Yahoo mijenja mobilne aplikacije

Yahoo mijenja mobilne aplikacije

Foto: Fotolia

Yahoo je predstavio nove aplikacije - Yahoo Mail za iPad i Android tablete, zajedno s novom aplikacijom vremenske prognoze  za iPhone. Yahoo Mail na tabletima će izgledati  poput novinske prezentacije, omogućujući korisnicima da brže pregledavaju e-mailove, dakle aplikacija koja pretvara vaš digitalni svijet u časopis za tablete.

Veoma važno za Yahoo je  novi i više uvjerljiviji  format za prikaz oglašavanja, budući da im je zarada od oglašivača opala u odnosu na prošlu godinu.

Njihov tim je proveo istraživanje da većina vlasnika tableta provode više vremena čitajući svoju elektronsku poštu u justarnjim i večernjim satima te vikendom. Unatoč količini vremena koje se provodi čitajući e-mailove, začuđujuće je kako mali broj e-mail aplikacija za tablete nude full-screen opciju. Yahoo! Mail nudi fullscreen mod gledanja koji omogućuje prelistavanje  vašeg  e-maila stranicu po stranicu. Ako page flipping nije nešto što vam je privlačno  možete dodirivati rub zaslona za pomicanje s jednog  e-maila na sljedeći.

U ovoj aplikaciji za tablete, slike i poruke zamijeniti će mape (foldere), alatne trake i gumbe za full-screen izgled.  Yahoo  projekt naziva „Unbox Your Mail“ te najavljuje revolucionarni pristup ovom starom servisu nakon kojega će se korisnici teško vratiti na stari način e-mail servisa.

Poznata aplikacija vremenske prognoze  za sve smartphonove također će dobiti novo ruho  uz pomoć   Flickr fotografija koje će korisnicima doista pokazivati trenutne vremenske uvjete u gradu kojeg poželi. Iz Yahooa tvrde da će iskustvo te aplikacije biti poput gledanja hrpe razglednica kako biste provjerili vremensku prognozu.

Odluka da se koristi Flickr sadržaj je pametan način korištenja nekih od najboljih resursa koje pružaju i sami korisnici, te približavanje ljudi samom Flickr servisu kroz slikavanje fotografija i stavljanja na aplikaciju.

Naravno, weather app  također nudi uobičajene vremenske statistike: trenutnu temperaturu , vlagu i oborine.

Još iz kategorije

Tisak uvodi Aircash u svoje poslovanje

Tisak uvodi Aircash u svoje poslovanje

06.12.2019. komentiraj

Prepoznali smo potencijal Aircash usluge, zbog niza mogućnosti koje nudi, te smatramo kako će se naši kupci uvjeriti u isto, ističe za ICTbusiness.info Hrvoje Herceg, pomoćnik rukovoditelja informacijskih tehnologija u Tisku i dodaje kako će širiti portfelj usluga koje prate napredne tehnologije.

Njemačka nezaobilazan partner hrvatskim tvrtkama

Njemačka nezaobilazan partner hrvatskim tvrtkama

06.12.2019. komentiraj

„Njemačka je naš najveći inozemni partner i treći investitor u Hrvatsku, no moramo ozbiljno poraditi na robnom deficitu kojeg imamo s tom zemljom“, rekao je potpredsjednik HGK za međunarodne poslove i EU Ivan Barbarić na stručnom skupu Njemačka kao poslovna destinacija, koji je održan u Zagrebu u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore.

Novih 54 milijuna kuna za ICT projekte

Novih 54 milijuna kuna za ICT projekte

06.12.2019. komentiraj

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat dodijelio je danas 168 Odluka o financiranju u sklopu Poziva „Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP kroz informacijske i komunikacijske tehnologije (IKT – faza II)“, ukupne vrijednosti dodijeljene potpore 54 milijuna kuna. Do sada su u sklopu IKT 2 Poziva donesene 679 Odluke o financiranju ukupne vrijednosti dodijeljene potpore 256 milijuna kuna.