Za pametne satove 2013. ključna godina

Za pametne satove 2013. ključna godina

Pojava pametnih ručnih satova sve više uzima zamah, te prema istraživanju kompanije ABI Research ovo bi mogla biti ključna godina za njihovo pojavljivanje na tržištu. Predviđa se da će u 2013 godini biti isporučeno 1,2 milijuna uređaja.

Glomaznost, ne baš lijep dizajn, nefunkcionalnost ili slab vijek trajanja baterije bili su glavni problemi prethodne generacije pametnih satova. Međutim, pojavom Bluetooth 4.0 otvorile su se nove mogućnosti , čime se omogućuje učinkovitije korištenje baterije.

ABI je pametne satove podijelio u četiri kategorije, obavijesni, glasovni, hibridni i potpuno neovisni pametni satovi. U kategoriju obavijesnih spadaju MetaWatch i Cookoo pametni satovi, koji imaju mogućnost obavještavanja o dolaznim pozivima, porukama i ostalim obavijestima.

Glasovni satovi omogućuju korisnicima uspostavljanje poziva te izdavanje nekih glasovnih naredbi putem uređaja kao što je Martian pametni sat.

U zadnju kategoriju spadaju satovi s vlastitim operacijskim sustavom poput I'm Watch sata , te vrlo predvidljivi Apple iWatch i Samsungov Galaxy Altius .

Kako u zadnje vrijeme sve češće u kuloarima izlaze priče o pametnim satovima, možemo biti sigurni da ćemo o ovim novim pametnim uređajima sve više slušati u narednim mjesecima.

Još iz kategorije

Ericsson nastavio rast

Ericsson nastavio rast

25.01.2020. komentiraj

Prema financijskim pokazateljima Ericsson je zabilježio rast prodaje na 6,3 milijarde eura što kada se prodaja prilagodi za usporedne stavke i tečaj porasla je 1%. Smanjenje u Sjevernoj Americi nadoknađeno je rastom na ostalim tržištima, prvenstveno na Srednjem istoku i u Sjevernoj Aziji. Objavljena prodaja porasla je 4%.

PC gameri sve više odustaju od Intela i okreću se AMD-u

PC gameri sve više odustaju od Intela i okreću se AMD-u

24.01.2020. komentiraj

Intel posljednjih godinu do dvije muku muči na tržištu kojim je nekad dominirao jer AMD ubire svoj udio gdje god stigne, pa tako i među gamerima koji u povećoj mjeri izabiru upravo njegove proizvode. Konkretno, 41 posto PC gamera okrenulo se AMD-u i stigao je trenutak da se Intel zabrine.

Settle se širi po Hrvatskoj

Settle se širi po Hrvatskoj

22.01.2020. komentiraj

Norveška tvrtka Auka, autori aplikacije za mobilno plaćanje Settle, i vodeći ponuđač rješenja za plaćanje u ugostiteljstvu u Hrvatskoj, tvrtka Remaris, potpisali su sporazum o distribucijskom i tehnološkom partnerstvu kojim je svim korisnicima Remarisova sustava omogućeno da potencijalno i u svojem ugostiteljskom objektu – kafiću, restoranu, bistrou – počnu prihvaćati Settle kao način plaćanja.