Vrijednost brenda Samsung Electronics dvoznamenkasto raste

Vrijednost brenda Samsung Electronics dvoznamenkasto raste

Foto: DepositPhotos

Tvrtka Samsung Electronics prepoznata je od strane Interbranda, institucije za globalno savjetovanje o brendovima, kao jedna od pet najboljih tvrtki u Best Global Brands 2022. Svake godine Interbrand objavljuje 100 najboljih svjetskih brendova, a vrijednost brenda Samsung procijenjena je na 87,7 milijardi dolara, što predstavlja rast od 17 posto u usporedbi sa 74,6 milijardi dolara u 2021. godini, što tvrtku svrstava na peto mjesto treću godinu zaredom.

Ovaj uspjeh se temelji na obnovljenim financijskim rezultatima tvrtke Samsung, koji su sada blizu razina prije pandemije, i većoj potražnji za memorijom zbog povećanja protoka podataka. U 2021. Samsung je zabilježio rast vrijednosti brenda od 20% u usporedbi s 2020., a ove godine nastavlja s dvoznamenkastim rastom. Samsung je prvi put ušao na listu 10 najboljih 2012. godine, zauzevši deveto mjesto, te se svake godine uspio popeti na ljestvici, dostigavši šesto mjesto 2017. i peto mjesto 2020. godine.

“Samsung Electronics uspio je zabilježiti dvije uzastopne godine dvoznamenkastog rasta vrijednosti brenda, a sve zahvaljujući podršci naših globalnih kupaca. Zauzvrat, cijela će tvrtka raditi zajedno kao tim kako bi pružila bolje i zadovoljnije korisničko iskustvo." rekla je YH Lee, izvršna potpredsjednica i direktorica marketinga tvrtke Samsung Electronics.

Interbrand je procijenio različite faktore za izgradnju vrijednosti brenda Samsung

Krajem 2021. Samsung Electronics spojio je svoj odjel SET i stvorio Device eXperience odjel kako bi povećao sinergiju među svojim proizvodima i pružio sljedeću razinu iskustva svojim korisnicima. Nadalje, Samsung je također pokrenuo Customer eXperience-Multi Device Experience Center kako bi ojačao svoje iskustvo povezivanja više uređaja.

Uz ove mjere, Samsung je integrirao SmartThings u svoje kategorije proizvoda, stvarajući uključiv ekosustav i povezano iskustvo korištenja na više uređaja. SmartThings također omogućuje potrošačima da izvuku najviše iz svojih Samsung uređaja, kao i proizvoda trećih strana koje možda već posjeduju.

Uz to, Samsung Future Generation Lab stvoren je za poticanje autentičnih razgovora o aktivnostima sljedeće generacije. Uvidi iz laboratorija primijenjeni su na proizvode i marketinške aktivnosti.

Kao i inovativni proizvodi temeljeni na potrošačkim iskustvima, razvoj naprednih tehnologija kao što su umjetna inteligencija (AI), 5G, automobilska industrija i robotika kroz dosljedna ulaganja također je igrao ulogu u rastu brenda Samsung.

Još iz kategorije

Devōt na prestižnoj Deloitte CE Technology Fast 50 ljestvici

Devōt na prestižnoj Deloitte CE Technology Fast 50 ljestvici

27.11.2022.

Deloitte objavio svoju prestižnu ljestvicu CE Technology Fast 50 kojom rangiraju najbrže rastuće srednjoeuropske tehnološke tvrtke i povezuju ih u mrežu uspješnih igrača na hrvatskom tech tržištu. U top 50 tvrtki ušlo ih je čak osam iz Hrvatske, od kojih je health tech boutique IT tvrtka Devōt daleko najbolje rangirana u software kategoriji.

Async Labs  rastom prihoda od gotovo 750 posto među najbrže rastućim IT tvrtkama na Deloitteovoj listi

Async Labs rastom prihoda od gotovo 750 posto među najbrže rastućim IT tvrtkama na Deloitteovoj listi

26.11.2022.

Digitalna agencija Async Labs jedina je hrvatska IT agencija koja se već drugu godinu zaredom našla se na Deloitteovoj listi 50 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki Srednje Europe i to na 42. mjestu. Natječaj se provodi već više od 20 godina u 3 kategorije: Technology Fast 50, Companies to Watch, te Zvijezde pozitivnog utjecaja. Async Labs je prepoznat i od strane Clutcha kao jedna najboljih developerskih agencija u Hrvatskoj i regiji.

Xiaomi u problemima zbog pada tržišta, pad prihoda 10 posto

Xiaomi u problemima zbog pada tržišta, pad prihoda 10 posto

25.11.2022.

Xiaomi je pao u negativno područje u trećem kvartalu 2022. Kineski dobavljač izvijestio je o padu prihoda od 10 posto nakon što su globalne makroekonomske turbulencije utjecale na potražnju za pametnim telefonima.