Uber najavio lansiranje JUMP-a u Berlinu

Uber najavio lansiranje JUMP-a u Berlinu

Foto: Uber

Prošlog je tjedna na tehnološkoj konferenciji Noah u Berlinu Uber najavio širenje njihove usluge najma električnih bicikala na europsko tržište. Usluga iznajmljivanja bicikala JUMP bit će dostupna u Berlinu prije ljeta, a nakon toga će se proširiti i u druge europske gradove.

Tvrtku JUMP preuzeli su u travnju, a širenje usluge na Europu dolazi nedugo nakon spomenute akvizicije. Taj se potez uklapa u Uberovu viziju ponude koja će biti šira od dijeljenja vožnji automobilima, primjerice od dostave hrane sve do gradskog prijevoza letećim vozilima što planiraju ponuditi u budućnosti.

Valja naglasiti kako Uber dolazi na prilično konkurentno tržište, budući da u njemačkoj prijestolnici djeluje već nekoliko tvrtki koje se bave uslugama najma bicikala. Kada su u pitanju električni bicikli, u Berlinu su već prisutne kompanije OBike, Mobike i LimeBike. Riječ je o tvrtkama s dalekog istoka koje su agresivno ušle sa svojim uslugama u velike europske i američke gradove.

Uber je također najavio kako u Berlinu kreću s uslugom UberGreen. Riječ je o ponudi prijevoza električnim automobilima čime kompanija promiče zaštitu okoliša. Prilikom predstavljanja novih usluga u Berlinu, generalni direktor Ubera Dara Khosrowshahi rekao je kako je to primjer "novog Ubera koji na tržišta ulazi zahvaljujući partnerstvima i dijalogu".

Još iz kategorije

Izravna strana ulaganja u Europi i Hrvatskoj prošle godine zabilježila blagi pad

Izravna strana ulaganja u Europi i Hrvatskoj prošle godine zabilježila blagi pad

16.06.2019. komentiraj

Europske su države u 2018. zabilježile pad stranih ulaganja od četiri posto nakon šest pozitivnih godina. Hrvatska se na popisu našla na 26. mjestu s ukupno 31 projektom. Time je zadržala isto mjesto na ljestvici iako je zabilježila sedam investicijskih projekata manje u odnosu na godinu ranije.

Google se sprema za monetizaciju Maps-a

Google se sprema za monetizaciju Maps-a

12.06.2019. komentiraj

Google Maps ima više od milijardu korisnika na mjesečnoj razini i softver je koji se koristi u svakodnevici iz razloga što uistinu funkcionira i olakšava život, zbog čega svaka promjena u krivom smjeru ne može biti dobro prihvaćena. Kao ona o kojoj se sve više priča u kompaniji, svjesnoj da Maps ne donosi zaradu koju bi mogao donositi s obzirom na popularnost i vrijednost kod korisnika.

Prvo PwC-evo globalno istraživanje o krizi

Prvo PwC-evo globalno istraživanje o krizi

12.06.2019. komentiraj

Analitička kuća PwC objavila je rezultate svog prvog globalnog istraživanja o krizi, Global Crisis Survey. Rezultati se temelje na ispitivanju 2.084 osobe u 43 zemlje, koje su anketirane na 15 različitih jezika.