Za pametne satove 2013. ključna godina

Za pametne satove 2013. ključna godina

Pojava pametnih ručnih satova sve više uzima zamah, te prema istraživanju kompanije ABI Research ovo bi mogla biti ključna godina za njihovo pojavljivanje na tržištu. Predviđa se da će u 2013 godini biti isporučeno 1,2 milijuna uređaja.

Glomaznost, ne baš lijep dizajn, nefunkcionalnost ili slab vijek trajanja baterije bili su glavni problemi prethodne generacije pametnih satova. Međutim, pojavom Bluetooth 4.0 otvorile su se nove mogućnosti , čime se omogućuje učinkovitije korištenje baterije.

ABI je pametne satove podijelio u četiri kategorije, obavijesni, glasovni, hibridni i potpuno neovisni pametni satovi. U kategoriju obavijesnih spadaju MetaWatch i Cookoo pametni satovi, koji imaju mogućnost obavještavanja o dolaznim pozivima, porukama i ostalim obavijestima.

Glasovni satovi omogućuju korisnicima uspostavljanje poziva te izdavanje nekih glasovnih naredbi putem uređaja kao što je Martian pametni sat.

U zadnju kategoriju spadaju satovi s vlastitim operacijskim sustavom poput I'm Watch sata , te vrlo predvidljivi Apple iWatch i Samsungov Galaxy Altius .

Kako u zadnje vrijeme sve češće u kuloarima izlaze priče o pametnim satovima, možemo biti sigurni da ćemo o ovim novim pametnim uređajima sve više slušati u narednim mjesecima.

Još iz kategorije

Payten kupio Gastrobit

Payten kupio Gastrobit

10.08.2020. komentiraj

Tvrtka Payten kupila je 100 postotni udio u Gastrobit Grc Grupi koja se bavi proizvodnjom softverskih rješenja za ugostiteljstvo, trgovinu i financije. Akvizicija je potvrda Paytenove strategije razvoja da tvrtkama iz niza uslužnih grana ponudi najbolja cjelovita tehnološka rješenja u području plaćanja.

Javne nabave u srpnju vrijedne 285 milijuna kuna

Javne nabave u srpnju vrijedne 285 milijuna kuna

10.08.2020. komentiraj

Najnoviji podaci o IT javnim nabavama govore kako je u srpnju ove godine ugovorena vrijednost dosegla 285,04 milijuna kuna, dok je procijenjena vrijednost tih ugovora 300,98 milijuna kuna, govore podaci Tenderi.hr. Prema njihovim podacima najveći ugovaratelj u srpnju bio je APIS IT sa 119,11 milijuna kuna, slijedi na drugom mjestu InfoDom s 22,72 milijuna kuna, a na trećem mjestu je Comping s 22,18 milijuna kuna. Među dobitnicima u srpnju su među prvih pet još i King ICT s 15,11 milijuna kuna, a na petom mjestu je In2 s tek nešto manje od 8 milijuna kuna.

Novi Schneiderov inovacijski centar ovog puta u istočnoj Europi

Novi Schneiderov inovacijski centar ovog puta u istočnoj Europi

08.08.2020. komentiraj

Schneider Electric  otvorio je svoj prvi centar za inovacije u istočnoj Europi, koji je spreman primiti posjetitelje iz svih zemalja regije i šire, ne samo fizičkom posjetom već i virtualno. Inovacijski centar posjeduje pokazni prostor u kojem posjetitelji mogu „uživo“ doživjeti IoT tehnologije, ne samo Schneider Electrica već i ostalih kompanija, objedinjene na otvorenoj IoT i cybersecure platformi EcoStruxure. Nova, pokazna Pametna tvornica nalazi se u Plovdivu u Bugarskoj.