VMware nastavlja rast na hrvatskom tržištu

VMware nastavlja rast na hrvatskom tržištu

Digitalizacija i digitalna transformacija danas su riječi koje upotrebljavaju svi od političara do gospodarstvenika, analitičara i novinara, no iza svega stoji spoj transformacije poslovanja potaknut ICT tehnologijama. Upravo zbog toga nametnuo se i razgovor s Ivom Sladoljevim, senior regional manager za Srednju Europu u VMwareu koji govori o trenutno stanju na tržištu, ali i planovima u narednom razdoblju i to na njihovoj velikoj konfernciji održanoj u Zagrebu.

Održali ste veliku konferenciju u Zagrebu. Kolike ste zadovoljni poslovanjem na hrvatskom ali i regionalnom tržištu?  Koja su ključna rješenja koja danas nudite?

Rekordna posjećenost našeg ovogodišnjeg vForuma, na kojem je sudjelovalo preko 350 sudionika, svakako je pokazatelj našeg kvalitetnog poslovanja na ovom području ali i velikog interesa za hrvatskih tvrtki za VMware rješenjima. Iznimno smo zadovoljni poslovanjem na hrvatskom i regionalnom tržištu ali i na globalnoj razini, što podupiru i naši rezultati objavljeni povodom zaključenja drugog poslovnog kvartala. Ostvarili smo ukupni rast prometa od 12 posto a naša ključna rješenja ostvarila su i pojedinačno značajan rast: portfelj NSX proizvoda raste 30  posto, vSAN 45  posto, a EUC 20 posto na godišnjoj razini. Potvrdu važnosti Hrvatske na VMwareovoj globalnoj poslovnoj mapi svakako potvrđuje i dolazak Joea Baguleya (CTO VMware za područje EMEA) na ovogodišnji vForum.

Mnogi danas govore o digitalnoj transformaciji. Gdje vidite priliku za VMware na našem i regionalnom tržištu?

Digitalna transformacija bez sumnje je iznimno značajna jer definitivno omogućava stvaranje novih mogućnosti za poslovanje. Tvrtke koriste digitalnu tehnologiju za pokretanje brzih inovacija, pronalaženja boljih načina rada, usvajanje inventivnih poslovnih modela i pružanje novih iskustava svojim korisnicima.

U svijetu u kojem softver stvara gotovo neograničene mogućnosti, VMware omogućava tvrtkama kreativnost u razvoju njihove poslovne budućnosti prije svega kroz iznimnu fleksibilnost i mogućnost kontrole. Svako poslovanje je drugačije i na neki način jedinstveno te vjerujem da je naša potpora hrvatskim i regionalnim tvrtkama na njihovom putu digitalne transformacije od iznimne koristi, pogotovo ako imamo na umu da im je dostupno sve od našeg portfelja što nudimo i na globalnoj razini.

Koje su ključne implementacije i rješenja koja su se dogodila na hrvatskom tržištu u 2019.?

Iznimno nas veseli spoznaja da većina hrvatskih tvrtki koristi VMware kao osnovu za svoju IT infrastrukturu. I ovdje ne govorimo samo o nekom uskom profilu, već je riječ o većini financijskih institucija, preko proizvodnog sektora pa sve do državne administracije. I nadalje ćemo se truditi održati svoju visoku razinu prisutnosti, prije svega pružajući korisnicima kvalitetan i pouzdan proizvod.

Još iz kategorije

Bosch donio etički pravilnik za uporabu umjetne inteligencije

Bosch donio etički pravilnik za uporabu umjetne inteligencije

25.02.2020. komentiraj

Bosch je utvrdio etička ograničenja za uporabu umjetne inteligencije (UI), a tvrtka je objavila smjernice za uporabu umjetne inteligencije u svojim inteligentnim proizvodima. Etički pravilnik Boscha o umjetnoj inteligenciji temelji se na sljedećem načelu: ljudi moraju zadržati kontrolu nad svim odlukama temeljenima na umjetnoj inteligenciji.

Revolut prikupio 500 milijuna dolara u seriji D financiranja

Revolut prikupio 500 milijuna dolara u seriji D financiranja

25.02.2020. komentiraj

Globalna financijska platforma s više od 10 milijuna klijenata diljem svijeta Revolut danas je prikupila dodatnih 500 milijuna dolara u seriji D financiranja te ukupni iznos koji je tvrtka prikupila iznosi 836 milijuna dolara. Novu rundu financiranja predvodilo je investicijsko društvo TCV sa sjedištem u SAD-u uz niz postojećih investitora koji su također sudjelovali u financiranju. U posljednjoj je rundi financiranja vrijednost poslovanja procijenjena na 5,5 milijardi DOLARA, što tvrtku Revolut čini jednim od društava u području financijskih tehnologija s najvišom vrijednosti na svijetu.

Što je kibernetički napad na ključnu nacionalnu infrastrukturu i kako se obraniti?

Što je kibernetički napad na ključnu nacionalnu infrastrukturu i kako se obraniti?

24.02.2020. komentiraj

S preko 20 godina iskustava u savjetovanju klijenata u području upravljanja rizikom i usklađenošću u informacijskim sustavima, te klijentima diljem svijeta, Stanko Cerin i tvrtka Ostendo Consulting ubrajaju se u regionalno najrelevantnije izvore informacija iz ovog područja. Povodom kibernetičkog napada na INU, razgovarali smo kako kritičnu nacionalnu infrastrukturu učiniti sigurnijom. Kibernetički napad je stvarnost, ističe Cerin