Xerox pauzirao preuzimanje HP-a zbog koronavirusa

Xerox pauzirao preuzimanje HP-a zbog koronavirusa

Pandemija koronavirusa utjecala je i na pokušaj Xeroxa da preuzme Hewlett-Packard (HP), pa će se sve skupa zaustaviti na neko vrijeme. Iako, prema svemu čemu smo svjedočili posljednjih mjeseci, šanse da se posao obavi i nije bilo.

Ili je HP pokušavao napuhati svoju vrijednost, koja je na razini 27 milijardi američkih dolara, što je Xerox zapravo u posljednjoj ponudi i želio platiti, ali lideri HP-a to nisu prihvaćali. Kako god, zbog aktualne svjetske krize sve je stalo, pa tako i ovi pokušaju. Pametna je to odluka.

Jer, za očekivati je da će u mjesecima koji dolaze HP izgubiti na tržišnoj vrijednosti i potom žaliti za trenucima kad je Xerox nudio tih famoznih 24 dolara po dionici. Možda se takva vrijednost ne ponovi za računalnog giganta, koji je cijelo proteklo desetljeće gubio na vrijednosti, praktički proporcionalno s gubicima koje je proživljavalo PC tržište.

Svejedno, HP i dalje ostaje inovativan, ostaje moćan, ali u tehnološkom sektoru postoje daleko moćniji igrači. Tako to biva, računala više nisu top klasa onoga što se nudi i HP se nekako našao u sjeni. Što objašnjava činjenicu da ga Xerox od studenog prošle godine pokušava preuzeti, unatoč tome da je procijenjen na oko dvostruko manje nego HP! Dakle, kreće se na otprilike 15 milijardi dolara tržište vrijednosti.

"Pozorno pratimo situaciju na tržištu, ali i situaciju vezanu uz pandemiju koronavirusa. Trudimo se koliko možemo pomoći u minimiziranju širenja i utjecaja virusa, a glavni je korak odgoditi sve prezentacije, skupove i događanja, kako bismo se fokusirali na zaštitu kompanije od pandemije", naglasio je izvršni direktor (CEO) Xeroxa John Visentin.

Dakle, odluka je to u skladu s onime kako se ponašaju i druge kompanije u ovim kriznim trenucima. Prilike za preuzimanje HP-a sigurno će biti kad pandemija završi...

Još iz kategorije

Javne nabave u ožujku donijele 106,4 milijuna kuna

Javne nabave u ožujku donijele 106,4 milijuna kuna

06.04.2020. komentiraj

Podaci o javnim nabava u ožujku ove godine pokazuju kako je ukupna vrijednost ugovorenih poslova u ožujku 2020. dosegla 106,4 milijuna kuna, dok je ukupna procijenjena vrijednost tih tendera bila je 131, 1 milijuna kuna, pokazuje najnovija analiza Tenderi.hr.

HUP: Ne smije se dogoditi da država kasni s plaćanjima

HUP: Ne smije se dogoditi da država kasni s plaćanjima

06.04.2020. komentiraj

Drugi paket ekonomskih mjera pomoći gospodarstvu pogođenom posljedicama pandemije koronavirusa pokazao je da je Vlada prihvatila molbe poslodavaca koji sada imaju jasniju sliku kako planirati svoje poslovanje, a radnici veću sigurnost da će sačuvati svoju radna mjesta i prihode.

Horvat: Nastavljamo poticati ulaganja i nove investicije u Hrvatskoj

Horvat: Nastavljamo poticati ulaganja i nove investicije u Hrvatskoj

04.04.2020. komentiraj

Usprkos svim izazovima s kojima se u proteklom razdoblju suočavaju gospodarstva cijelog svijeta, pozitivna je vijest što je tijekom prvog tromjesečja ove godine u Hrvatskoj zaprimljeno 47 prijava za korištenjem potpora za ulaganje Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta temeljem Zakona o poticanju ulaganja.