Undabot po prvi put na CeBIT-u

Undabot po prvi put na CeBIT-u

Na sajmu CeBIT u Hannoveru koji se održava od 11. do 15 lipnja ove godine nastupit će i čak sedam hrvatskih tvrtki i to sve od njih na sajmu će nastupati samostalno. Među njima je i Undabot o čemu smo razgovarali s članom Uprave Hrvojem Kapetanovićem koji govori o tome koliko košta nastup na sajmu, što očekuju od svog prvog nastupa.

Zašto ste se odlučili za nastup na ovogodišnjem sajmu CeBIT i kakva su vam očekivanja?

Undabot je tvrtka koja je kvalitetom svog rada i razinom in-house znanja i iskustva pokazala da može biti izuzetno konkurentna u Zapadnoj Europi. Od svog nastanka početkom 2013-te godine, tvrtka konstantno raste u prihodima i u broju zaposlenika, a sad smo dosegli takvu razinu veličine i ekspertize naših developerskih timova, da se možemo proaktivnije ponuditi zapadnom tržištu. Sukladno, odlučili smo se za aktivno sudjelovanje na ovogodišnjem CeBIT-u, gdje prvenstveno očekujemo ostvarivanje novih poslovnih kontakata s potencijalnim klijentima kojima je potrebna pouzdana i kvalitetna tvrtka za dugoročnu suradnju u razvoju njihovih digitalnih projekata.
Što će te posebno predstaviti ove godine na CeBIT-u?

Predstavit ćemo portfolio naših postojećih usluga u procesu dizajna i razvoja mobilnih i web aplikacija, kao što su: Solution Design, UX/UI Design te Agile i Waterfall razvojne metodologije, a također ćemo predstaviti i našu novu grupu usluga iz područja Product Managementa, koja je nastala kao rezultat prepoznavanja rastuće potrebe tržišta za profesionalnim uslugama takvog tipa. Dodatno, predstavit ćemo i naša iskustva u razvoju nekih od vodećih regionalnih digitalnih projekata, kao što su: Njuškalo (www.njuskalo.hr) i Wogibtswas (www.wogibtswas.at) kao i neke naše nove projekte u industrijama Poljoprivrede i Telekomunikacija.

Kome su ta rješenja namijenjana?

Undabot je tvrtka specijalizirana za custom SW development, tj. za dizajni i razvoj sofverskih rješenja i aplikacija po narudžbi klijenta. Takva strategija našeg poslovanja i takva organizacija naših produkcijskih timova omogućavaju nam poslovanje s klijentima iz svih industrija te rad na projektima najveće razine kompleksnosti i zahtjevnosti. Svaka tvrtka koja razmišlja o povećanju svoje učinkovitosti, ili konkurentnosti na tržištu, putem uvođenja novih digitalnih kanala, aplikacija ili procesa, potencijalno je klijent kojem Undabot može kvalitetno pomoći na tom putu.
Ako ste prije nastupali na sajmu kako gledate na promjenu termina, ali i promjene koje je CeBIT doživio?

Osobno sam ranije bio na CeBITu kao posjetitelj, a za Undabot je ovo premijerno nastupanje. Čitajući materijale ovogodišnjeg sajma, vidim da je organizator konceptualno napravio jači iskorak prema usklađivanju s najvažnijim tehnološkim trendovima te mi se čak čini da će biti vremenski izazov vidjeti sav sadržaj koji me interesira. Što se tiče pomicanja termina, novi termin mi se osobno sviđa, jer bi nam ovako, na polovici kalendarske godine, CeBIT mogao postati dobra podloga i kick-off event za strateško i poslovno planiranje nadolazeće godine.
Planirate li ići i slijedeće godine na CeBIT?

Bit ćemo pametniji kad napravimo analizu ovogodišnjeg izlaganja na sajmu, a za sad sve upućuje da ćemo s ovakom praksom nastaviti i u narednim godinama.
Obzirom da nastupi na sajmu nisu jeftini koliko vas košta ovogodišnji nastup?

Istina je, nisu jeftini, ali vjerujem da je potrebno uložiti da bi se stvorilo nešto novo, kako u životu, tako i u poslu. U Hannover putujemo u najjačem sastavu i dat ćemo sve od sebe da se tržištu predstavimo u najboljem svjetlu. Ukupne troškove smo procijenili na 20 tisuća Eura.

Još iz kategorije

Intel dao otkaz Krzanichu zbog veze na radnom mjestu

Intel dao otkaz Krzanichu zbog veze na radnom mjestu

22.06.2018. komentiraj

Intel je ostao bez generalnog direktora nakon što se s te pozicije pod pritiskom povukao Brian Krzanich. Razlog njegove iznenadne ostavke je veza sa zaposlenicom što je u toj kompaniji strogo zabranjeno pravilnikom o radu. Njegovo mjesto, kao privremeni šef Intela, zauzeo je financijski direktor Robert Swan.

Potpisan ugovor o dodjeli 20 milijuna kuna za povećanje energetske učinkovitosti u kompaniji

Potpisan ugovor o dodjeli 20 milijuna kuna za povećanje energetske učinkovitosti u kompaniji

21.06.2018. komentiraj

Svečanim potpisivanjem ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava koje su sa 77 korisnika potpisali ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić te direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš i službeno je potvrđena odluka o financiranju odabranih projektnih prijedloga po pozivu “Povećanje energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije u proizvodnim industrijama” u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ 2014.- 2020.

Domaća birokracija zabrinjava poduzetnike više nego birokracija EU-a

Domaća birokracija zabrinjava poduzetnike više nego birokracija EU-a

21.06.2018. komentiraj

Privatne tvrtke diljem Europe smatraju regulativu i birokraciju u svojim domaćim gospodarstvima većom prijetnjom razvoju svojih tvrtki nego regulativu i birokraciju koja dolazi iz Europske unije (EU). U PwC-ovom istraživanju 2.450 tvrtki iz 31 europske države, 39 % izjavilo ih je da je problem domaća birokracija, u usporedbi s približno 29 % koje navode da je problem birokracija EU-a.