Windows 8 razljutio OEM partnere

Windows 8 razljutio OEM partnere

Pad prodaje Windows 8 operativnog sustava razljutio je nekoliko OEM-ova (original equipment manufacturer) jer je kriv za ubrzani pad prodaje osobnih računala. Jedni tvrde da je njihov grijeh u  uništavanju PC industrije, a drugi tvrde da je taj operativni sustav milijune kupaca na neki način otjerao Appleu.

S takvim procjenama sigurno se ne bi složili u Microsoftu, no činjenice s tržišta govore drugačije. Naime Windows 8 operativni sustav zapravo je vrlo veliki iskorak kako za kompaniju tako i za korisnike jer donosi sasvim novi pogled na svijet računarstva i upotrebe tehnologije.

Ovo je prvi Microsoftov operativni sustav koji žele objediniti tri načina korištenja tehnologija – desktop i prijenosna računala, tablete i pametne telefone. Iako se možda na prvi pogled to čini kao sretna kombinacija, tržište zasad očito i nije previše spremno za takvu brzu transformaciju

Inače i jako inovativni Apple koji silom nameće svoje ideje i vizije razvoja tržišta nije nametnuo tako nešto i spojio u jedno opefrativnis ustav za dektop i prijenosna računala s onim za iPhone i iPad.

Međutim analitičari predviđaju da bi se Microsoftova vizija Windows 8 platforme ipak mogla u nekom trenutku ostvariti, ali najvjerojatnije tek u nekoj idućoj poslovnoj iteraciji jer zasad korisnici niti imaju prevelike volje niti želje za prebacivanje na novi operativni sustav. Slično se može čuti i od domaćih, kako velikih tako i malih, korisnika, jer prelazak na Windowse 8 za njih bi sada značio usporenje poslovnih procesa i nove edukacije zaposlenika.

Uz to,a analitičari procjenjuju da bi se „borba“ protiv Windowsa 8 mogla nastaviti i među proizvođačima računala koji jednostavno žele nastavak pozitivnih trendova za PC industriju nakon što je ona napokon izašla iz krize. Stoga će se kritiziranje Windowsa 8 i Microsofta sigurno nastaviti.

Takve kritike nisu neka novost budući da su i iz Samsunga ranije ove godine izjavili da operativni sustav Windows 8 nije ništa bolji od Viste, a Asusovci da trenutno i nema neke velike potražnje niti zahtjeva za Windos 8 operativnim sustavom. Sudeći po ovim dosadašnjim kritikama, ako se prodaja osobnih računala  ne poboljša, Microsoft očekuju još mnoge kritike njegovih partnera.

Još iz kategorije

Payten kupio Gastrobit

Payten kupio Gastrobit

10.08.2020. komentiraj

Tvrtka Payten kupila je 100 postotni udio u Gastrobit Grc Grupi koja se bavi proizvodnjom softverskih rješenja za ugostiteljstvo, trgovinu i financije. Akvizicija je potvrda Paytenove strategije razvoja da tvrtkama iz niza uslužnih grana ponudi najbolja cjelovita tehnološka rješenja u području plaćanja.

Javne nabave u srpnju vrijedne 285 milijuna kuna

Javne nabave u srpnju vrijedne 285 milijuna kuna

10.08.2020. komentiraj

Najnoviji podaci o IT javnim nabavama govore kako je u srpnju ove godine ugovorena vrijednost dosegla 285,04 milijuna kuna, dok je procijenjena vrijednost tih ugovora 300,98 milijuna kuna, govore podaci Tenderi.hr. Prema njihovim podacima najveći ugovaratelj u srpnju bio je APIS IT sa 119,11 milijuna kuna, slijedi na drugom mjestu InfoDom s 22,72 milijuna kuna, a na trećem mjestu je Comping s 22,18 milijuna kuna. Među dobitnicima u srpnju su među prvih pet još i King ICT s 15,11 milijuna kuna, a na petom mjestu je In2 s tek nešto manje od 8 milijuna kuna.

Novi Schneiderov inovacijski centar ovog puta u istočnoj Europi

Novi Schneiderov inovacijski centar ovog puta u istočnoj Europi

08.08.2020. komentiraj

Schneider Electric  otvorio je svoj prvi centar za inovacije u istočnoj Europi, koji je spreman primiti posjetitelje iz svih zemalja regije i šire, ne samo fizičkom posjetom već i virtualno. Inovacijski centar posjeduje pokazni prostor u kojem posjetitelji mogu „uživo“ doživjeti IoT tehnologije, ne samo Schneider Electrica već i ostalih kompanija, objedinjene na otvorenoj IoT i cybersecure platformi EcoStruxure. Nova, pokazna Pametna tvornica nalazi se u Plovdivu u Bugarskoj.