Undabot po prvi put na CeBIT-u

Undabot po prvi put na CeBIT-u

Na sajmu CeBIT u Hannoveru koji se održava od 11. do 15 lipnja ove godine nastupit će i čak sedam hrvatskih tvrtki i to sve od njih na sajmu će nastupati samostalno. Među njima je i Undabot o čemu smo razgovarali s članom Uprave Hrvojem Kapetanovićem koji govori o tome koliko košta nastup na sajmu, što očekuju od svog prvog nastupa.

Zašto ste se odlučili za nastup na ovogodišnjem sajmu CeBIT i kakva su vam očekivanja?

Undabot je tvrtka koja je kvalitetom svog rada i razinom in-house znanja i iskustva pokazala da može biti izuzetno konkurentna u Zapadnoj Europi. Od svog nastanka početkom 2013-te godine, tvrtka konstantno raste u prihodima i u broju zaposlenika, a sad smo dosegli takvu razinu veličine i ekspertize naših developerskih timova, da se možemo proaktivnije ponuditi zapadnom tržištu. Sukladno, odlučili smo se za aktivno sudjelovanje na ovogodišnjem CeBIT-u, gdje prvenstveno očekujemo ostvarivanje novih poslovnih kontakata s potencijalnim klijentima kojima je potrebna pouzdana i kvalitetna tvrtka za dugoročnu suradnju u razvoju njihovih digitalnih projekata.
Što će te posebno predstaviti ove godine na CeBIT-u?

Predstavit ćemo portfolio naših postojećih usluga u procesu dizajna i razvoja mobilnih i web aplikacija, kao što su: Solution Design, UX/UI Design te Agile i Waterfall razvojne metodologije, a također ćemo predstaviti i našu novu grupu usluga iz područja Product Managementa, koja je nastala kao rezultat prepoznavanja rastuće potrebe tržišta za profesionalnim uslugama takvog tipa. Dodatno, predstavit ćemo i naša iskustva u razvoju nekih od vodećih regionalnih digitalnih projekata, kao što su: Njuškalo (www.njuskalo.hr) i Wogibtswas (www.wogibtswas.at) kao i neke naše nove projekte u industrijama Poljoprivrede i Telekomunikacija.

Kome su ta rješenja namijenjana?

Undabot je tvrtka specijalizirana za custom SW development, tj. za dizajni i razvoj sofverskih rješenja i aplikacija po narudžbi klijenta. Takva strategija našeg poslovanja i takva organizacija naših produkcijskih timova omogućavaju nam poslovanje s klijentima iz svih industrija te rad na projektima najveće razine kompleksnosti i zahtjevnosti. Svaka tvrtka koja razmišlja o povećanju svoje učinkovitosti, ili konkurentnosti na tržištu, putem uvođenja novih digitalnih kanala, aplikacija ili procesa, potencijalno je klijent kojem Undabot može kvalitetno pomoći na tom putu.
Ako ste prije nastupali na sajmu kako gledate na promjenu termina, ali i promjene koje je CeBIT doživio?

Osobno sam ranije bio na CeBITu kao posjetitelj, a za Undabot je ovo premijerno nastupanje. Čitajući materijale ovogodišnjeg sajma, vidim da je organizator konceptualno napravio jači iskorak prema usklađivanju s najvažnijim tehnološkim trendovima te mi se čak čini da će biti vremenski izazov vidjeti sav sadržaj koji me interesira. Što se tiče pomicanja termina, novi termin mi se osobno sviđa, jer bi nam ovako, na polovici kalendarske godine, CeBIT mogao postati dobra podloga i kick-off event za strateško i poslovno planiranje nadolazeće godine.
Planirate li ići i slijedeće godine na CeBIT?

Bit ćemo pametniji kad napravimo analizu ovogodišnjeg izlaganja na sajmu, a za sad sve upućuje da ćemo s ovakom praksom nastaviti i u narednim godinama.
Obzirom da nastupi na sajmu nisu jeftini koliko vas košta ovogodišnji nastup?

Istina je, nisu jeftini, ali vjerujem da je potrebno uložiti da bi se stvorilo nešto novo, kako u životu, tako i u poslu. U Hannover putujemo u najjačem sastavu i dat ćemo sve od sebe da se tržištu predstavimo u najboljem svjetlu. Ukupne troškove smo procijenili na 20 tisuća Eura.

Još iz kategorije

DaiBau primio višemilijunsko ulaganje

DaiBau primio višemilijunsko ulaganje

18.01.2019. komentiraj

DaiBau, internetska platforma posvećena tržištu izgradnje i obnove nekretnina je u početnoj A seriji primila investiciju od 700.000 eura odnosno oko 5 milijuna kuna. Vodeći investitor je South Central Ventures, dok je u investiciji sudjelovao i Vito ONE. Cilj ulaganja je unaprijeđenje platforme i ubrzano ostvarenje strategije njenog širenja na tržišta Srednje i Istočne Europe.

CES 2019: Može li se brendovima vjerovati u digitalno doba?

CES 2019: Može li se brendovima vjerovati u digitalno doba?

18.01.2019. komentiraj

Povjerenje korisnika u brendove prošle se godine uvelike narušilo, počevši od Facebookovih afera pa sve do proboja u Marriott i stiglo je vrijeme razmišljati kako to povjerenje vratiti jer 2019. će biti godina mobilnih mreža pete generacije (5G), a samim time i Interneta stvari (IoT). Dakle, bez povjerenja, prihodi bi mogli kaskati.

Za rast i izvoz poduzetnicima na raspolaganju 150 milijuna kuna iz EU fondova

Za rast i izvoz poduzetnicima na raspolaganju 150 milijuna kuna iz EU fondova

17.01.2019. komentiraj

Sredinom prošlog mjeseca otvorena je mogućnost novog povlačenja novca iz EU fondova za novootvorene male, mikro i srednje tvrtke gdje se ukupno iznos penje na 150 milijuna kuna za sve tvrtke, dok je maksimalni iznos potpore 1,4 milijuna kuna po tvrtki. Radi se o trajno otvorenom natječaju, odnosno o natječaju doks e novac ne potroši.