Windows 8 razljutio OEM partnere

Windows 8 razljutio OEM partnere

Pad prodaje Windows 8 operativnog sustava razljutio je nekoliko OEM-ova (original equipment manufacturer) jer je kriv za ubrzani pad prodaje osobnih računala. Jedni tvrde da je njihov grijeh u  uništavanju PC industrije, a drugi tvrde da je taj operativni sustav milijune kupaca na neki način otjerao Appleu.

S takvim procjenama sigurno se ne bi složili u Microsoftu, no činjenice s tržišta govore drugačije. Naime Windows 8 operativni sustav zapravo je vrlo veliki iskorak kako za kompaniju tako i za korisnike jer donosi sasvim novi pogled na svijet računarstva i upotrebe tehnologije.

Ovo je prvi Microsoftov operativni sustav koji žele objediniti tri načina korištenja tehnologija – desktop i prijenosna računala, tablete i pametne telefone. Iako se možda na prvi pogled to čini kao sretna kombinacija, tržište zasad očito i nije previše spremno za takvu brzu transformaciju

Inače i jako inovativni Apple koji silom nameće svoje ideje i vizije razvoja tržišta nije nametnuo tako nešto i spojio u jedno opefrativnis ustav za dektop i prijenosna računala s onim za iPhone i iPad.

Međutim analitičari predviđaju da bi se Microsoftova vizija Windows 8 platforme ipak mogla u nekom trenutku ostvariti, ali najvjerojatnije tek u nekoj idućoj poslovnoj iteraciji jer zasad korisnici niti imaju prevelike volje niti želje za prebacivanje na novi operativni sustav. Slično se može čuti i od domaćih, kako velikih tako i malih, korisnika, jer prelazak na Windowse 8 za njih bi sada značio usporenje poslovnih procesa i nove edukacije zaposlenika.

Uz to,a analitičari procjenjuju da bi se „borba“ protiv Windowsa 8 mogla nastaviti i među proizvođačima računala koji jednostavno žele nastavak pozitivnih trendova za PC industriju nakon što je ona napokon izašla iz krize. Stoga će se kritiziranje Windowsa 8 i Microsofta sigurno nastaviti.

Takve kritike nisu neka novost budući da su i iz Samsunga ranije ove godine izjavili da operativni sustav Windows 8 nije ništa bolji od Viste, a Asusovci da trenutno i nema neke velike potražnje niti zahtjeva za Windos 8 operativnim sustavom. Sudeći po ovim dosadašnjim kritikama, ako se prodaja osobnih računala  ne poboljša, Microsoft očekuju još mnoge kritike njegovih partnera.

Još iz kategorije

Nvidia opet uzela AMD-u veliki dio udjela na tržištu grafičkih kartica

Nvidia opet uzela AMD-u veliki dio udjela na tržištu grafičkih kartica

11.12.2019. komentiraj

Jon Peddie Research u posljednjem je istraživanju pokazao da Nvidia vraća dominaciju nad AMD-om, koju je posljednjih nekoliko kvartala izgubila. Konkretno, u pretposljednjem ove godine imala je udio od 72,92 posto, dok je AMD na preostalih 27,08 posto. Naravno, to se tiče grafičkih kartica.

Konsolidirani prihodi King ICT-a premašit će milijardu kuna u 2019. godini

Konsolidirani prihodi King ICT-a premašit će milijardu kuna u 2019. godini

11.12.2019. komentiraj

Poslovni rezultati jedne od najjačih domaćih ICT tvrtki King ICT premašit će ukupno milijardu kuna, potvrdio je pred novinarima danas predsjednik Uprave Plamenko Barišić. Prema njegovim riječima to znači da će u Hrvatskoj prihodi King ICT-a preskočiti 750 milijuna kuna, dok će tvrtka Smart Energy koja se bavi tehnološkim rješenjima za objekte dosegnuti više od 190 milijuna kuna. Ostatak otpada na konsolidirane prihode četiriju King ICT-ovih tvrtki u regiji od koji su posebno zadovoljni poslovanje u Bosni i Hercegovini.

Više od 30 godina poslovanja Oglasnika

Više od 30 godina poslovanja Oglasnika

10.12.2019. komentiraj

Oglasnik je razvio kombinaciju tiskanog i online izdanja te mobilnu aplikaciju. Osim Oglasnika, osnovanog još 1989. kao prva privatna novina, grupacija Oglasnik uključuje i portale oglasnik.hr, posao.hr, auti.hr, edukacija.hr, kao i tiskovina Nekretnine.