Xiaomi ne ostvaruje nikakav profit na prodaji pametnih telefona

Xiaomi ne ostvaruje nikakav profit na prodaji pametnih telefona

Foto: Xiaomi

Kineski proizvođač prvenstveno poznat po svojim povoljnim pametnim telefonima Xiaomi ne ostvaruje nikakav profit na prodaji pametnih telefona, tako barem tvrdi Hugo Barra, globalni potpredsjednik u Xiaomiu. "U osnovi, mi dajemo uređaje korisnicima i od toga ništa ne zaradimo. Možemo prodati 10 milijardi smartphone uređaja i ne zaraditi ništa“., ističe Hugo Barra.

Telefonski posao za Xiaomi nije samo prodaja hardvera, rekao je Barra za Reuters, nego zarada dolazi kroz ponavljajuće prihode od usluga tijekom godina. Tvrtka također očekuje rast dobiti od prodaje pametnih kućnih uređaja i ecoystem softvera. Xiaomi ulaže u Indiju i Aziju, a pripremaju se i temelji za prodaju na USA tržištu.

Inače, Xiaomi planira predstaviti potpuno novi proizvod na CES-u 2017., a za sada nema više podataka o tome. Xiaomi prodaje svu vrstu elektronike uključujući telefone, fitness trackere, električne bicikle, robot usisavače, pa čak i  kuhala za rižu. Naravno, po nižim cijenama od svojih konkurenata.

Još iz kategorije

Ericsson nastavio rast

Ericsson nastavio rast

25.01.2020. komentiraj

Prema financijskim pokazateljima Ericsson je zabilježio rast prodaje na 6,3 milijarde eura što kada se prodaja prilagodi za usporedne stavke i tečaj porasla je 1%. Smanjenje u Sjevernoj Americi nadoknađeno je rastom na ostalim tržištima, prvenstveno na Srednjem istoku i u Sjevernoj Aziji. Objavljena prodaja porasla je 4%.

PC gameri sve više odustaju od Intela i okreću se AMD-u

PC gameri sve više odustaju od Intela i okreću se AMD-u

24.01.2020. komentiraj

Intel posljednjih godinu do dvije muku muči na tržištu kojim je nekad dominirao jer AMD ubire svoj udio gdje god stigne, pa tako i među gamerima koji u povećoj mjeri izabiru upravo njegove proizvode. Konkretno, 41 posto PC gamera okrenulo se AMD-u i stigao je trenutak da se Intel zabrine.

Settle se širi po Hrvatskoj

Settle se širi po Hrvatskoj

22.01.2020. komentiraj

Norveška tvrtka Auka, autori aplikacije za mobilno plaćanje Settle, i vodeći ponuđač rješenja za plaćanje u ugostiteljstvu u Hrvatskoj, tvrtka Remaris, potpisali su sporazum o distribucijskom i tehnološkom partnerstvu kojim je svim korisnicima Remarisova sustava omogućeno da potencijalno i u svojem ugostiteljskom objektu – kafiću, restoranu, bistrou – počnu prihvaćati Settle kao način plaćanja.