Zarada Tumblra pod pritiskom

Zarada Tumblra pod pritiskom

Mikroblogerska platforma i web društvena stranica - Tumblr danas stoji uz bok najvećim web-elitama u broju korisnika, ali 6 godina star blogerski medij ipak daleko zaostaje iza Facebooka i Twittera u pogledu zarade. Kompanija je to pokušala promijeniti u prethodnih šest mjeseci te se postepeno okrenula agresivnijoj strategiji kako bi privukla oglašivače.

Vođen tim ciljem, Tumblr je prije mjesec dana objavio oglase na svojim mobilnim aplikacijama. Korisnici koji pristupe aplikaciji na svojim iOS ili Android uređajima imati će priliku vidjeti oglase dok pregledavaju početnu stranicu Tumblra. Oglasi su prilagođeni verziji Tumblr Radara i organizirani u jedinice poput onih na Twitteru ili Facebooku.

David Karp ističe kako je strategija Tumblra ipak drugačija od one koju prakticiraju velike društvene mreže koje pokušavaju kopirati Googleov oglašivački put – doslovno bacanje oglasa na stranicu s linkovima na koje korisnici moraju klikati. Za razliku od toga, Karp želi pružiti slobodu oglašivačima da naprave oglase koji će “osvajati nagrade”, a smatra kako upravo takvo oglašavanje nije prisutno na internetu danas, te zaključuje kako je danas gotovo nemoguće napraviti takav oglas koji će itko zapamtiti na Twitteru ili Facebooku.

Priznaje kako je oglašavanje ostalo i dalje jedno od najvećih izazova s kojima se Tumblr susreće u posljednje vrijeme, ali da vidi napredak u tom segmentu , te je dao naslutiti kako se upravo neki od najvećih oglašivača upravo okreću Tumblru.

Još iz kategorije

Zbog pandemije potrošači manje skloni novim tehnologijama

Zbog pandemije potrošači manje skloni novim tehnologijama

21.01.2021. komentiraj

Nesigurnost i financijske brige prouzročene pandemijom bolesti COVID-19 i dalje utječu na mobilnost potrošača i globalni automobilski sektor. Deloitte već dulje od desetljeća ispituje ponašanje kupaca automobila i trendove koji se na njih odnose, a koji utječu na globalni ekosustav automobilske industrije. Ovogodišnje je izvješće naslovljeno „Globalno ispitivanje stavova kupaca automobila u 2021. godini” obuhvatilo niz problema koji su se odrazili na globalni automobilski sektor, uključujući utjecaj pandemije na mišljenja potrošača, razvoj naprednih tehnologija i digitalne platforme za maloprodaju automobila.

IDC: Tržište rabljenih pametnih telefona u znatnom porastu

IDC: Tržište rabljenih pametnih telefona u znatnom porastu

20.01.2021. komentiraj

Tržište pametnih telefona raste iz godine u godinu, ali nekih znatnijih napredaka na području samih uređaja nema. Istina jest, ljepši su, možda kvalitetniji i donekle brži, uz pokoji zgodni dodatak, ali većih razlika uistinu nema.

IN2 Grupa povećala dobit 20 posto u 2020. godini i nastavila s ulaganjima

IN2 Grupa povećala dobit 20 posto u 2020. godini i nastavila s ulaganjima

18.01.2021. komentiraj

Prošla krizna godina koja će po mnogočemu ostati upamćena bila je za IN2 Grupu jako dobra, ističe za ICTbusiness.info Katarina Šiber Makar, Senior Vice President for Business Development u CSI Inc, članica Nadzornog odbora u IN2 Grupi i članica Izvršnog odbora u Halcom-u.