eura što kada se prodaja prilagodi za usporedne stavke i tečaj porasla je 1%. Smanjenje u Sjevernoj Americi nadoknađeno je rastom na ostalim tržištima, prvenstveno na Srednjem istoku i u Sjevernoj Aziji. Objavljena prodaja porasla je 4%.

PC gameri sve više odustaju od Intela i okreću se AMD-u

PC gameri sve više odustaju od Intela i okreću se AMD-u

24.01.2020. komentiraj

Intel posljednjih godinu do dvije muku muči na tržištu kojim je nekad dominirao jer AMD ubire svoj udio gdje god stigne, pa tako i među gamerima koji u povećoj mjeri izabiru upravo njegove proizvode. Konkretno, 41 posto PC gamera okrenulo se AMD-u i stigao je trenutak da se Intel zabrine.

Settle se širi po Hrvatskoj

Settle se širi po Hrvatskoj

22.01.2020. komentiraj

Norveška tvrtka Auka, autori aplikacije za mobilno plaćanje Settle, i vodeći ponuđač rješenja za plaćanje u ugostiteljstvu u Hrvatskoj, tvrtka Remaris, potpisali su sporazum o distribucijskom i tehnološkom partnerstvu kojim je svim korisnicima Remarisova sustava omogućeno da potencijalno i u svojem ugostiteljskom objektu – kafiću, restoranu, bistrou – počnu prihvaćati Settle kao način plaćanja.