Yahoo mijenja mobilne aplikacije

Yahoo mijenja mobilne aplikacije

Foto: Fotolia

Yahoo je predstavio nove aplikacije - Yahoo Mail za iPad i Android tablete, zajedno s novom aplikacijom vremenske prognoze  za iPhone. Yahoo Mail na tabletima će izgledati  poput novinske prezentacije, omogućujući korisnicima da brže pregledavaju e-mailove, dakle aplikacija koja pretvara vaš digitalni svijet u časopis za tablete.

Veoma važno za Yahoo je  novi i više uvjerljiviji  format za prikaz oglašavanja, budući da im je zarada od oglašivača opala u odnosu na prošlu godinu.

Njihov tim je proveo istraživanje da većina vlasnika tableta provode više vremena čitajući svoju elektronsku poštu u justarnjim i večernjim satima te vikendom. Unatoč količini vremena koje se provodi čitajući e-mailove, začuđujuće je kako mali broj e-mail aplikacija za tablete nude full-screen opciju. Yahoo! Mail nudi fullscreen mod gledanja koji omogućuje prelistavanje  vašeg  e-maila stranicu po stranicu. Ako page flipping nije nešto što vam je privlačno  možete dodirivati rub zaslona za pomicanje s jednog  e-maila na sljedeći.

U ovoj aplikaciji za tablete, slike i poruke zamijeniti će mape (foldere), alatne trake i gumbe za full-screen izgled.  Yahoo  projekt naziva „Unbox Your Mail“ te najavljuje revolucionarni pristup ovom starom servisu nakon kojega će se korisnici teško vratiti na stari način e-mail servisa.

Poznata aplikacija vremenske prognoze  za sve smartphonove također će dobiti novo ruho  uz pomoć   Flickr fotografija koje će korisnicima doista pokazivati trenutne vremenske uvjete u gradu kojeg poželi. Iz Yahooa tvrde da će iskustvo te aplikacije biti poput gledanja hrpe razglednica kako biste provjerili vremensku prognozu.

Odluka da se koristi Flickr sadržaj je pametan način korištenja nekih od najboljih resursa koje pružaju i sami korisnici, te približavanje ljudi samom Flickr servisu kroz slikavanje fotografija i stavljanja na aplikaciju.

Naravno, weather app  također nudi uobičajene vremenske statistike: trenutnu temperaturu , vlagu i oborine.

Još iz kategorije

Payten kupio Gastrobit

Payten kupio Gastrobit

10.08.2020. komentiraj

Tvrtka Payten kupila je 100 postotni udio u Gastrobit Grc Grupi koja se bavi proizvodnjom softverskih rješenja za ugostiteljstvo, trgovinu i financije. Akvizicija je potvrda Paytenove strategije razvoja da tvrtkama iz niza uslužnih grana ponudi najbolja cjelovita tehnološka rješenja u području plaćanja.

Javne nabave u srpnju vrijedne 285 milijuna kuna

Javne nabave u srpnju vrijedne 285 milijuna kuna

10.08.2020. komentiraj

Najnoviji podaci o IT javnim nabavama govore kako je u srpnju ove godine ugovorena vrijednost dosegla 285,04 milijuna kuna, dok je procijenjena vrijednost tih ugovora 300,98 milijuna kuna, govore podaci Tenderi.hr. Prema njihovim podacima najveći ugovaratelj u srpnju bio je APIS IT sa 119,11 milijuna kuna, slijedi na drugom mjestu InfoDom s 22,72 milijuna kuna, a na trećem mjestu je Comping s 22,18 milijuna kuna. Među dobitnicima u srpnju su među prvih pet još i King ICT s 15,11 milijuna kuna, a na petom mjestu je In2 s tek nešto manje od 8 milijuna kuna.

Novi Schneiderov inovacijski centar ovog puta u istočnoj Europi

Novi Schneiderov inovacijski centar ovog puta u istočnoj Europi

08.08.2020. komentiraj

Schneider Electric  otvorio je svoj prvi centar za inovacije u istočnoj Europi, koji je spreman primiti posjetitelje iz svih zemalja regije i šire, ne samo fizičkom posjetom već i virtualno. Inovacijski centar posjeduje pokazni prostor u kojem posjetitelji mogu „uživo“ doživjeti IoT tehnologije, ne samo Schneider Electrica već i ostalih kompanija, objedinjene na otvorenoj IoT i cybersecure platformi EcoStruxure. Nova, pokazna Pametna tvornica nalazi se u Plovdivu u Bugarskoj.