Za pametne satove 2013. ključna godina

Za pametne satove 2013. ključna godina

Pojava pametnih ručnih satova sve više uzima zamah, te prema istraživanju kompanije ABI Research ovo bi mogla biti ključna godina za njihovo pojavljivanje na tržištu. Predviđa se da će u 2013 godini biti isporučeno 1,2 milijuna uređaja.

Glomaznost, ne baš lijep dizajn, nefunkcionalnost ili slab vijek trajanja baterije bili su glavni problemi prethodne generacije pametnih satova. Međutim, pojavom Bluetooth 4.0 otvorile su se nove mogućnosti , čime se omogućuje učinkovitije korištenje baterije.

ABI je pametne satove podijelio u četiri kategorije, obavijesni, glasovni, hibridni i potpuno neovisni pametni satovi. U kategoriju obavijesnih spadaju MetaWatch i Cookoo pametni satovi, koji imaju mogućnost obavještavanja o dolaznim pozivima, porukama i ostalim obavijestima.

Glasovni satovi omogućuju korisnicima uspostavljanje poziva te izdavanje nekih glasovnih naredbi putem uređaja kao što je Martian pametni sat.

U zadnju kategoriju spadaju satovi s vlastitim operacijskim sustavom poput I'm Watch sata , te vrlo predvidljivi Apple iWatch i Samsungov Galaxy Altius .

Kako u zadnje vrijeme sve češće u kuloarima izlaze priče o pametnim satovima, možemo biti sigurni da ćemo o ovim novim pametnim uređajima sve više slušati u narednim mjesecima.

Još iz kategorije

Nvidia opet uzela AMD-u veliki dio udjela na tržištu grafičkih kartica

Nvidia opet uzela AMD-u veliki dio udjela na tržištu grafičkih kartica

11.12.2019. komentiraj

Jon Peddie Research u posljednjem je istraživanju pokazao da Nvidia vraća dominaciju nad AMD-om, koju je posljednjih nekoliko kvartala izgubila. Konkretno, u pretposljednjem ove godine imala je udio od 72,92 posto, dok je AMD na preostalih 27,08 posto. Naravno, to se tiče grafičkih kartica.

Konsolidirani prihodi King ICT-a premašit će milijardu kuna u 2019. godini

Konsolidirani prihodi King ICT-a premašit će milijardu kuna u 2019. godini

11.12.2019. komentiraj

Poslovni rezultati jedne od najjačih domaćih ICT tvrtki King ICT premašit će ukupno milijardu kuna, potvrdio je pred novinarima danas predsjednik Uprave Plamenko Barišić. Prema njegovim riječima to znači da će u Hrvatskoj prihodi King ICT-a preskočiti 750 milijuna kuna, dok će tvrtka Smart Energy koja se bavi tehnološkim rješenjima za objekte dosegnuti više od 190 milijuna kuna. Ostatak otpada na konsolidirane prihode četiriju King ICT-ovih tvrtki u regiji od koji su posebno zadovoljni poslovanje u Bosni i Hercegovini.

Više od 30 godina poslovanja Oglasnika

Više od 30 godina poslovanja Oglasnika

10.12.2019. komentiraj

Oglasnik je razvio kombinaciju tiskanog i online izdanja te mobilnu aplikaciju. Osim Oglasnika, osnovanog još 1989. kao prva privatna novina, grupacija Oglasnik uključuje i portale oglasnik.hr, posao.hr, auti.hr, edukacija.hr, kao i tiskovina Nekretnine.