Windows 8 razljutio OEM partnere

Windows 8 razljutio OEM partnere

Pad prodaje Windows 8 operativnog sustava razljutio je nekoliko OEM-ova (original equipment manufacturer) jer je kriv za ubrzani pad prodaje osobnih računala. Jedni tvrde da je njihov grijeh u  uništavanju PC industrije, a drugi tvrde da je taj operativni sustav milijune kupaca na neki način otjerao Appleu.

S takvim procjenama sigurno se ne bi složili u Microsoftu, no činjenice s tržišta govore drugačije. Naime Windows 8 operativni sustav zapravo je vrlo veliki iskorak kako za kompaniju tako i za korisnike jer donosi sasvim novi pogled na svijet računarstva i upotrebe tehnologije.

Ovo je prvi Microsoftov operativni sustav koji žele objediniti tri načina korištenja tehnologija – desktop i prijenosna računala, tablete i pametne telefone. Iako se možda na prvi pogled to čini kao sretna kombinacija, tržište zasad očito i nije previše spremno za takvu brzu transformaciju

Inače i jako inovativni Apple koji silom nameće svoje ideje i vizije razvoja tržišta nije nametnuo tako nešto i spojio u jedno opefrativnis ustav za dektop i prijenosna računala s onim za iPhone i iPad.

Međutim analitičari predviđaju da bi se Microsoftova vizija Windows 8 platforme ipak mogla u nekom trenutku ostvariti, ali najvjerojatnije tek u nekoj idućoj poslovnoj iteraciji jer zasad korisnici niti imaju prevelike volje niti želje za prebacivanje na novi operativni sustav. Slično se može čuti i od domaćih, kako velikih tako i malih, korisnika, jer prelazak na Windowse 8 za njih bi sada značio usporenje poslovnih procesa i nove edukacije zaposlenika.

Uz to,a analitičari procjenjuju da bi se „borba“ protiv Windowsa 8 mogla nastaviti i među proizvođačima računala koji jednostavno žele nastavak pozitivnih trendova za PC industriju nakon što je ona napokon izašla iz krize. Stoga će se kritiziranje Windowsa 8 i Microsofta sigurno nastaviti.

Takve kritike nisu neka novost budući da su i iz Samsunga ranije ove godine izjavili da operativni sustav Windows 8 nije ništa bolji od Viste, a Asusovci da trenutno i nema neke velike potražnje niti zahtjeva za Windos 8 operativnim sustavom. Sudeći po ovim dosadašnjim kritikama, ako se prodaja osobnih računala  ne poboljša, Microsoft očekuju još mnoge kritike njegovih partnera.

Još iz kategorije

Ericsson nastavio rast

Ericsson nastavio rast

25.01.2020. komentiraj

Prema financijskim pokazateljima Ericsson je zabilježio rast prodaje na 6,3 milijarde eura što kada se prodaja prilagodi za usporedne stavke i tečaj porasla je 1%. Smanjenje u Sjevernoj Americi nadoknađeno je rastom na ostalim tržištima, prvenstveno na Srednjem istoku i u Sjevernoj Aziji. Objavljena prodaja porasla je 4%.

PC gameri sve više odustaju od Intela i okreću se AMD-u

PC gameri sve više odustaju od Intela i okreću se AMD-u

24.01.2020. komentiraj

Intel posljednjih godinu do dvije muku muči na tržištu kojim je nekad dominirao jer AMD ubire svoj udio gdje god stigne, pa tako i među gamerima koji u povećoj mjeri izabiru upravo njegove proizvode. Konkretno, 41 posto PC gamera okrenulo se AMD-u i stigao je trenutak da se Intel zabrine.

Settle se širi po Hrvatskoj

Settle se širi po Hrvatskoj

22.01.2020. komentiraj

Norveška tvrtka Auka, autori aplikacije za mobilno plaćanje Settle, i vodeći ponuđač rješenja za plaćanje u ugostiteljstvu u Hrvatskoj, tvrtka Remaris, potpisali su sporazum o distribucijskom i tehnološkom partnerstvu kojim je svim korisnicima Remarisova sustava omogućeno da potencijalno i u svojem ugostiteljskom objektu – kafiću, restoranu, bistrou – počnu prihvaćati Settle kao način plaćanja.