Yahoo mijenja mobilne aplikacije

Yahoo mijenja mobilne aplikacije

Foto: Fotolia

Yahoo je predstavio nove aplikacije - Yahoo Mail za iPad i Android tablete, zajedno s novom aplikacijom vremenske prognoze  za iPhone. Yahoo Mail na tabletima će izgledati  poput novinske prezentacije, omogućujući korisnicima da brže pregledavaju e-mailove, dakle aplikacija koja pretvara vaš digitalni svijet u časopis za tablete.

Veoma važno za Yahoo je  novi i više uvjerljiviji  format za prikaz oglašavanja, budući da im je zarada od oglašivača opala u odnosu na prošlu godinu.

Njihov tim je proveo istraživanje da većina vlasnika tableta provode više vremena čitajući svoju elektronsku poštu u justarnjim i večernjim satima te vikendom. Unatoč količini vremena koje se provodi čitajući e-mailove, začuđujuće je kako mali broj e-mail aplikacija za tablete nude full-screen opciju. Yahoo! Mail nudi fullscreen mod gledanja koji omogućuje prelistavanje  vašeg  e-maila stranicu po stranicu. Ako page flipping nije nešto što vam je privlačno  možete dodirivati rub zaslona za pomicanje s jednog  e-maila na sljedeći.

U ovoj aplikaciji za tablete, slike i poruke zamijeniti će mape (foldere), alatne trake i gumbe za full-screen izgled.  Yahoo  projekt naziva „Unbox Your Mail“ te najavljuje revolucionarni pristup ovom starom servisu nakon kojega će se korisnici teško vratiti na stari način e-mail servisa.

Poznata aplikacija vremenske prognoze  za sve smartphonove također će dobiti novo ruho  uz pomoć   Flickr fotografija koje će korisnicima doista pokazivati trenutne vremenske uvjete u gradu kojeg poželi. Iz Yahooa tvrde da će iskustvo te aplikacije biti poput gledanja hrpe razglednica kako biste provjerili vremensku prognozu.

Odluka da se koristi Flickr sadržaj je pametan način korištenja nekih od najboljih resursa koje pružaju i sami korisnici, te približavanje ljudi samom Flickr servisu kroz slikavanje fotografija i stavljanja na aplikaciju.

Naravno, weather app  također nudi uobičajene vremenske statistike: trenutnu temperaturu , vlagu i oborine.

Još iz kategorije

Ericsson nastavio rast

Ericsson nastavio rast

25.01.2020. komentiraj

Prema financijskim pokazateljima Ericsson je zabilježio rast prodaje na 6,3 milijarde eura što kada se prodaja prilagodi za usporedne stavke i tečaj porasla je 1%. Smanjenje u Sjevernoj Americi nadoknađeno je rastom na ostalim tržištima, prvenstveno na Srednjem istoku i u Sjevernoj Aziji. Objavljena prodaja porasla je 4%.

PC gameri sve više odustaju od Intela i okreću se AMD-u

PC gameri sve više odustaju od Intela i okreću se AMD-u

24.01.2020. komentiraj

Intel posljednjih godinu do dvije muku muči na tržištu kojim je nekad dominirao jer AMD ubire svoj udio gdje god stigne, pa tako i među gamerima koji u povećoj mjeri izabiru upravo njegove proizvode. Konkretno, 41 posto PC gamera okrenulo se AMD-u i stigao je trenutak da se Intel zabrine.

Settle se širi po Hrvatskoj

Settle se širi po Hrvatskoj

22.01.2020. komentiraj

Norveška tvrtka Auka, autori aplikacije za mobilno plaćanje Settle, i vodeći ponuđač rješenja za plaćanje u ugostiteljstvu u Hrvatskoj, tvrtka Remaris, potpisali su sporazum o distribucijskom i tehnološkom partnerstvu kojim je svim korisnicima Remarisova sustava omogućeno da potencijalno i u svojem ugostiteljskom objektu – kafiću, restoranu, bistrou – počnu prihvaćati Settle kao način plaćanja.