WordPress priprema najveću akviziciju do sada

WordPress priprema najveću akviziciju do sada

Foto: Antun Jastrić

Izvršni direktor tvrtke Automattic koja stoji iza popularne open source platforme WordPress, Matt Mullenweg, najavio je da će tvrtka sljedećeg tjedna ostvariti najskuplju akviziciju do sada. Mullenweg nije želio otkriti više detalja o kupnji, osim da je to usluga koja mu se zaista sviđa.

Tvrtka je u prošlosti realizirala mnoge manje akvizicije, poput WordPress blog editora Post i aplikacije Simplenote, no u narednim danima može očekivati nešto veće. Zahvaljujući investiciji Tiger Globala od 75 milijuna dolara u dionice Automattica , tvrtka ima dovoljno sredstava za buduća ulaganja.

WordPress sigurnost

Mullenweg je najavio i kako će se povećati fokus na edukaciju o sigurnosti, što će osigurati da ljudi više paze na svoje prijave i čuvaju svoje stvari na WordPressu. Također će se voditi i briga o dodacima koji će morati biti ažurirani na najnovije verzije. Istraživači sigurnosnih propusta nedavno su objavili da su pronašli 18 dodataka sa sigurnosnim propustima koji su preuzeti 18,5 milijuna puta, te su doveli korisnike u potencijalnu opasnost. Mullenweg navodi kako se propusti nalaze u kodovima, te kako će se WordPress pobrinuti za „peglanje“ nedostataka prije nego što ih uoče napadači.

S obzirom na to da su mnoge medijske tvrtke korisnici WordPressa, poput New York Times-a i CNN-a, koji su suočeni s ozbiljnim napadima od strane skupina kao što su Syrian Electronic Army, tvrtka planira uložiti dodatne napore u poboljšanje sigurnosti sustava.

WordPress korisnici često su suočeni s DDoS i brute force napadima, no tvrtka ima samo 10 zaposlenika u timu zaduženom za sigurnost, te se Mullenweg nada kako će taj problem što prije riješiti.

Mullenweg je također obećao uložiti dodatno vrijeme i novac u još neka ključna područja, poput dodatnog skeniranja putem vlastitog koda za skeniranje, te dodavanje automatskog ažuriranja za platformu i plug-in dodatke.

Novosti i poboljšanja korisnicima će biti dostupna kroz dva glavna izdanja 3.7 i 3.8, koja bi se trebala pojaviti u listopadu i prosincu. Mullenweg navodi da će 3.8 verzija biti najveće izdanje u posljednje dvije godine.

Još iz kategorije

Tržište pametnih telefona se mijenja, a proizvođači će se morati prilagoditi

Tržište pametnih telefona se mijenja, a proizvođači će se morati prilagoditi

03.06.2020. komentiraj

Pandemija koronavirusa promijenila je svijet kakav poznajemo, barem na određeno razdoblje. Odrazilo se to i na proizvođače pametnih telefona, koji moraju pronaći načine prilagodbe i to im se teško može svidjeti u ovim trenucima. Ali, vremena se mijenjaju, na ovaj ili onaj način, a opstaju samo najjači i najsposobniji.

Fleksibilnost u radu za roditelje

Fleksibilnost u radu za roditelje

03.06.2020. komentiraj

Pogodnostima koje pruža Flexi baby program pod jednakim uvjetima mogu koristiti i majke i očevi koji koriste rodiljni odnosno roditeljski, posvojiteljski ili udomiteljski  dopust. Flexi baby program nova je nadopuna postojećim mjerama obiteljski odgovorne i rodno osviještene politike koje A1 Hrvatska već dulji niz godina provodi i kontinuirano nadograđuje.

Novi Kolektivni ugovor zaposlenicima HT-a osigurava još više pogodnosti

Novi Kolektivni ugovor zaposlenicima HT-a osigurava još više pogodnosti

03.06.2020. komentiraj

Predstavnici Uprave Hrvatskog Telekoma i sindikata - Hrvatskog sindikata telekomunikacija i Republičkog sindikata radnika - potpisali su novi Kolektivni ugovor koji stupa na snagu 1. srpnja 2020. godine i vrijedi naredne dvije godine, do 30. lipnja 2022. godine.