VMware se mijenja i prilagođava tržištu i zahtjevima korisnika

VMware se mijenja i prilagođava tržištu i zahtjevima korisnika

Foto: Goran Matošević / Tomich Productions

Bili smo virtualization lider, zatim smo postali private cloud leader, a sada želimo biti multi-cloud i apps leader, ističe u intervjuu za ICTbusiness.info Joe Baguley, potpredsjednik i CTO VMwarea za EMEA regije.

Prema njegovim riječima cijeli taj put nije bio u tome da ćemo prethodne tehnologije  zaboraviti i dovesti neke nove već cijelo vrijeme nadograđujemo priču i stvaramo nova rješenja i usluge.

U konačnici naš je cilj razviti operativni sustav za cloud, pojašnjava Baguley i dodaje kako ne treba počinjati s dna nego s vrha, odozgo a ne odozdo, dakle ne od infrastrukturu.

Aplikacije postaju centar priče, pojašnjava Baguley i dodaje da se sada odlučujemo za platformu ne neku specifičnu već se odlučujemo za sasvim novi i drugačiji pristup.

„Kažu odlučujem se za ovaj cloud. Međutim, jedan cloud neće moći napraviti sve što vam treba u budućnosti. To je kao da smo 1997. rekli da ćemo sve danas napraviti na Compaqu. Danas se samo to kaže ja idem na Google, Amazon ili Microsoft. No, umjesto toga, ne treba planirati infrastrukturu već treba planirati aplikacije i njihov menadžment“, ističe Baguley.

 

Još iz kategorije

Combisu nagrada Microsoft Partner of the Year 2022 u Hrvatskoj

Combisu nagrada Microsoft Partner of the Year 2022 u Hrvatskoj

29.06.2022.

Combis je osvojio prestižnu godišnju nagradu američke tehnološke kompanije Microsoft za Hrvatsku. Combis je nagrađen među top Microsoft partnerima radi inoviranja i implementacija korisničkih rješenja koja su bazirana na Microsoft tehnologiji.

Blagi rast prosječne neto plaće u domaćem ICT sektoru

Blagi rast prosječne neto plaće u domaćem ICT sektoru

29.06.2022.

Prošle godine zabilježen je rast prosječne plaće u ICT sektoru za 10,4 posto na ukupno 6,1 tisuću kuna, govore podaci o poslovanju gotovo 17 tisuća tvrtki koje su poslovale u 2021. godinu ICT industriji. Kada se gleda prosječna neto plaća treba uzeti u obzir i da podaci pokazuju kako je prosjek broja zaposlenih po tvrtki svega 10,5 što samo govori o kakvim je nesrazmjerima riječ između velikih i malih tvrtki.

Broj zaposlenih u ICT industriji dosegao gotovo 40 tisuća

Broj zaposlenih u ICT industriji dosegao gotovo 40 tisuća

28.06.2022.

Ponovno ubrzanje ključnih pokazatelja poslovanja domaće ICT industrije posljedično je izazvala i rast potražnje za zaposlenima. Podaci o poslovanju za 2021. godinu govore kako je broj zaposlenih dosegao gotovo 40 tisuća, točnije na kraju prošle poslovne godine zaustavio se na 39,6 tisuća zaposlenih. Prema trendu zapošljavanja već je u prvoj polovici ove godine dosegao gotovo 41 tisuću.