Upravni odbor IBM-a odobrio odvajanje Kyndryla

Upravni odbor IBM-a odobrio odvajanje Kyndryla

Foto: DepositPhotos

Upravni odbor IBM-a odobrio je otprije najavljeno odvajanje Kyndryla, tvrtke koja je unutar “Big Bluea” bila zadužena za upravljanje infrastrukturnim uslugama. Kako bi došlo do razdvajanja, upravni odbor proglasio je razmjernu raspodjelu svojima dioničarima - 80,1 posto preostalih dionica Kyndryla.

Nakon distribucije, svaki vlasnik IBM-ovih dionica dobit će jednu Kyndrylovu za svakih pet IBM-ovih običnih dionica, prema stanju koje će vladati 25. listopada 2021. Očekivano je da će se distribucija dogoditi nakon zatvaranja tržišta 3. studenoga 2021.

Namjera je da će se, u saveznim poreznim prihodima Sjedinjenih Američkih Država, distribucija provesti na porezno učinkovit način za dioničare IBM-a. Također, ona podliježe određenim uvjetima opisanima u izjavi o registraciji na obrascu 10 koju je podnijela kompanija Kyndryl.

U svemu ovome, IBM će zadržati 19,9 posto dionica dionica Kyndryla, s namjerom da te dionice zamijeni za dug IBM-a tijekom razdoblja od 12 mjeseci nakon raspodjele, ovisno o tržišnim razmatranjima. Dioničari ne moraju poduzimati nikakve radnje da bi dobili dionice Kyndryla, na koje imaju pravo kao dioničari IBM-a.

Dodatno, dioničari ne moraju platiti nikakvu naknadu, niti predati ili zamijeniti dionice IBM-ovih običnih dionica kako bi sudjelovali u razdvajanju. Dakle, što se njih tiče, cijeli proces bit će automatiziran i podosta jednostavan.

Inače, Kyndryl je u 2020. imao prihode od 19,4 milijarde američkih dolara, što je 900 milijuna manje no u 2019. i 2,4 milijarde dolara slabije no u 2018. Kroz prvu polovicu ove godine, prihodi su dosegli 9,4 milijarde i tim bi tempom godina završila na 18,8 milijardi, što je nastavak pada na godišnjoj razini.

Što se pak tiče profita, Kyndryl je u 2020. ostvario 378 milijuna dolara, a u prvoj polovici ove godine 156 milijuna dolara.

Zbog ovog poteza razdvajanja, dionice IBM-a su u utorak 12. listopada pale za jedan posto, na 140,95 dolara.

Još iz kategorije

Prihodi od MaaS pretplata narast će za 900 posto do 2027.

Prihodi od MaaS pretplata narast će za 900 posto do 2027.

20.10.2021.

Pretplatnici na MaaS (Mobility-as-a-Service) generirat će 53 milijardi američkih dolara za poslužitelje platformi tog tipa do 2027., navodi Juniper Research. U ovoj godini generirat će se, prema prognozi, 5,3 milijarde dolara.

Tvrtka u vlasništvu Stipe Matića kupuje Omega software

Tvrtka u vlasništvu Stipe Matića kupuje Omega software

19.10.2021.

Vlasnik M SAN Grupe i KING ICT-a Stipo Matić, dogovorio je preuzimanje tvrtke Omega software, kako sami tvrde prepoznali su je kao tvrtku koja ima znanje, kapacitete, iskustvo i tržišnu prepoznatljivost te se savršeno uklapa u strateške planove ekspanzije na internacionalna tržišta, upotpunjava naš široki  portfolio proizvoda, usluga i rješenja u domenama energetske učinkovitosti, industrije 4.0 i zelene ekonomije te digitalne transformacije najzahtjevnijih poslovnih subjekata.

PwC dosegao prihode 45 milijardi američkih dolara

PwC dosegao prihode 45 milijardi američkih dolara

19.10.2021.

Za 12 mjeseci, zaključno s 30. lipnja 2021., PwC-ova društva na svjetskoj razini imala su bruto prihod od 45 milijardi američkih dolara - 2,0 posto više u lokalnoj valuti i 4,9 posto u američkim dolarima. Nakon što je rast veći dio godine bio bez pomaka, značajno se ubrzao između travnja i lipnja, za 18,1 posto u odnosu na iste mjesece prošle godine.