Uber najavio lansiranje JUMP-a u Berlinu

Uber najavio lansiranje JUMP-a u Berlinu

Foto: Uber

Prošlog je tjedna na tehnološkoj konferenciji Noah u Berlinu Uber najavio širenje njihove usluge najma električnih bicikala na europsko tržište. Usluga iznajmljivanja bicikala JUMP bit će dostupna u Berlinu prije ljeta, a nakon toga će se proširiti i u druge europske gradove.

Tvrtku JUMP preuzeli su u travnju, a širenje usluge na Europu dolazi nedugo nakon spomenute akvizicije. Taj se potez uklapa u Uberovu viziju ponude koja će biti šira od dijeljenja vožnji automobilima, primjerice od dostave hrane sve do gradskog prijevoza letećim vozilima što planiraju ponuditi u budućnosti.

Valja naglasiti kako Uber dolazi na prilično konkurentno tržište, budući da u njemačkoj prijestolnici djeluje već nekoliko tvrtki koje se bave uslugama najma bicikala. Kada su u pitanju električni bicikli, u Berlinu su već prisutne kompanije OBike, Mobike i LimeBike. Riječ je o tvrtkama s dalekog istoka koje su agresivno ušle sa svojim uslugama u velike europske i američke gradove.

Uber je također najavio kako u Berlinu kreću s uslugom UberGreen. Riječ je o ponudi prijevoza električnim automobilima čime kompanija promiče zaštitu okoliša. Prilikom predstavljanja novih usluga u Berlinu, generalni direktor Ubera Dara Khosrowshahi rekao je kako je to primjer "novog Ubera koji na tržišta ulazi zahvaljujući partnerstvima i dijalogu".

Još iz kategorije

INFOGRAFIKA: Ulaganja u strojno učenje najveće od svih segmenata umjetne inteligencije

INFOGRAFIKA: Ulaganja u strojno učenje najveće od svih segmenata umjetne inteligencije

18.08.2019. komentiraj

Strojno učenje ono je što se danas još uvijek nameće iznad umjetne inteligencije, a ujedno je i njen temelj. Pokazuju to vrlo jasno i same brojke o potrošnji na te dvije zasebne, a toliko bliske tehnologije.

INFOGRAFIKA: Kako je dosad izgledao rast Huaweija

INFOGRAFIKA: Kako je dosad izgledao rast Huaweija

15.08.2019. komentiraj

Huawei se našao na udaru američkih kompanija, zahvaljujući naredbi predsjednika Donalda Trumpa o zabrani poslovanja sa svim kompanijama osumnjičenima za činjenje štete Sjedinjenim Američkim Državama, u smislu špijunaže ili sličnih poteza. To je podosta unazadilo kinesku kompaniju, barem po smislu ambicija i teško da će nastaviti rast kojem svjedočimo na tržištu pametnih telefona.

Nova memorijska tehnologija pogurat će tržište preko 20 milijardi dolara vrijednosti

Nova memorijska tehnologija pogurat će tržište preko 20 milijardi dolara vrijednosti

13.08.2019. komentiraj

Nadolazeća memorijska tehnologija zamijenit će današnju i do 2029. godine vrijedit će na tržištu 20 milijardi američkih dolara, procjenjuju u svojem izvješću Objective Analysis i Coughlin Associates. Argumente su naveli na čak 171 stranici i zaključak je da će flash, SRAM i DRAM jednostavno biti “pometeni” zahvaljujući napretku koji se očekuje u tehnološkom smislu.