Windows 8.1 globalno dostupan

Windows 8.1 globalno dostupan

Microsoft je u četvrtak objavio kako je Windows 8.1 nadogradnja globalno dostupna, a riječ je o prvoj velikoj nadogradnji koja donosi mnoge novitete i omogućuje korisniku iskustvo rada na računalu u skladu s životnim stilom – na poslu, kod kuće ili na putu. Od 17. listopada u više od 230 država, prevedena na 37 jezika, pa tako i u Hrvatskoj na hrvatskom jeziku, nadogradnja se može slobodno skinuti preko online trgovine Windows Store. Također i svi uređaji u slobodnoj prodaji od istog datuma dolaze s Windows 8.1.

Windows 8.1 nastavlja viziju visoko personaliziranog računarstva i pritom pokazujući koliko je Microsoft predan brzom razvoju i osluškivanju želja korisnika. Označava i val novih, inovativnih uređaja namijenjenih za privatnu i poslovnu uporabu – od jednostavnosti i mobilnosti tableta i hibridnih računala do produktivnosti laptopa i AIO računala te specijaliziranih industrijskih uređaja. Mnogi od tih novih uređaja imaju ekran osjetljiv na dodir te donose poboljšanja u procesorskoj snazi, životnom ciklusu baterije i dizajnu, kroz cijeli raspon cijena.

„Uz Windows 8, ušli smo u razdoblje u računalstvu koje odlikuje mobilni uređaji s ekranom osjetljivim na dodir. Windows 8.1 novi su korak prema ostvarenju naše vizije, dodaju nove značajke i poboljšanja u mnogim važnim područjima, kao što su pretraživanje, ugrađene aplikacije, Windows Store i integraciju s oblakom. Bilo koji uređaj možete potpuno prilagoditi svojem ukusu, potrebama i željama, a da pritom zadržite dosadašnje najbolje korisničko iskustvo“, ističe prigodom dolaska Windows 8.1 u Hrvatsku Tina Gorenc, voditeljica poslovanja i marketinga za Adriatik regiju u Microsoftu.

Još iz kategorije

Facebook i Google u pohodu na Amazonovo tržište e-trgovine

Facebook i Google u pohodu na Amazonovo tržište e-trgovine

18.09.2020. komentiraj

Amazon bi mogao dobiti konkurenciju na području e-trgovine jer Facebook i Google žele što veći dio “kolača”, podosta velikog “kolača”. Prvenstveno, riječ je o sjevernoameričkom tržištu, ali Google i Facebook brzo će se početi širiti globalnije, dok ne postanu Amazonova konkurencija u svakom kutku planete. Jer, mjesta uistinu ima za sve i nekako se čini čudno da jedna kompanija kontrolira toliki dio tržišta, kao što kontrolira Amazon.

Velika ICT analiza: Novostvorena vrijednost softverskog sektora zauzima polovicu ukupne vrijednosti ICT tržišta

Velika ICT analiza: Novostvorena vrijednost softverskog sektora zauzima polovicu ukupne vrijednosti ICT tržišta

18.09.2020. komentiraj

Podaci o poslovanju za prošlu 2019. godinu pokazuju kako ona nije bila uspješna kada je riječ o novostvorenoj vrijednosti jer je na godišnjoj razini zabilježen pad o 2,66 posto na 10,204 milijarde kuna. Ipak, kada se pogleda prema prosječnom rast u posljednjih sedam promatranih godina koji je dosegao 13,85 posto ukupnog ICT tržišta.

Novosti u poslovanja i novi ured u Splitu GDi Grupe

Novosti u poslovanja i novi ured u Splitu GDi Grupe

17.09.2020. komentiraj

GDi Solutions Day 2020 je ove godine okupio više stotina eminentnih sudionika iz Hrvatske i regije. Na GDi Solutions Day-u su također bile predstavljene novosti u ESRI svijetu i kako je GDi koristeći njihovu platformu izradio besplatne javne portale za integraciju informacija o stanju epidemije COVID-19 te na koji način je pomogao građanima Zagreba za prijavu šteta od potresa u ožujku.