Poslovna rješenja

Undabot u 2022. bilježi rast prihoda 30 posto i dobiti 46 posto

Undabot u 2022. bilježi rast prihoda 30 posto i dobiti 46 posto
Hrvoje Kapetanović, Undabot

U odnosu na 2021., prihodi su im rasli 30 posto, a dobit čak 46 posto, čime je prošla godina bila jedna od najboljih u povijesti Undabota, ističe za ICTbusiness.info direktor kompanije Hrvoje Kapetanović.

Prema njegovim riječima Unatoč nesigurnostima i velikim fluktuacijama na međunarodnom tržištu, uz financijske pokazatelje, povećali smo i timove, uveli nove tehnologije te poboljšali procese unutar same firme.

„Prema sadašnjim projekcijama, u 2023. očekujemo minimalno jednak rast prihoda. Temelje za  takvu stabilnost i organski rast nam daju upravno naši višegodišnji projekti koje radimo za klijente s kojima smo izgradili čvrst, dugogodišnji partnerski odnos. Inzistirajući na kvaliteti pristupa, razrade projekta i procesa, sistematično i planski gradimo kompaniju koja može izraditi najkompleksnije proizvode“, ističe Kapetanović.

Prošla godina bila je iznimno uspješna za Undabot, na svim poljima, no rekao bih da je taj uspjeh većinom rezultat napornog rada koji smo ulagali svih godina prije, pojašnjava Dalje Kapetanović i pojašnjava kako su u prošloj godini proširili svoje poslovanje na naša ciljana tržišta zemalja Benelux-a i DACH regije. Tu posebno ističe veliki projekt izrade robusne komercijalne mobilne i web platforme za streaming audio-vizualnog sadržaja, knjiga i video igara koju su razvili za inovativnu kompaniju u Nizozemskoj.

„Osim Clutch nagrada koje su nas svrstale u top 1 posto IT kompanija u svijetu i top B2B pružatelje IT usluga, osvojili smo i Web Excellence nagradu za redizajn showbuzz.dnevnik.hr portala te Topdevelopers web i mobile app nagrade. Ipak, od svih nagrada, najviše me veseli činjenica da na Clutch platformi za rangiranje IT kompanija imamo prosječnu ocjenu naših klijenata od maksimalnih 5 zvjezdica“, tvrdi Kapetanović.

Također, povećali su sve svoje timove te, osim nativnih mobilnih aplikacija, sad rade mobilne aplikacije i u Flutter tehnologiji. Dodatno su optimizirali procese izrade digitalnih proizvoda te klijentima nude, kako tvrdi Kapetanović, još konkretniju uslugu izrade funkcionalnog, tehničkog i UX/UI dizajna rješenja, čime osiguravaju jasnoću pri izradi projekta, bolje procjene i kontrolu troškova te ranu detekciju potencijalnih rizika.

„Iako smo uvijek ulagali u edukaciju zaposlenika, u 2022. smo stavili dodatni naglasak na unapređenje soft i tehničkih vještina te smo tako uložili oko 4000 sati u edukaciju zaposlenika, sudjelovali u 43 edukacijska programa i sami održali 27 edukacija. Također, nastavljamo s našim uspješnim Undabot Masterclass programom, gdje kroz definirane edukacije i rad na aplikacijama prenosimo iOS, Android i Frontend tajne zanata odabranim studentima“, pojašnjava Kapetanović.

U ovoj godini Undabot planira dodatno pojačati rast na ciljanim tržištima Zapadne Europe, ali i SAD-a. Takav intenzivan razvoj znači dodatna zapošljavanja te, uz konstantne promjene u IT industriji, nadogradnju i kreiranje novih usluga i odjela.

Kako se post-covid svijet polako vraća u normalu, ove godine će posjetiti više lokalnih i inozemnih konferencija, gdje će njihovi stručnjaci imati priliku predstaviti Undabot, ali i svoja znanja i iskustva. Također, nastavit će educirati i osnaživati interni tim voditelja, budući da su oni iznimno važni za građenje timova koji su povezani istim vrijednostima i kulturom kompanije koju održavamo kroz druženja, izlete i zajedničke akcije, pojašnjava Kapetanović.

„Osim već navedenih specifičnih planova, kao i svake godine do sad, fokusirat ćemo se na izradu visoko kvalitetnih kompleksnih digitalnih proizvoda u okruženju koji potiče dobru ravnotežu privatnog i poslovnog života, graditi dugoročne odnose s klijentima i razvijati i dalje kompaniju koja može parirati najjačim igračima na svjetskom tržištu“, zaključuje Kapetanović.