Uskoro konferencija o organizacijskog kulturi

Uskoro konferencija o organizacijskog kulturi

Foto: DepositPhotos

U kongresnom hotelu Well u Tuhelju 24. i 25. listopada 2019. održat će se prva konferencija na temu organizacijske kulture pod nazivom Comeleon koja će okupiti međunarodne stručnjake na temu kompleksnosti, organizacije budućnosti i agilnosti.

Konferencija s karakterom kampa omogućiti će sudionicima da u direktnom kontaktu i radionicama razmijene stavove i izazove s npr. Nielsom Pflaegingom, menadžment egzocistom, stručnjakinjom za kompleksnost Steffanie Borgert, korifejom na području agilnosti Jurgen Appelom ili Jos de Blokom, CEO-om Buurtzorga koji je revolucionirao područje socijalne njege na osnovu samoorganizirajućih timova. Neke od tema koje će se obrađivati su: kako osigurati rast prihoda, poticati inovativnost, privući talente, decentralizirati procese donošenja odluka, graditi pliću hijerarhiju, koristiti snagu kolektivnog znanja, graditi organizacijsku agilnost. Bit će tu i egzorcista menadžera, tema koja će se mnogima svidjeti, a mnogima i ne.

Niels Pflaeging koji radi i živi u više različitih država uključujući SAD, Brazil, Španjolsku i Njemačku, ističe kako se organizacije diljem svijeta susreću s istim izazovima i glavno pitanje koje si menadžeri postavljaju je - kako postići traniziciju iz «comand and control» u «sense and responde» princip rada što je preduvjet za opstanak i predvodničku ulogu na tržištu.

“Digitalno doba i disruptori traže brzu reakciju koja s tradicionalnim hijerarhijskim sustavom nije izvediva, a uvjerena sam kako će mnogima biti teško napustiti status quo, moć i kontrolu nad timovima i procesima i suočiti se s činjenicom kako će se uloga 'šefova' u organizacijama budućnosti promijeniti. Zato svoju misiju vidim u osvještavanju gospodarstva na temu stvaranja odgovarajuće organizacijske kulture, pa sa velikim zadovoljstvom i stopostotnom uvjerenošću najavljujem kako će Comeleon konferencija potaknuti na promjene“, objašnjava Dijana Vetturelli, inicijatorica konferencije Comeleon.

Još iz kategorije

Azijska gospodarstva profitiraju od trgovinskih napetosti između SAD-a i Kine

Azijska gospodarstva profitiraju od trgovinskih napetosti između SAD-a i Kine

16.07.2019. komentiraj

Prema analizi koju je objavio PwC, učinci početnog kruga carina koje je američka vlada nametnula uvozu iz Kine ranije ove godine počeli su značajno i vidljivo utjecati na globalnu trgovinu. Ovo je svakako važno i sklopu problema Huawea i američkih tvrtki s kojima radi i surađuje.

Lideri trebaju preuzeti odgovornost za odgovorno korištenje umjetne inteligencije

Lideri trebaju preuzeti odgovornost za odgovorno korištenje umjetne inteligencije

15.07.2019. komentiraj

Procijenjeni ekonomski potencijal umjetne inteligencije (UI)  od 15,7 bilijuna dolara ostvarit će se samo ako organizacije u svoje poslovanje integriraju odgovornu praksu korištenja umjetne inteligencije i uzmu ih u obzir prije bilo kakvog razvoja, zaključuje se u novom PwC-ovom istraživanju.

Hrvatskom vladaju mikro i mali poduzetnici

Hrvatskom vladaju mikro i mali poduzetnici

14.07.2019. komentiraj

U razdoblju unatrag 17 godina (od 2002.), 2018. godine bila je za poduzetnike najuspješnija s 28,2 milijarde kuna neto dobiti, u kojoj su sve četiri skupine poduzetnika poslovale pozitivno, s tim da je udio srednjih i velikih poduzetnika u ukupno ostvarenoj neto dobiti 69,3 posto.