Za pametne satove 2013. ključna godina

Za pametne satove 2013. ključna godina

Pojava pametnih ručnih satova sve više uzima zamah, te prema istraživanju kompanije ABI Research ovo bi mogla biti ključna godina za njihovo pojavljivanje na tržištu. Predviđa se da će u 2013 godini biti isporučeno 1,2 milijuna uređaja.

Glomaznost, ne baš lijep dizajn, nefunkcionalnost ili slab vijek trajanja baterije bili su glavni problemi prethodne generacije pametnih satova. Međutim, pojavom Bluetooth 4.0 otvorile su se nove mogućnosti , čime se omogućuje učinkovitije korištenje baterije.

ABI je pametne satove podijelio u četiri kategorije, obavijesni, glasovni, hibridni i potpuno neovisni pametni satovi. U kategoriju obavijesnih spadaju MetaWatch i Cookoo pametni satovi, koji imaju mogućnost obavještavanja o dolaznim pozivima, porukama i ostalim obavijestima.

Glasovni satovi omogućuju korisnicima uspostavljanje poziva te izdavanje nekih glasovnih naredbi putem uređaja kao što je Martian pametni sat.

U zadnju kategoriju spadaju satovi s vlastitim operacijskim sustavom poput I'm Watch sata , te vrlo predvidljivi Apple iWatch i Samsungov Galaxy Altius .

Kako u zadnje vrijeme sve češće u kuloarima izlaze priče o pametnim satovima, možemo biti sigurni da ćemo o ovim novim pametnim uređajima sve više slušati u narednim mjesecima.

Još iz kategorije

Vertiv najavljuje buduće investicije i nova radna mjesta u Hrvatskoj

Vertiv najavljuje buduće investicije i nova radna mjesta u Hrvatskoj

20.10.2019. komentiraj

Tvrtka Vertiv u svojim je novim prostorima predstavila dosadašnje poslovne rezultate te budeće planove razvoja i novih investicija u Hrvatskoj i regiji. Ova globalna tvrtka u Hrvatskoj je pod imenom Vertiv Croatia prisutna od 2017. godine, a danas zapošljava više od 200 stručnjaka. Vertiv Croatia je ujedno i prodajno servisni centar za 20 zemalja, proizvodni centar za EMEA regiju te Vertiv svjetski centar na polju dizajniranja podatkovnih centara. Zahvaljujući ekspertizi, inovacijama i kreativnosti domaćih stručnjaka, kompanija Vertiv Croatia bilježi brz napredak i razvoj, a u protekloj godini zabilježila je prihode u iznosu od 350 milijuna kuna.

EU donijela povećan uvoz, ali i pristup tržištu od pola milijarde kupaca

EU donijela povećan uvoz, ali i pristup tržištu od pola milijarde kupaca

19.10.2019. komentiraj

„U prvih je osam mjeseci 2019. godine maloprodajni promet EU je u prosjeku bio rastao  za 2,7 posto u odnosu na isto razdoblje 2018., a u Hrvatskoj  je porastao za čak 5 posto. Ulazak u EU nam nije donio bitne promjene u razvoju maloprodaje jer je ona već ranije dosegnula europske i svjetske standarde. Ukidanje carina unutar Unije rezultiralo je većim unosom prehrambenih proizvoda, no, s druge strane, i našim je proizvođačima otvoren put na police europskog tržišta od pola milijarde kupaca“, istaknuo je potpredsjednik HGK za trgovinu i financije Josip Zaher na otvaranju konferencije.

Korporacije se okreću cloudu

Korporacije se okreću cloudu

18.10.2019. komentiraj

Korporacije su napravile još oštriji zaokret prema cloudu jer većina njih namjerava smanjiti potrošnju na tradicionalni softver te se okrenuti prema onim proizvođačima koji nude cloud alternative.