VMware nastavlja rast na hrvatskom tržištu

VMware nastavlja rast na hrvatskom tržištu

Digitalizacija i digitalna transformacija danas su riječi koje upotrebljavaju svi od političara do gospodarstvenika, analitičara i novinara, no iza svega stoji spoj transformacije poslovanja potaknut ICT tehnologijama. Upravo zbog toga nametnuo se i razgovor s Ivom Sladoljevim, senior regional manager za Srednju Europu u VMwareu koji govori o trenutno stanju na tržištu, ali i planovima u narednom razdoblju i to na njihovoj velikoj konfernciji održanoj u Zagrebu.

Održali ste veliku konferenciju u Zagrebu. Kolike ste zadovoljni poslovanjem na hrvatskom ali i regionalnom tržištu?  Koja su ključna rješenja koja danas nudite?

Rekordna posjećenost našeg ovogodišnjeg vForuma, na kojem je sudjelovalo preko 350 sudionika, svakako je pokazatelj našeg kvalitetnog poslovanja na ovom području ali i velikog interesa za hrvatskih tvrtki za VMware rješenjima. Iznimno smo zadovoljni poslovanjem na hrvatskom i regionalnom tržištu ali i na globalnoj razini, što podupiru i naši rezultati objavljeni povodom zaključenja drugog poslovnog kvartala. Ostvarili smo ukupni rast prometa od 12 posto a naša ključna rješenja ostvarila su i pojedinačno značajan rast: portfelj NSX proizvoda raste 30  posto, vSAN 45  posto, a EUC 20 posto na godišnjoj razini. Potvrdu važnosti Hrvatske na VMwareovoj globalnoj poslovnoj mapi svakako potvrđuje i dolazak Joea Baguleya (CTO VMware za područje EMEA) na ovogodišnji vForum.

Mnogi danas govore o digitalnoj transformaciji. Gdje vidite priliku za VMware na našem i regionalnom tržištu?

Digitalna transformacija bez sumnje je iznimno značajna jer definitivno omogućava stvaranje novih mogućnosti za poslovanje. Tvrtke koriste digitalnu tehnologiju za pokretanje brzih inovacija, pronalaženja boljih načina rada, usvajanje inventivnih poslovnih modela i pružanje novih iskustava svojim korisnicima.

U svijetu u kojem softver stvara gotovo neograničene mogućnosti, VMware omogućava tvrtkama kreativnost u razvoju njihove poslovne budućnosti prije svega kroz iznimnu fleksibilnost i mogućnost kontrole. Svako poslovanje je drugačije i na neki način jedinstveno te vjerujem da je naša potpora hrvatskim i regionalnim tvrtkama na njihovom putu digitalne transformacije od iznimne koristi, pogotovo ako imamo na umu da im je dostupno sve od našeg portfelja što nudimo i na globalnoj razini.

Koje su ključne implementacije i rješenja koja su se dogodila na hrvatskom tržištu u 2019.?

Iznimno nas veseli spoznaja da većina hrvatskih tvrtki koristi VMware kao osnovu za svoju IT infrastrukturu. I ovdje ne govorimo samo o nekom uskom profilu, već je riječ o većini financijskih institucija, preko proizvodnog sektora pa sve do državne administracije. I nadalje ćemo se truditi održati svoju visoku razinu prisutnosti, prije svega pružajući korisnicima kvalitetan i pouzdan proizvod.

Još iz kategorije

Dujmović: Ova godina je bila prava ludnica a takvi su nam i planovi za slijedeću godinu

Dujmović: Ova godina je bila prava ludnica a takvi su nam i planovi za slijedeću godinu

14.10.2019. komentiraj

Razgovori s Nikolom Dujmovićem, suosnivačem Spana, uvijek imaju sasvim neku drugačiju notu od one koji imate s klasičnim IT direktorom i vlasnikom odnosno suvlasnikom neke IT tvrtke, o predstavnicima stranih tvrtki da i ne govorimo koji s e uvijek drže korporativnih strogih i gotovo pa uvijek uštogljenih pravila.

Hrvatska napredovala u konkurentnosti

Hrvatska napredovala u konkurentnosti

13.10.2019. komentiraj

Konkurentnost hrvatskoga gospodarstva, mjerena Globalnim indeksom konkurentnosti koji izrađuje i objavljuje Svjetski gospodarski forum, ocijenjena je 63. pozicijom od 141 zemlje. Iako je time napredovala za pet mjesta u odnosu na prošlu godinu, ostala je najlošije ocijenjena članica EU. Druga najlošije ocijenjena članica, Grčka, bila je za četiri mjesta bolja od Hrvatske, a najlošije ocijenjene članice iz tzv. nove Europe, Rumunjska i Bugarska, bile su za 12 (Rumunjska), odnosno 14 (Bugarska) mjesta bolje od Hrvatske. Poboljšanjem ranga Hrvatske smanjilo se njezino zaostajanje za ostalim članicama EU u odnosu na prošlu godinu kada je druga najlošija članica Grčka bila bolja za 11 mjesta.

VMware nastavlja rast na hrvatskom tržištu

VMware nastavlja rast na hrvatskom tržištu

12.10.2019. komentiraj

Digitalizacija i digitalna transformacija danas su riječi koje upotrebljavaju svi od političara do gospodarstvenika, analitičara i novinara, no iza svega stoji spoj transformacije poslovanja potaknut ICT tehnologijama. Upravo zbog toga nametnuo se i razgovor s Ivom Sladoljevim, senior regional manager za Srednju Europu u VMwareu koji govori o trenutno stanju na tržištu, ali i planovima u narednom razdoblju.