Veritas Technologies proglašen liderom u području izrade sigurnosnih kopija i povrata podataka za podatkovne centre

Veritas Technologies proglašen liderom u području izrade sigurnosnih kopija i povrata podataka za podatkovne centre

Foto: DepositPhotos

Tvrtka Veritas Technologies objavila je da je ponovno pozicionirana kao lider u Gartnerovom Magičnom kvadrantu u području rješenja za stvaranje sigurnosnih kopija i povrat podataka u podatkovnim centrima tvrtki. Ovo je 14. godina zaredom kako je Veritas u ovom izvještaju prepoznat kao lider1.

Evaluacijski kriteriji Gartnera uključuju uvjete kao što su cjelokupnost vizije i sposobnost njezine realizacije. Kako na tržištu rješenja za izradu sigurnosnih kopija i povrat podataka djeluju stotine tvrtki, ovaj Gartnerov izvještaj „pruža analizu sposobnosti realizacije vizije vodećih proizvođača rješenja za backup i povrat podataka“.

„Čak 99 posto tvrtki s popisa Fortune 100 oslanja se na Veritas kako bi zaštitilo svoje podatke, pojednostavilo način na koji njima upravljaju te bilo sigurno da je njihovo poslovanje zaštićeno dobrim rješenjem za zaštitu podataka i dostupnost sustava“, naglasio je Deepak Mohan, izvršni potpredsjednik odjela za zaštitu podataka u tvrtkama i usklađenost s regulativom u Veritasu. „Gartner je prepoznao ovo liderstvo Veritasa svrstavajući nas već po 14. godinu zaredom u Magični kvadrant za ovaj segment rješenja. Veritas štiti više podataka koji se nalaze na serverima tvrtki, u virtualiziranim okruženjima i u oblaku od bilo koje druge tvrtke. Vjerujemo da tvrtke širom svijeta mogu biti sigurne u to da ćemo nastaviti pružati rješenja koja su inovativna u području osiguravanja dostupnosti sustava, zaštiti i uvidu u rad sustava, kako za današnje IT sustave tako i za buduća IT okruženja“, naglasio je Mohan.

Najvažnije inovacije koje NetBackup izdvajaju od konkurencije su, kako tvrde u Veritasu, skalabilna zaštita podataka: dokazana sposobnost skaliranja u najzahtjevnijim okruženjima, pri čemu nekoliko velikih korisnika upravlja petabajtima podataka i s više od tisuću klijenata u jednom okruženju. Skalabilna zaštita podataka organizacijama svih vrsta daje povjerenje u mogućnost povrata podataka u velikim okruženjima u slučaju napada ucjenjivačkim softverom, gubitka podataka ili drugih prijetnji koje se mogu dogoditi u modernim poslovnim okruženjima. Tu je i automatizirana integracija s više sustava u oblaku: sustav podržava širok raspon operacijskih sustava, hipervizora i relacijskih baza podataka, čime tvrtkama nudi objedinjeno rješenje za zaštitu podataka neovisno o tome u kojoj se fazi prelaska na oblak trenutačno nalaze.

Širok raspon opcija za pohranu podataka: rješenje se integrira sa širokim rasponom sustava za pohranu podataka, objektnom pohranom, sustavima javnog oblaka i uređajima za pohranu podataka na traku, što osigurava jednostavnu i neprimjetnu integraciju u razna heterogena okruženja.

Prema Gartneru, „lideri imaju najvišu razinu kombiniranih sposobnosti da izvrše ono što obećava njihova cjelokupna vizija. Radi se o tvrtkama koje imaju sveobuhvatnu i skalabilnu ponudu proizvoda u svom portfelju. Ove tvrtke imaju dokazanu prisutnost na tržištu i financijski su uspješne. U segmentu vizije, ove tvrtke prepoznate su kao lideri u industriji u pogledu načina razmišljanja te imaju vrlo jasno izražene planove za daljnji razvoj proizvoda za povrat podataka, što pojednostavljuje jednostavnost implementacije i administracije te povećava skalabilnost proizvoda i širinu mogućnosti njegove primjene“.

„Na tržištu rješenja za izradu sigurnosnih kopija i povrat podataka trenutačno se događaju velike promjene“, piše u Gartnerovu izvještaju. „Kako bi ovi proizvođači rješenja bili dugoročno uspješni, moraju imati planove za naslijeđena, tradicionalna rješenja vezana uz backup i povrat podataka, a istovremeno širiti svoju integraciju s novim aplikacijama, hipervizorima, tehnologijama za izradu slika sustava (snapshota) i njihovu replikaciju, te moraju razvijati svoju podršku za sustave javnog oblaka. Za vodeće tvrtke ključno je da znaju izraziti kako će ovi novi zahtjevi biti dio njihovih rješenja za upravljanje povratom podataka. Od ovih se tvrtki može očekivati da uzmu pretežni dio novih narudžbi i da ostvare visok postotak dobivanja novih korisnika. To, međutim, ne znači da je velik udio na tržištu glavna karakteristika neke tvrtke da bi bila proglašena liderom. Lideri su strateške tvrtke, izuzetno dobro pozicionirane za budućnost, koje dokazano uspješno ostvaraju zahtjeve što ih pred njih postavljaju srednje i velike tvrtke u svojim podatkovnim centrima“, zaključuje Gartner.

Još iz kategorije

Poslovna inteligencija dobila priznanje za Izvrsnost u izazovima

Poslovna inteligencija dobila priznanje za Izvrsnost u izazovima

03.08.2020. komentiraj

Tvrtka je prošla kroz nezavisnu evaluaciju svojih HR praksi. Područja koja su se u procesu procjenjivala su agilnost i prilagodljivost, način organizacije rada i komunikacije sa zaposlenicima tijekom krize, kao i inicijative pokrenute s ciljem osiguranja fizičkog zdravlja, sigurnosti i dobrobiti zaposlenika te tehnološka spremnost kompanije za nove načine rada.

IDC pad tržišta pametnih telefona procijenio na 16 posto, Huawei tik ispred Samsunga dok Apple krizu nije niti osjetio

IDC pad tržišta pametnih telefona procijenio na 16 posto, Huawei tik ispred Samsunga dok Apple krizu nije niti osjetio

03.08.2020. komentiraj

Prema International Data Corporationu (IDC), isporuke pametnih telefona u drugom kvartalu ove godine su na svjetskoj razini pale za 16 posto u odnosu na prošlu godinu. Ukupno, riječ je o 278,4 milijuna isporuka i bez obzira što je riječ o velikom padu, on je bio očekivan pa se sama šteta u tom smislu lakše sanirala.

Kriza donijela 24 posto pada tržišta pametnih telefona i izbacila Huawei na prvo mjesto

Kriza donijela 24 posto pada tržišta pametnih telefona i izbacila Huawei na prvo mjesto

02.08.2020. komentiraj

Globalno tržište pametnih telefona zabilježilo je najveći pad u povijesti tijekom drugog kvartala ove godine. Prema Counterpoint Researchu, riječ je o 24 posto na godišnjoj razini, odnosno, isporučeno je 271,4 milijuna pametnih telefona. Naravno, krivac je pandemija koronavirusa.