Xerox pauzirao preuzimanje HP-a zbog koronavirusa

Xerox pauzirao preuzimanje HP-a zbog koronavirusa

Pandemija koronavirusa utjecala je i na pokušaj Xeroxa da preuzme Hewlett-Packard (HP), pa će se sve skupa zaustaviti na neko vrijeme. Iako, prema svemu čemu smo svjedočili posljednjih mjeseci, šanse da se posao obavi i nije bilo.

Ili je HP pokušavao napuhati svoju vrijednost, koja je na razini 27 milijardi američkih dolara, što je Xerox zapravo u posljednjoj ponudi i želio platiti, ali lideri HP-a to nisu prihvaćali. Kako god, zbog aktualne svjetske krize sve je stalo, pa tako i ovi pokušaju. Pametna je to odluka.

Jer, za očekivati je da će u mjesecima koji dolaze HP izgubiti na tržišnoj vrijednosti i potom žaliti za trenucima kad je Xerox nudio tih famoznih 24 dolara po dionici. Možda se takva vrijednost ne ponovi za računalnog giganta, koji je cijelo proteklo desetljeće gubio na vrijednosti, praktički proporcionalno s gubicima koje je proživljavalo PC tržište.

Svejedno, HP i dalje ostaje inovativan, ostaje moćan, ali u tehnološkom sektoru postoje daleko moćniji igrači. Tako to biva, računala više nisu top klasa onoga što se nudi i HP se nekako našao u sjeni. Što objašnjava činjenicu da ga Xerox od studenog prošle godine pokušava preuzeti, unatoč tome da je procijenjen na oko dvostruko manje nego HP! Dakle, kreće se na otprilike 15 milijardi dolara tržište vrijednosti.

"Pozorno pratimo situaciju na tržištu, ali i situaciju vezanu uz pandemiju koronavirusa. Trudimo se koliko možemo pomoći u minimiziranju širenja i utjecaja virusa, a glavni je korak odgoditi sve prezentacije, skupove i događanja, kako bismo se fokusirali na zaštitu kompanije od pandemije", naglasio je izvršni direktor (CEO) Xeroxa John Visentin.

Dakle, odluka je to u skladu s onime kako se ponašaju i druge kompanije u ovim kriznim trenucima. Prilike za preuzimanje HP-a sigurno će biti kad pandemija završi...

Još iz kategorije

Ružica Gelo pridružila se timu konzultanata tvrtke MKPS

Ružica Gelo pridružila se timu konzultanata tvrtke MKPS

03.07.2020. komentiraj

Tvrtka MKPS osnažila je tim dolaskom Ružice Gelo, stručnjakinje s više od 20 godina profesionalnog iskustva u područjima EU integracija i politika, objavili su iz ove konzultantske tvrtke. Profesionalnu karijeru započela je u hrvatskom Ministarstvu poljoprivrede, gdje je nakon podrške pregovorima o pristupanju Hrvatske Svjetskoj trgovinskoj organizaciji, imenovana za voditeljicu odjela za EU i trgovinsku integraciju.

Prošli mjesec u IT javnim nabavama ugovoreno poslova u vrijednosti 303,13 milijuna kuna

Prošli mjesec u IT javnim nabavama ugovoreno poslova u vrijednosti 303,13 milijuna kuna

03.07.2020. komentiraj

Najnovija analiza Tenderi.hr o stanju na domaćem IT tržištu kada je riječ javnim nabavama pokazuje kako je ukupna vrijednost tendera za koje je sklopljen ugovor u lipnju bila 318,77 milijuna kuna, a ugovoreno je od toga iznosa 303,13 milijuna kuna.

Bolt lansirao uslugu dijeljenja e-bicikala

Bolt lansirao uslugu dijeljenja e-bicikala

02.07.2020. komentiraj

Bolt je lansirao uslugu dijeljenja električnih bicikala u Parizu, a u planu je proširenje usluge i na ostale europske gradove tijekom ove godine. Bolt je prva platforma prijevoza na zahtjev u Europi koja u jednoj aplikaciji ima u ponudi električne bicikle, električne romobile i prijevoz na zahtjev.