Zarada Tumblra pod pritiskom

Zarada Tumblra pod pritiskom

Mikroblogerska platforma i web društvena stranica - Tumblr danas stoji uz bok najvećim web-elitama u broju korisnika, ali 6 godina star blogerski medij ipak daleko zaostaje iza Facebooka i Twittera u pogledu zarade. Kompanija je to pokušala promijeniti u prethodnih šest mjeseci te se postepeno okrenula agresivnijoj strategiji kako bi privukla oglašivače.

Vođen tim ciljem, Tumblr je prije mjesec dana objavio oglase na svojim mobilnim aplikacijama. Korisnici koji pristupe aplikaciji na svojim iOS ili Android uređajima imati će priliku vidjeti oglase dok pregledavaju početnu stranicu Tumblra. Oglasi su prilagođeni verziji Tumblr Radara i organizirani u jedinice poput onih na Twitteru ili Facebooku.

David Karp ističe kako je strategija Tumblra ipak drugačija od one koju prakticiraju velike društvene mreže koje pokušavaju kopirati Googleov oglašivački put – doslovno bacanje oglasa na stranicu s linkovima na koje korisnici moraju klikati. Za razliku od toga, Karp želi pružiti slobodu oglašivačima da naprave oglase koji će “osvajati nagrade”, a smatra kako upravo takvo oglašavanje nije prisutno na internetu danas, te zaključuje kako je danas gotovo nemoguće napraviti takav oglas koji će itko zapamtiti na Twitteru ili Facebooku.

Priznaje kako je oglašavanje ostalo i dalje jedno od najvećih izazova s kojima se Tumblr susreće u posljednje vrijeme, ali da vidi napredak u tom segmentu , te je dao naslutiti kako se upravo neki od najvećih oglašivača upravo okreću Tumblru.

Još iz kategorije

Tisak uvodi Aircash u svoje poslovanje

Tisak uvodi Aircash u svoje poslovanje

06.12.2019. komentiraj

Prepoznali smo potencijal Aircash usluge, zbog niza mogućnosti koje nudi, te smatramo kako će se naši kupci uvjeriti u isto, ističe za ICTbusiness.info Hrvoje Herceg, pomoćnik rukovoditelja informacijskih tehnologija u Tisku i dodaje kako će širiti portfelj usluga koje prate napredne tehnologije.

Njemačka nezaobilazan partner hrvatskim tvrtkama

Njemačka nezaobilazan partner hrvatskim tvrtkama

06.12.2019. komentiraj

„Njemačka je naš najveći inozemni partner i treći investitor u Hrvatsku, no moramo ozbiljno poraditi na robnom deficitu kojeg imamo s tom zemljom“, rekao je potpredsjednik HGK za međunarodne poslove i EU Ivan Barbarić na stručnom skupu Njemačka kao poslovna destinacija, koji je održan u Zagrebu u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore.

Novih 54 milijuna kuna za ICT projekte

Novih 54 milijuna kuna za ICT projekte

06.12.2019. komentiraj

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat dodijelio je danas 168 Odluka o financiranju u sklopu Poziva „Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP kroz informacijske i komunikacijske tehnologije (IKT – faza II)“, ukupne vrijednosti dodijeljene potpore 54 milijuna kuna. Do sada su u sklopu IKT 2 Poziva donesene 679 Odluke o financiranju ukupne vrijednosti dodijeljene potpore 256 milijuna kuna.