Xiaomi širi poslovanje u segmentu električnih vozila

Xiaomi širi poslovanje u segmentu električnih vozila

Foto: DepositPhotos

Xiaomi Corporation započinje svoje poslovanje u segmentu pametnih električnih vozila službenom obavijesti Hong Kong Stock Exchange (HKEX). Lei Jun, osnivač, predsjednik i izvršni direktor Xiaomija, izjavio je u ožujku 2021. godine da će ovaj segment poslovanja biti pod tvrtkom kćeri koja je u potpunom vlasništvu Xiaomija s početnim ulaganjem od 10 milijardi RMB. Tijekom sljedećih 10 godina Xiaomi će uložiti ukupno 10 milijardi dolara. Lei Jun istovremeno će obnašati dužnost izvršnog direktora tvrtke s pametnim električnim vozilima.

„Odluka je donesena nakon brojnih rundi vijećanja među svim našim partnerima i ovo će biti konačni veliki poslovni projekt mog života. Spreman sam izložiti svoju osobnu reputaciju i boriti se za budućnost našeg pametnog električnog vozila! Odlučan sam u tome da vodim svoj tim u borbi za uspjeh električnog vozila“, rekao je Lei Jun. Također je otkrio da je svjedočio izazovnom tijeku donošenja odluka od strane Xiaomijevog izvršnog tima, uključujući rigorozno i sveobuhvatno istraživanje industrije električnih vozila u proteklih 75 dana - 85 sastanaka s preko 200 stručnjaka iz industrije, četiri interne rasprave o upravljanju i dva sastanka odbora. Stalna podrška i povjerenje Mi Fanova u Xiaomi dali su vjetar u leđa vezano uz donošenje konačne odluke.

Xiaomi je trenuutno na vrhuncu i počeo je postavljati temelje za novi segment poslovanja vezano uz pametna električna vozila. Xiaomi je oduvijek njeguje sposobnost stvaranja nevjerojatnih proizvoda polučenih žestokom globalnom konkurencijom pametnih telefona. Nadalje, Xiaomi zapošljava tim za istraživanje i razvoj s više od 10 000 visoko kvalificiranih stručnjaka, uspostavio je najopsežniji ekosustav IoT uređaja i uživa podršku ogromnog broja Mi Fanova širom svijeta. Do kraja 2020. godine Xiaomi je imao novčanu rezervu od 108 milijardi RMB.

„Pametna električna vozila predstavljaju jednu od najvećih poslovnih prilika u sljedećem desetljeću i predstavljaju nezamjenjivu komponentu pametnog življenja. Ulazak u ovaj posao prirodan je izbor za nas jer širimo svoj pametni AIoT ekosustav i ispunjavamo svoju misiju omogućavanja da svi na svijetu uživaju u boljem životu putem inovativne tehnologije“, rekao je Lei Jun.

Još iz kategorije

Rimac predstavio dizajn svog novog tehnološki naprednog kampusa

Rimac predstavio dizajn svog novog tehnološki naprednog kampusa

12.04.2021.

Hrvatski proizvođač električnih hiperautomobila i pogonskih sustava za električna vozila Rimac Automobili predstavio je projekt novog tehnološki naprednog sjedišta, koje uključuje testnu stazu, smještajne kapacitete i muzej. Sve to svega nekoliko kilometara od sjedišta Rimac Automobila, na zemljištu od 200.000 metara kvadratnih, na kojem bi kompleks trebao zauzimati oko 100.000 metara kvadratnih. Dovršetak radova i otvorenje planiraju se za 2023.

Boscheva zarada od prodaje rješenja za Industriju 4.0 dosegnula četiri milijarde eura

Boscheva zarada od prodaje rješenja za Industriju 4.0 dosegnula četiri milijarde eura

12.04.2021.

Od 2011. godine Bosch je generirao više od četiri milijarde eura od prodaje softvera Industrije 4.0, od čega je više od 700 milijuna eura ostvareno samo u 2020. Danas u Boschevim postrojenjima diljem svijeta preko 120 000 strojeva i 250 000 uređaja sadrži značajku povezivosti.

Infobip preuzeo vodeću regionalnu tehnološku konferenciju Shift

Infobip preuzeo vodeću regionalnu tehnološku konferenciju Shift

10.04.2021.

Infobip je objavio akviziciju konferencije Shift te najavio strateški pomak u svom poslovanju stavljajući u fokus developere. Osnivač i CEO ove tehnološke konferencije Ivan Burazin ujedno je imenovan članom Uprave za developersko iskustvo (Chief Developer Experience Officer) u Infobipu.