Uskoro konferencija o organizacijskog kulturi

Uskoro konferencija o organizacijskog kulturi

Foto: DepositPhotos

U kongresnom hotelu Well u Tuhelju 24. i 25. listopada 2019. održat će se prva konferencija na temu organizacijske kulture pod nazivom Comeleon koja će okupiti međunarodne stručnjake na temu kompleksnosti, organizacije budućnosti i agilnosti.

Konferencija s karakterom kampa omogućiti će sudionicima da u direktnom kontaktu i radionicama razmijene stavove i izazove s npr. Nielsom Pflaegingom, menadžment egzocistom, stručnjakinjom za kompleksnost Steffanie Borgert, korifejom na području agilnosti Jurgen Appelom ili Jos de Blokom, CEO-om Buurtzorga koji je revolucionirao područje socijalne njege na osnovu samoorganizirajućih timova. Neke od tema koje će se obrađivati su: kako osigurati rast prihoda, poticati inovativnost, privući talente, decentralizirati procese donošenja odluka, graditi pliću hijerarhiju, koristiti snagu kolektivnog znanja, graditi organizacijsku agilnost. Bit će tu i egzorcista menadžera, tema koja će se mnogima svidjeti, a mnogima i ne.

Niels Pflaeging koji radi i živi u više različitih država uključujući SAD, Brazil, Španjolsku i Njemačku, ističe kako se organizacije diljem svijeta susreću s istim izazovima i glavno pitanje koje si menadžeri postavljaju je - kako postići traniziciju iz «comand and control» u «sense and responde» princip rada što je preduvjet za opstanak i predvodničku ulogu na tržištu.

“Digitalno doba i disruptori traže brzu reakciju koja s tradicionalnim hijerarhijskim sustavom nije izvediva, a uvjerena sam kako će mnogima biti teško napustiti status quo, moć i kontrolu nad timovima i procesima i suočiti se s činjenicom kako će se uloga 'šefova' u organizacijama budućnosti promijeniti. Zato svoju misiju vidim u osvještavanju gospodarstva na temu stvaranja odgovarajuće organizacijske kulture, pa sa velikim zadovoljstvom i stopostotnom uvjerenošću najavljujem kako će Comeleon konferencija potaknuti na promjene“, objašnjava Dijana Vetturelli, inicijatorica konferencije Comeleon.

Još iz kategorije

Korporacije se okreću cloudu

Korporacije se okreću cloudu

18.10.2019. komentiraj

Korporacije su napravile još oštriji zaokret prema cloudu jer većina njih namjerava smanjiti potrošnju na tradicionalni softver te se okrenuti prema onim proizvođačima koji nude cloud alternative.

Huawei ove godine isporučio 26 posto pametnih telefona više nego lani

Huawei ove godine isporučio 26 posto pametnih telefona više nego lani

18.10.2019. komentiraj

Huawei je objavio poslovne rezultate za treće tromjesečje tekuće godine. Tijekom prva tri tromjesečja, Huawei je ostvario prihod od 86,01 milijardi američkih dolara (610,8 milijardi kineskih juana) što je za čak 24.4  posto više u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. U trećem tromjesečju, neto profitna marža kompanije iznosila je 8.7  posto.

Izvoz u SAD porastao za 25 posto

Izvoz u SAD porastao za 25 posto

18.10.2019. komentiraj

„SAD je vodeća svjetska ekonomska sila i najveći globalni uvoznik. Njihov BDP je u 2018. godini premašio 21 bilijun dolara. U usporedbi s tim, vrijednost hrvatske trgovinske razmjene s Amerikom koja je prošle godine iznosila 620 milijuna dolara je doslovno kap u moru. Dobra stvar je da od tih 620 milijuna preko 400 otpada na hrvatski izvoz u SAD. U prvoj polovici ove godine nam je izvoz u Ameriku porastao za 25 posto u odnosu na isto razdoblje lani. Nisu to velike brojke ukupno, ali pozitivan trend svakako veseli“, istaknuo je potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore za međunarodne poslove i EU Ivan Barbarić na seminaru America Made Easy koji je HGK organizirala u suradnji s Američkom gospodarskom komorom u Hrvatskoj (AmCham) i Avitus grupom. Naglasio je da su najveće kočnice bržem razvoju gospodarskih odnosa SAD-a i Hrvatske – vizni režim i dvostruko oporezivanje.