Uber najavio lansiranje JUMP-a u Berlinu

Uber najavio lansiranje JUMP-a u Berlinu

Foto: Uber

Prošlog je tjedna na tehnološkoj konferenciji Noah u Berlinu Uber najavio širenje njihove usluge najma električnih bicikala na europsko tržište. Usluga iznajmljivanja bicikala JUMP bit će dostupna u Berlinu prije ljeta, a nakon toga će se proširiti i u druge europske gradove.

Tvrtku JUMP preuzeli su u travnju, a širenje usluge na Europu dolazi nedugo nakon spomenute akvizicije. Taj se potez uklapa u Uberovu viziju ponude koja će biti šira od dijeljenja vožnji automobilima, primjerice od dostave hrane sve do gradskog prijevoza letećim vozilima što planiraju ponuditi u budućnosti.

Valja naglasiti kako Uber dolazi na prilično konkurentno tržište, budući da u njemačkoj prijestolnici djeluje već nekoliko tvrtki koje se bave uslugama najma bicikala. Kada su u pitanju električni bicikli, u Berlinu su već prisutne kompanije OBike, Mobike i LimeBike. Riječ je o tvrtkama s dalekog istoka koje su agresivno ušle sa svojim uslugama u velike europske i američke gradove.

Uber je također najavio kako u Berlinu kreću s uslugom UberGreen. Riječ je o ponudi prijevoza električnim automobilima čime kompanija promiče zaštitu okoliša. Prilikom predstavljanja novih usluga u Berlinu, generalni direktor Ubera Dara Khosrowshahi rekao je kako je to primjer "novog Ubera koji na tržišta ulazi zahvaljujući partnerstvima i dijalogu".

Još iz kategorije

Neven Kaić novi izvršni direktor Sektora financija IN2 grupe

Neven Kaić novi izvršni direktor Sektora financija IN2 grupe

07.07.2020. komentiraj

Novi je izvršni direktor Sektora financija IN2 grupe postaje Neven Kaić koji je bogato menadžersko iskustvo stekao tijekom 25 godina rada u kompanijama u financijskom sektoru. Diplomirao je elektrotehniku na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu 1993. te je 2003. stekao MBA na poslovnoj školi Henley u Velikoj Britaniji. U IN2 dolazi iz savjetničke kuće Corellia gdje je proteklih šest godina na poziciji partnera vodio složene projekte u segmentima zdravstva, telekom industrije, turizma, urbanog i ruralnog razvoja.

Bosch bilježi stabilan rast u Hrvatskoj

Bosch bilježi stabilan rast u Hrvatskoj

07.07.2020. komentiraj

Bosch završio je 2019. fiskalnu godinu s oko 442 milijuna HRK (58.9 milijuna EUR) u konsolidiranoj prodaji te time zabilježio stabilan rast od tri posto u odnosu na prethodnu godinu. „Povećanje prodaje u 2019. godini uglavnom je rezultat našeg širokog portfelja inovativnih proizvoda, usredotočenosti na kupce i snažne timske suradnje među odjelima“, izjavila je Mirsada Kudrić, generalna direktorica tvrtke Bosch za Hrvatsku i Sloveniju. Broj zaposlenih na dan 31. prosinca 2019. godine u tvrtki Bosch u Hrvatskoj bio je 65.

Uključite se u veliko digitalno istraživanje hrvatskih kompanija

Uključite se u veliko digitalno istraživanje hrvatskih kompanija

07.07.2020. komentiraj

Kakve aktivnosti provode hrvatske kompanije po pitanju digitalne transformacije, koji su im prioriteti u području tehnologije, organizacijske kulture, marketinga i edukacija te kakav utjecaj krize očekuju na buduće poslovne aktivnosti, neka su od pitanja na koja nastoji odgovoriti Digital Leadership istraživanje koje provodi revizorsko-konzultantska kompanija EY u suradnji s Algebra MBA studijem.