Velika borba za digitalne urede

Velika borba za digitalne urede

Foto: Fotolia

Microsoftov Teams i Slack nastavili su voditi bitku za “digitalne urede” i tijekom pandemije koronavirusa, što se može vidjeti na porastu broja korisnika tih platformi, ali i cijelom nizu pogodnosti, noviteta i sadržaja u najavi.

Naime, sve to potrebno je kako bi se deseci milijuna novih korisnika zadržali uz Teams ili Slack čak i kad pandemija potpuno prođe. Jer, tek nakon nje bit će izazovno zadržati mnoge koji su se pojavili jer je to bila potreba, odnosno, jedini način za kvalitetno i neometano obavljanje posla u izazovnim uvjetima rada na daljinu.

Teams ima prednost što iza njega stoji druga najbogatija kompanija svijeta - Microsoft. Ali, Slack se tijekom ove krize odlučio sklopiti partnerstvo s trećom najbogatijom kompanijom svijeta - Amazonom. Sve to brzo se pokazalo dobitnom kombinacijom, a pokazuju to prihodi.

Primjerice, još 2017. su bili na 105 milijuna američkih dolara, a prognoza za kraj ove godine je na 863 milijuna dolara. To je gotovo osam puta više u samo tri godine. Fascinantan uspjeh, koji se ne može ignorirati, bez obzira što Slack ima oko 20 milijuna dnevno aktivnih korisnika, a Microsoft njih oko 85 milijuna.

Pozitivno za Slack je što ima uz sebe oko 750.000 organizacija diljem svijeta i oko 122.000 pretplatnika. U prosjeku, korisnici na Slacku dnevno provedu 120 minuta za interakciju, odnosno, oko deset sati su u prosjeku spojeni na platformu. S tim se Teams ne može mjeriti i dnevne korisnike registrira čim se "namjerno spoje na platformu". Slack ih mjeri kroz interakcije i vrijeme provedeno na platformi

Naravno, daleko od toga da Teams nema svoje adute. Integracija s Office 365 je svakako najveća prednost i zato se mnogi korisnici okreću toj platformi. Velika prednost je i Microsoftova predanost Teamsu, od kojeg želi mnogo. U prijevodu, kompanija tvrdi da je Teams "jezgra njegova viđenja modernog poslovanja". Dakle, Teams je budućnost za Microsoft i želi biti dio nje na vrhu.

Zasad brojkama to uspijeva, ali Slack je i bez tolike infrastrukture, novca i moći svejedno pri vrhu te uz sebe veže ozbiljne i poslovne korisnike, koji plaćaju nemali novac za usluge koje dobivaju.

Još iz kategorije

Developeri ne pristaju na manje plaće jer rade od doma

Developeri ne pristaju na manje plaće jer rade od doma

04.07.2020. komentiraj

Pandemija koronavirusa postavila je više od četiri milijarde ljudi u izolaciju, a stotine milijuna počeli su raditi aktivno na daljinu, što su organizacije prihvatile kao novu stvarnost i nakon vrhunca krize, ali i pokušale iskoristiti kako bi uštedjele. Što se zaposlenima u IT sektoru ne sviđa.

Ružica Gelo pridružila se timu konzultanata tvrtke MKPS

Ružica Gelo pridružila se timu konzultanata tvrtke MKPS

03.07.2020. komentiraj

Tvrtka MKPS osnažila je tim dolaskom Ružice Gelo, stručnjakinje s više od 20 godina profesionalnog iskustva u područjima EU integracija i politika, objavili su iz ove konzultantske tvrtke. Profesionalnu karijeru započela je u hrvatskom Ministarstvu poljoprivrede, gdje je nakon podrške pregovorima o pristupanju Hrvatske Svjetskoj trgovinskoj organizaciji, imenovana za voditeljicu odjela za EU i trgovinsku integraciju.

Prošli mjesec u IT javnim nabavama ugovoreno poslova u vrijednosti 303,13 milijuna kuna

Prošli mjesec u IT javnim nabavama ugovoreno poslova u vrijednosti 303,13 milijuna kuna

03.07.2020. komentiraj

Najnovija analiza Tenderi.hr o stanju na domaćem IT tržištu kada je riječ javnim nabavama pokazuje kako je ukupna vrijednost tendera za koje je sklopljen ugovor u lipnju bila 318,77 milijuna kuna, a ugovoreno je od toga iznosa 303,13 milijuna kuna.